Salı, Ekim 07, 20080

Türk Telekom’da Maaş Tarihi Değişirken, Emekliliğe Teşvik Geldi                9 Yorum var... Yorum Yapmak icin Tiklayiniz

Türk Telekom’da bugünlerde bir yandan sayısı 2000’i bulan tekniker ve mühendis alımı ile ilgili çalışmalar devam ederken, diğer yandan eski elemanlara yönelik emekliliğe teşvik programı duyuruldu. 2000 yeni personelin işe alımında sona gelindiği ve Ramazan Bayramı sonrasında düzenlenecek işe alım töreni ile çalışanların işe başlayacakları belirtiliyor… Yazının detayını Turk.internet.com'da okuyabilirsiniz.

9 Comments:

At Perşembe, Ekim 09, 2008 10:35:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

Tamam Telekomda personel azaltılıyor, şu an bile emekliliği cebinde 3000-5000 kişi var. Madem Türk Telekom özelleştikten sonra personel azaltacaktıda; neden, 4502 sayılı kanunla nakil hakkı olan personeller işçi yapılarak kurumda bırakıldı. Devlet hangi akla hizmet böyle bir uygulama yaptı. Devlette ne yaptığını bilmiyor, bu kadar (şu an 5000 civarında) personeli işçi yaptı. Bu insanlar da nakil hakkını kullanarak gidebilirdi. 57. hükümet zamanında Telekoma 3000 işçi alındı. Hem özelleştirmeye hazırlıyorsun, hem işçi alıyorsun, hem nakil hakkı olanı kurumda bırakıyorsun, daha sonrada emekli ederek azaltmaya gidiyorsun. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu.

 
At Perşembe, Ekim 09, 2008 2:54:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Lütfen, Şirket dışından olan kişileri kandırmayalım.Emekliliği teşvik,güvence süresi olan tip 1 ler( 27 ayları var ama ne kadar kurtarsak kar diyerek) ile emekliliği dolmamış kapsam içi sendikalı personele geldi.(sendikalı işçi sayısını azaltmak için)Şirket iyiniyetli ise şuanda emekliliği dolmuş yüksek okul ve üniversite mezunu KAPSAM İÇİ personele niye teşvik gelmedi.
Teşekkür ederim.

 
At Çarşamba, Ekim 15, 2008 9:23:00 ÖS, Blogger Unknown Diyor...

Sn Nebil,

Turk İnternet Net’deki “Tekel Devlet Firması Çalışanları ile Rekabete Cevap Vermek Mümkün mü?” adlı makalenizi okudum.Biraz daha farklı açıdan bakılması amacıyla bu yazıyı gönderiyorum. Yayınlarsanız sevinirim.

Ben 19.06.2008 ayında DPB’ na İFP oarak bildirildim ve şimdi bir bakanlıkta gelişmeleri izlemekle yetiniyorum. TT’de uzun yıllar Kontrolör, Pazarlama Daire Başkanlığı Şube Müdürlüğü ( 2004 yılında kendi isteğimle ayrılarak!) ve en son Ulus Telekom Müdür Yardımcısı olarak görev yaptım. 21 yıl boyunca Türk’ün Telekom’una Doktoralı kariyerimle onur ve zevkle hizmet verdim. Sizde yazınızda belirttiğiniz gibi kurum kimliğini istisnaları hariç telekomcular benimsedik ve gayret gösterdik. Tabi sonradan devşirilen Telekomcularda kimlik sorunu yaşandığını düşünüyorum. Sektörü tanımayan bisküvi ve beyaz eşya pazarlamasını aynı tutan insanların kuruma katacakları Cem Yılmaz reklamlarından başka bir şey olamaz. Halk acaba bana bu özelleştirmeden ne çıkarım oldu sorusunu kendisine sorar ise cevabını bulacağını sanmıyorum.

Okuduğum yazınıza bazı ilavelerde bulunmak istiyorum. Şöyle ki,

TT özelleştirildiğinde memur olarak iki tip çalışan bulunmaktaydı, kapsam içi ve kapsam dışı. Bu çalışanlar ayrıca işçileri de ilave etmek gerekir. Bu çalışanlardan işçiler ve kapsam içi personelin kamuya gitme hakkı bulunmamaktadır. Kanun koyucu bu imkanı onlara tanımamıştır (Bu düzenleme işçi ve kapsam içi personelce takdirle karşılanmıştır!). Özelleştirmenin gerçekleştiği tarih olan kasım 2005 de 24000’ni aşkın kapsam dışı personelin kamuya gitme hakkı bulunuyordu. Bu personelden 15000 civarında çalışan kamuya gitmiş, bir kısmı Şirkette kalmış ve 5000 civarında çalışan da kamuya gitmek için beklemektedir. Kapsam içi ve işçi çalışanların da kamuya geçiş imkanları bulunsa bunların da büyük çoğunluğunun kamuya geçmeyi tercih edeceklerinden hiç şüpheniz olmasın. Sonuç olarak kamuya geçiş imkanı bulunan kapsam dışı personelin ciddi bir bölümü kamuya geçmiş bir kısmı da yeni yıldan sonra gelen zamları almak için beklemektedir.

3.Tipsözleşme imzalayan personele gelince ; bunlar çok az sayıdaki çalışandır. Zaten müdür seviyesinde bulunan bu personele % 25’e varan zamlar teklif edildiğinden bunlar kamuya gitme imkanlarından vazgeçmişlerdir. Bahsi geçen bu son maaş ayarlaması ile bazı illerdeki ünvanların maaşlarında düşüş dahi olmuştur. Bunlarında kurumda kalması söz konusu dahi olamaz.

Ayrıca yazınızda eski çalışanların siyaset ile olan ilişkilerini eleştiriyorsunuz. Bu husuta size katılmamak mümkün değil. Ancak kuruma sonradan katılanlar ile bazı eski çalışanlarda hala siyasetin içindeler. Bazı basit ünvan yükselmeleri ve ihalelere dahi siyaset karışabilmektedir. Belki bazıları diyet ödeme zorunluluğunda hissediyorlardır kendilerini. Ama benim gibi birçok çalışan böyle bir diyet ödemedik ödemeyeceğiz. Siyasetten bizler çok çektik ve kamuya gidenler olarak ne yazık ki bu sıkıntıları çekeceğiz. 21 yıl çalıştığım kurumda doktora düzeyinde eğitim görüp orta kademe yöneticiğin üzerine çıkamıyorsanız ya yetersiz işgörensiniz yada sisyetçilere boyun eğmemişsiniz demektir. Bilemiyorum başka açıklaması var mıdır?

Birde TT’ye dışardan atanan üst yöneticiler var. Kurumu bilmeyen, çalışanı tanımayan, hizmetlerden bihaber ve müşteriyi tanımadan kurumu yönetmeye çalışıyorlar. Tabi çatışmalar, doku uyuşmazlığı, kurum kimliğini benimsememe sorunları yaşanmakta bu sorunlar çalışanlara yansımaktadır. Ancak bu gün dahi eski çalışanların başarıdaki katkıları çok büyüktür. Ayrıca grevde 12000 kişinin hizmetleri yürütmesi gerçekçi bir gösterge değildir. Ben dahil bir çok 2.tip çalışan çok çalıştık. Ancak bunun sebebi yapılan sabotj ve tacizlerdir. Sendika bizlere grev kırıcısı gözüyle bakmayıp bazı kötü olaylar yaşanmasaydı grevi gizlice destekleyebilirdik. Eğer sendika bir ay daha maaş ödeyip paniklemeseydi TT yönetimi dize gelecekti. Yeni telefon bağlantıları yapılmıyor, fatura tahsilatı çok aksıyor, bakım hiç yapılmıyor, arızalar sabotajları zor karşılayacak düzeyde yapılabiliyordu. Dolayısyla 12000 rakamı çok yetersiz ve yanıltıcıdır. Şu an bile bazı idari ve teknik birimlerde sıkıntılar yaşanmaktadır. Kamuya gidiş ve emeklilik rasyonel şekilde olmamış her isteyen gitmiş üst yönetim işletmeye hakim olmadığından sıkıntılar daha da çok yaşanacakdır.

Yukarıda anlattıklarımı destekler nitelikteki bir çok anımdan birini anlatmak istiyorum. Bundan 1-1,5 yıl önce Genel Müdürlüğümüzde pazarlamadan sorumlu Müdür Yardımcısı ve üzeri ünvanlardaki katılımcıların bulunduğu bir toplantıda neden reklamlarda ve web sayfamızda fiyatlarımız ÖİV hariç veriyor (dahil olsun istiyorduk) bu müşteri gözünde sıkıntı yaratıyor, sahada biz zor kalıyoruz dediğimizde; devşirme yöneticimiz bize GSM operatörleride böyle yapıyor gibi benzer gerekçeler göstererek işin doğru yapıldığını ifade etmiştir!Ancak bundan iki ay önce TT’nin yenilenen web sayfasında fiyatlar tüm vergiler dahil verilmektedir. Ne tesadüfki GSM operatörleride bir kaç aydır vergiler dahil fiyatlarını ilan etmektedirler. Beyaz eşya sektöründen gelen bu şahıs ingilizce bilmekle (Türkçe cümleler içinde ingilizce kelime kullanma başarısını göstermekte) pazarlama bilmeyi karıştırmakta, saha personeline kulak vermeyip başka şirketleri takip ederek başarı elde edeceğini düşünmektedir. Ne yazıkki pazarlama taklit değil yaratıcılık gerektirir. Bunun içinde ürünü tanımanız gerekir.

Şirkete dışarıdan her tür eleman üst yönetici olarak gelmiştir. Bisküvi sektöründen gelenmi, beyaz eşya sektöründen gelenmi ne isterseniz var. Dolayısıyla verimlilik tartışılır durumdadır. Yukarıdaki örneği çoğaltıp çok olay anlatabilirim. Artık bizim açımızdan yapacak birşey kalmadı. Burada Türk halkı kaybediyor üzücü olan budur.

Diğer yönden büyük kısmımızın kamuya gitme nedeni bu gibi şahıslar ve şirketteki huzursuzluktur. Bu gün yeni proje gibi sunulan bir çok hizmet PSTN tecrübesi olmayan bu kişilerin değil, bir kısmı şirkette bir kısmıda kamuda bulunan siyasete bulaşmamış çalışanların uygulamalarıdır. Geçmişte planlanan, projelen bir kısmınında yatırımı başlanan yeni hizmetler (tt aile kart, görüntülü telefon, telesekreter, adsl vb)devşirmeler ile siyaseten koltuk işgaledenlerin katkıları bulunmamaktadır. Bu dediklerime ait bilgiler kurum kayıtlarında vardır ve belge niteliğindedir. Düne göre tek farklı şey yapılmıştır oda Cem Yılmaz reklamları. Verilen bu reklamlar kullanıcının cebine ve hizmet kalitesine ne kadar yansımakta oda özelleştirmeye evet diyenlerin katlanması gereken maliyetdir diye düşünüyorum.

Geçen 3 yılın sonuçları özelleştirme açısından değerlendirildiğinde aşağıdaki sorulara nasıl cevap verilmelidir.

1- PSTN, ADSL ve diğer hizmetlerin fiyatları düşmüş müdür? (3 yıl önceki faturalar incelenirse cevap bulunabilir)
2- TT özel sektör tekeli durumundadır. Rekabet ne zaman gelecektir? Yoksa kasıtlı olarak mı getirilmemektedir? Regülasyon neden sağlanmamaktadır?
3- Yeni katma değerli hizmetler ne zaman gelecektir.?
4- Sabit ücret soygunu devam ediyor ne zaman bitecek?
5- Kurum yatırımları masa, sandalye, tefriş malzemeleri vb işlerden ibarettir. Hangi teknoloji yatırımları yapılmaktadır?
6- Şehir içi telefon işletmesi lisansları dağıtılacak mıdır?
7- TT’nin kurumlar vergisi neden son üç yıldır giderek azalmaktadır? (Personel saysı azaldığı ADSL abone sayısı artığı halde verimlilik mi düşmektedir?)


Yukarıdaki soruları artırmak mümkündür. TT’nin eskiden de ürün fiyatları yüksekti şimdide. Kamu tekelinden özel tekele geçiş oldu. Ancak dün yapılan karlar hazineye aktarılıyordu oradan yine halka okul, yol, güvenlik vs vs geri dönüyordu. Şimdi yurt dışına gidiyor. İşte olan budur.

Saygılarımla.

Dr.Can ÇALIŞKAN

 
At Çarşamba, Ekim 15, 2008 9:26:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Sn Nebil,

Turk İnternet Net’deki “Tekel Devlet Firması Çalışanları ile Rekabete Cevap Vermek Mümkün mü?” adlı makalenizi okudum.Biraz daha farklı açıdan bakılması amacıyla bu yazıyı gönderiyorum. Yayınlarsanız sevinirim.

Ben 19.06.2008 ayında DPB’ na İFP oarak bildirildim ve şimdi bir bakanlıkta gelişmeleri izlemekle yetiniyorum. TT’de uzun yıllar Kontrolör, Pazarlama Daire Başkanlığı Şube Müdürlüğü ( 2004 yılında kendi isteğimle ayrılarak!) ve en son Ulus Telekom Müdür Yardımcısı olarak görev yaptım. 21 yıl boyunca Türk’ün Telekom’una Doktoralı kariyerimle onur ve zevkle hizmet verdim. Sizde yazınızda belirttiğiniz gibi kurum kimliğini istisnaları hariç telekomcular benimsedik ve gayret gösterdik. Tabi sonradan devşirilen Telekomcularda kimlik sorunu yaşandığını düşünüyorum. Sektörü tanımayan bisküvi ve beyaz eşya pazarlamasını aynı tutan insanların kuruma katacakları Cem Yılmaz reklamlarından başka bir şey olamaz. Halk acaba bana bu özelleştirmeden ne çıkarım oldu sorusunu kendisine sorar ise cevabını bulacağını sanmıyorum.

Okuduğum yazınıza bazı ilavelerde bulunmak istiyorum. Şöyle ki,

TT özelleştirildiğinde memur olarak iki tip çalışan bulunmaktaydı, kapsam içi ve kapsam dışı. Bu çalışanlar ayrıca işçileri de ilave etmek gerekir. Bu çalışanlardan işçiler ve kapsam içi personelin kamuya gitme hakkı bulunmamaktadır. Kanun koyucu bu imkanı onlara tanımamıştır (Bu düzenleme işçi ve kapsam içi personelce takdirle karşılanmıştır!). Özelleştirmenin gerçekleştiği tarih olan kasım 2005 de 24000’ni aşkın kapsam dışı personelin kamuya gitme hakkı bulunuyordu. Bu personelden 15000 civarında çalışan kamuya gitmiş, bir kısmı Şirkette kalmış ve 5000 civarında çalışan da kamuya gitmek için beklemektedir. Kapsam içi ve işçi çalışanların da kamuya geçiş imkanları bulunsa bunların da büyük çoğunluğunun kamuya geçmeyi tercih edeceklerinden hiç şüpheniz olmasın. Sonuç olarak kamuya geçiş imkanı bulunan kapsam dışı personelin ciddi bir bölümü kamuya geçmiş bir kısmı da yeni yıldan sonra gelen zamları almak için beklemektedir.

3.Tipsözleşme imzalayan personele gelince ; bunlar çok az sayıdaki çalışandır. Zaten müdür seviyesinde bulunan bu personele % 25’e varan zamlar teklif edildiğinden bunlar kamuya gitme imkanlarından vazgeçmişlerdir. Bahsi geçen bu son maaş ayarlaması ile bazı illerdeki ünvanların maaşlarında düşüş dahi olmuştur. Bunlarında kurumda kalması söz konusu dahi olamaz.

Ayrıca yazınızda eski çalışanların siyaset ile olan ilişkilerini eleştiriyorsunuz. Bu husuta size katılmamak mümkün değil. Ancak kuruma sonradan katılanlar ile bazı eski çalışanlarda hala siyasetin içindeler. Bazı basit ünvan yükselmeleri ve ihalelere dahi siyaset karışabilmektedir. Belki bazıları diyet ödeme zorunluluğunda hissediyorlardır kendilerini. Ama benim gibi birçok çalışan böyle bir diyet ödemedik ödemeyeceğiz. Siyasetten bizler çok çektik ve kamuya gidenler olarak ne yazık ki bu sıkıntıları çekeceğiz. 21 yıl çalıştığım kurumda doktora düzeyinde eğitim görüp orta kademe yöneticiğin üzerine çıkamıyorsanız ya yetersiz işgörensiniz yada sisyetçilere boyun eğmemişsiniz demektir. Bilemiyorum başka açıklaması var mıdır?

Birde TT’ye dışardan atanan üst yöneticiler var. Kurumu bilmeyen, çalışanı tanımayan, hizmetlerden bihaber ve müşteriyi tanımadan kurumu yönetmeye çalışıyorlar. Tabi çatışmalar, doku uyuşmazlığı, kurum kimliğini benimsememe sorunları yaşanmakta bu sorunlar çalışanlara yansımaktadır. Ancak bu gün dahi eski çalışanların başarıdaki katkıları çok büyüktür. Ayrıca grevde 12000 kişinin hizmetleri yürütmesi gerçekçi bir gösterge değildir. Ben dahil bir çok 2.tip çalışan çok çalıştık. Ancak bunun sebebi yapılan sabotj ve tacizlerdir. Sendika bizlere grev kırıcısı gözüyle bakmayıp bazı kötü olaylar yaşanmasaydı grevi gizlice destekleyebilirdik. Eğer sendika bir ay daha maaş ödeyip paniklemeseydi TT yönetimi dize gelecekti. Yeni telefon bağlantıları yapılmıyor, fatura tahsilatı çok aksıyor, bakım hiç yapılmıyor, arızalar sabotajları zor karşılayacak düzeyde yapılabiliyordu. Dolayısyla 12000 rakamı çok yetersiz ve yanıltıcıdır. Şu an bile bazı idari ve teknik birimlerde sıkıntılar yaşanmaktadır. Kamuya gidiş ve emeklilik rasyonel şekilde olmamış her isteyen gitmiş üst yönetim işletmeye hakim olmadığından sıkıntılar daha da çok yaşanacakdır.

Yukarıda anlattıklarımı destekler nitelikteki bir çok anımdan birini anlatmak istiyorum. Bundan 1-1,5 yıl önce Genel Müdürlüğümüzde pazarlamadan sorumlu Müdür Yardımcısı ve üzeri ünvanlardaki katılımcıların bulunduğu bir toplantıda neden reklamlarda ve web sayfamızda fiyatlarımız ÖİV hariç veriyor (dahil olsun istiyorduk) bu müşteri gözünde sıkıntı yaratıyor, sahada biz zor kalıyoruz dediğimizde; devşirme yöneticimiz bize GSM operatörleride böyle yapıyor gibi benzer gerekçeler göstererek işin doğru yapıldığını ifade etmiştir!Ancak bundan iki ay önce TT’nin yenilenen web sayfasında fiyatlar tüm vergiler dahil verilmektedir. Ne tesadüfki GSM operatörleride bir kaç aydır vergiler dahil fiyatlarını ilan etmektedirler. Beyaz eşya sektöründen gelen bu şahıs ingilizce bilmekle (Türkçe cümleler içinde ingilizce kelime kullanma başarısını göstermekte) pazarlama bilmeyi karıştırmakta, saha personeline kulak vermeyip başka şirketleri takip ederek başarı elde edeceğini düşünmektedir. Ne yazıkki pazarlama taklit değil yaratıcılık gerektirir. Bunun içinde ürünü tanımanız gerekir.

Şirkete dışarıdan her tür eleman üst yönetici olarak gelmiştir. Bisküvi sektöründen gelenmi, beyaz eşya sektöründen gelenmi ne isterseniz var. Dolayısıyla verimlilik tartışılır durumdadır. Yukarıdaki örneği çoğaltıp çok olay anlatabilirim. Artık bizim açımızdan yapacak birşey kalmadı. Burada Türk halkı kaybediyor üzücü olan budur.

Diğer yönden büyük kısmımızın kamuya gitme nedeni bu gibi şahıslar ve şirketteki huzursuzluktur. Bu gün yeni proje gibi sunulan bir çok hizmet PSTN tecrübesi olmayan bu kişilerin değil, bir kısmı şirkette bir kısmıda kamuda bulunan siyasete bulaşmamış çalışanların uygulamalarıdır. Geçmişte planlanan, projelen bir kısmınında yatırımı başlanan yeni hizmetler (tt aile kart, görüntülü telefon, telesekreter, adsl vb)devşirmeler ile siyaseten koltuk işgaledenlerin katkıları bulunmamaktadır. Bu dediklerime ait bilgiler kurum kayıtlarında vardır ve belge niteliğindedir. Düne göre tek farklı şey yapılmıştır oda Cem Yılmaz reklamları. Verilen bu reklamlar kullanıcının cebine ve hizmet kalitesine ne kadar yansımakta oda özelleştirmeye evet diyenlerin katlanması gereken maliyetdir diye düşünüyorum.

Geçen 3 yılın sonuçları özelleştirme açısından değerlendirildiğinde aşağıdaki sorulara nasıl cevap verilmelidir.

1- PSTN, ADSL ve diğer hizmetlerin fiyatları düşmüş müdür? (3 yıl önceki faturalar incelenirse cevap bulunabilir)
2- TT özel sektör tekeli durumundadır. Rekabet ne zaman gelecektir? Yoksa kasıtlı olarak mı getirilmemektedir? Regülasyon neden sağlanmamaktadır?
3- Yeni katma değerli hizmetler ne zaman gelecektir.?
4- Sabit ücret soygunu devam ediyor ne zaman bitecek?
5- Kurum yatırımları masa, sandalye, tefriş malzemeleri vb işlerden ibarettir. Hangi teknoloji yatırımları yapılmaktadır?
6- Şehir içi telefon işletmesi lisansları dağıtılacak mıdır?
7- TT’nin kurumlar vergisi neden son üç yıldır giderek azalmaktadır? (Personel saysı azaldığı ADSL abone sayısı artığı halde verimlilik mi düşmektedir?)


Yukarıdaki soruları artırmak mümkündür. TT’nin eskiden de ürün fiyatları yüksekti şimdide. Kamu tekelinden özel tekele geçiş oldu. Ancak dün yapılan karlar hazineye aktarılıyordu oradan yine halka okul, yol, güvenlik vs vs geri dönüyordu. Şimdi yurt dışına gidiyor. İşte olan budur.

Saygılarımla.

Dr.Can ÇALIŞKAN

 
At Pazartesi, Ekim 20, 2008 10:22:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

Fusun N.Sebil arkadaşımız çok meraklı Telekomda çalışanlara. Onlar çıksada kendi çalışsa.

 
At Cuma, Ekim 24, 2008 12:00:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

şirket dediki bende kalırsan tip 1 olursun eyvallah uzattığı antlaşmayıda imzaladık kimine 2 3 4 5 yılverdi antlaşma sonucunda burdaki hizmetin bitiyor dedi bunuda anladık.enflasyon oranında zam yaparım dedi antlaşmasında: hani nerede yok,peki tip 1 le antlaşma imzalıyan şirket neden yeni teşvik kapsamına tip 1 dahil ediyor anlaşılacak birşey degil yani anlaşma imzalıyorsun daha sonra teşvik vererek al şu parayı git diyorsun,bu nasıl bir anlaşma anlaşılmıyor,haydi tip 1 teşvikine bakalım yaptığımız antlaşmaya göre kalan süre zamanındaki alacagın maaş ve ikramiye tutarının %30-40 veriyim der bunasıl teşvik % 70veya &60 kafadan zarardasın böyle bir teşvik teklifi olurmu.acaba gözdenmi kaçırdılar anlaşılır gibi degil yapılan anlaşma ve teşvik

 
At Salı, Ekim 28, 2008 9:46:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

1.Tip telekoma vefa örneği göstererek kamuya geçiş hakkını bırakıp kurumda verilen sözler ve vaatlere güvenerek, dar günde işine sadık kalarak yüksek ücretle yaş haddinden emekli olana kadar devlet güvencesinde olmadan feregat etmiş... Yazıkki koskoca Türktelekom geçen sürede 1. tipi resmen cezalandırmış adeta ekmeğine mani olup ahını almıştır.
Şu teşvik olayında bile ocak ayını beklemeyerek emekli olacakların yüksek vergi dilimi ve yeni yıl zammı almadan emekliye teşvik verip bir taraftanda ünvan yükselmesi ve yeni ücret ve sözleşme gibi şeylerle kafasını karıştırıp,kararsız bırakarak şu ekonomik kriz içinde tekrardan mağdur etmiş,vefasızlık yapmış,çok tecrübeli insanları kuruma ve hayatına küstürmüştür. Bu insanların ahını alanlar her iki dünyada hüsrana uğrayacaklardır.Allah CC.SORUMLULARDAN HESABINI SORACAKTIR.HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ.

 
At Pazartesi, Kasım 03, 2008 12:35:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

yorum yapacak halimiz kalmadı bütün kriterleri yukarı belirliyor

 
At Pazartesi, Eylül 14, 2009 1:14:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

türk telekom son 2100 personel aldı ama ne yazıkki bunların 3 te biri kadarı tekrar istifasını vererek çeşitli devlet kurumlarına geçti acaba sevbebi nedir? aldığı işçileri tatmin edemiyormu bence öle

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfaya Donus