Çarşamba, Ekim 31, 20070

15. Gününde Türk Telekom Grevi, Neler Oluyor, Grev Nereye Gidiyor?                89 Yorum var... Yorum Yapmak icin Tiklayiniz

Türk Telekom 11 yıllık hayatının ilk grevini bu yıl yaşıyor. 16 ekimde başlayan grev 15.gününü yaşıyor. Her iki taraf yani hem Türkiye Haber İş Sendikası, hem de Türk Telekom yetkilileri çok sorunlu, bol sabotajlı bir olayın sıkıntılarını yaşıyorlar ve açıklamalarla durumu kamuoyuna aktarmaya çalışıyorlar. Ancak ortada hükümete ait bir hareket görülmüyor.

Yazının devamını burayı tıklayarak okuyabilirsiniz.

Küfürlü ya da hakaret eden ifadeler kullanan okuyucularımıza ilişkin bir notumuz var; Bu Blog, modere edilmektedir. Çünkü yayın politikamız gereği, bu tür "maksadı aşan" ya da "ahlaka sığmayan" ya da "saygısızlığa varan" ifadelere yer vermemiz mümkün değildir. Kızgınlığı ifade etmenin çeşitli ve terbiye sınırları içinde yolları mevcuttur. Okuyucularımızdan bu sınırlar içinde kalanlara blogumuz sonuna kadar açıktır. Aksi yorumlar ise silinmekte ve yayınlanmamaktadır. Saygılarımızla tekrar hatırlatırız..

Etiketler: , ,

89 Comments:

At Çarşamba, Ekim 31, 2007 2:44:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Telekom'da toplu iş sözleşmesi imzalandı / İşçilerin net maaşı bin 500 YTL oldu
12/10/2005 00:50:18 Geri dön gönder

yazıcı



ANKARA - Türk Telekom A.Ş. ile Haber-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türk Telekom A.Ş. ile Haber-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imza törenine katıldı. Türk Telekom Genel Müdürlüğü Kültür Merkezi'nde bugün saat 17.00'da gerçekleşen imza törenine Bakan Yıldırım'ın yanısıra Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, Haber-İş Başkanı Cengiz Teke, TÜHİS Genel Başkanı Adnan Çiçek, Türk Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan ile yüzlerce işçi ve genel müdürlük bürokratları katıldı. Törende bir konuşma yapan Bakan Yıldırım, Türk Telekom'un PTT ile 164 yıl, tek başına ise 10 yıldır bu ülkenin haberleşme ve iletişim sorununu çözdüğünü belirterek, bu ülkenin haberleşmesini, acısını, sevincini Telekom çalışanlarının gerçekleştirdiğini söyledi. "Bugün bir mutlu sondayız" diyen Yıldırım, sözleşmede yaşanan sıkıntıların da izah edilemeyeceğini kaydetti. Yıldırım, "Bazen bir anlaşmazlık olur. Bir kriz olur ama neden olduğunu kimse izah edemez. Bu krizi AB müzakereleri sırasında da yaşadık. Sonuçta hükümetimiz bu mücadeleyi ülke insanımız desteği ile başardı. Arkanızda desteğiniz olmazsa hiçbir işi başaramazsınız" diye konuştu.
İşçilere 'burası sizin ekmek tekneniz, sahip çıkın' diye seslenen Yıldırım, Türk Telekom'da serbestleşme sürecinin başladığını ve bundan sonra Telekom'un teknolojileri Türk insanının hayatına daha hızla sokmak gibi bir görevi olacağını ifade etti. Türk Telekom'un özelleştirilmesinden dolayı işçilerin endişe etmelerine gerek olmadığını belirten Yıldırım şöyle konuştu: "Hiç endişe etmenize gerek yok. Türk Telekom'a yeni ortak da gelse Telekom 164 yıldır bu ülke insanına verdiği hizmeti nasıl eksiksiz, noksansız yerine getirdiyse bundan sonra da aynı şekilde yerine getirecek. Bunun teminatı sizsiniz, biziz."
Yıldırım, sendikacıların lügatlarında 'evet' kelimesi olmadığına ilişkin de bir fıkra anlatarak, sendikacıların, lügatlarına 'evet' kelimesi olmadığı için nikah masasında bile 'evet' diyemedikleri yönünde espri yaptı.
İşçiler net maaşları 1.5 milyar lira oldu
TÜHİS Genel Başkanı Adnan Çiçek ise, Toplu İş Sözleşmesi ile Türk Telekom işçilerinin net maaşlarının 1.5 milyar, brüt ise 2 milyar 400 milyon lira olduğunu belirterek, işçilerin özelleştirme sürecinden etkilenmemesi için sözleşme sürecinin uzadığını kaydetti. Türk Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan ise, Türk Telekom'da çalışan 30 bin kişiyi ilgilendiren 6. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin anlaşma yoluyla imzalanmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, bundan sonraki çalışmaların verimli olması için çalışanların beklentilerini karşılamanın önemini anlattı.
Konuşmaların ardından birbirlerine çiçek veren işçi ve işveren yetkilileri Toplu İş Sözleşmesi'ni imzaladı.
http://www.dunyagazetesi.com.tr/news_display.asp?upsale_id=236311

 
At Çarşamba, Ekim 31, 2007 2:53:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

2005 YILINDA SATILIRKEN HER İKİ TARAFTA BAZI ŞARTLARINI OLURSA OLUR OLMAZSA OLMAZ DESELERDİ ŞU DURUMA DÜŞMEZLERDİ.SATIN ALAN İLKOKULLU PERSONELİNİZ VARMI DİYE SORDUMUKİ ŞİMDİ İLKOKUL MEVZUNLARI ÇOK DİYİP ONLARI ÇIKARTMAYI DÜŞÜNÜYOR.

 
At Çarşamba, Ekim 31, 2007 2:58:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

TELEKOMUN SATIŞIYLA ÇOK İLGİLENEN ULAŞTIRMA BAKANLIĞI ŞİMDİ NİYE GREVE DUR DEMİYOR HER İKİ TARAFIDA MEMNUN EDEBİLECEK ŞEKİLDE TEKRAR DEVREYE GİRSEDE BU İŞİ BİRAN ÖNCE ÇÖZSE İYİ OLUR YOKSA TÜRKTELEKOMUN BU DURUMU HİÇ İYİYE GİTMİYOR.TÜM VATANDAŞLAR MAĞDURDURUMDA İŞVEREN KESİNTİSİZ HİZMETLERİMİZ DEVAM EDEYOR DEMEYE UTANMIYORMU.SAYGILAR

 
At Çarşamba, Ekim 31, 2007 3:15:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

DÜN AKŞAM ULAŞTIRMA BAKANIMIZA SORDULAR TELEVİZYON KANALINDA TELEKOMUN GREVİ İLE İLGİLİ ŞEYLER BİZİ İLGİLENDİRMİYOR DİYE KELİMELER KULLANDI SATARKEN ÇOK ÜZERİNE DÜŞMÜŞLERDİ ŞİMDİ NE OLDU.İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMIYORLARMI.SAYGILAR.BÜYÜK MEDYA KANALLARINDA TELEKOMUN GREVİ İLE İLGİLİ HİÇ BİR HABER VE REPORTAJ YAPILMIYOR.

 
At Çarşamba, Ekim 31, 2007 3:59:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

bu sirketin % 45i devletin, o zaman devlet neden ilgilenmiyor

 
At Çarşamba, Ekim 31, 2007 4:19:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Yaz kardeşim ALLAH kalemine,fikrine kuvvet versin.

Bir vatandaş devlet memuru olduğun da yemin ederek göreve başlamakta- dır.Ne yazıkki Telekom Yöneticile-ri yeminlerini tutmamışlardır.Şef
pozisyonundan Genelmüdür düzeyine kadar Telekomda çalışanlar K/D olarak statüye geçip gelirlerini İkiye katlamışlardır. Memuriyet-leri devam etmiştir. Aldıkları ikramiye ve diğer hakları maaşına yansıtılarak başka kurumlara geçiş yapmışlar,Ve bu şekilde devletin her kurumuna Telekomdan personel aktarılmıştır.Komuoyu telekomda çalışanların yüksek maaş aldıklarını sanmaktadır.Başka kuruma geçmeyen K/D yönetiçilerde Şİmdi K/İ personeli ezmeye çalış-maktadır.
Ben soruyorum.K/D personelde.Devlet memuru (Sözleşmeli)K/İ personelde devlet memuru idi neden kapsamdışı personel statüye geçtiğinde devlet memuru hakları kayıp olmuyorda K/İ personelin devlet memuru olma akları kayıp oluyor.devletin hukuku onlardan tarafmı.

Sayın Telokom Yöneticileri Yaptığız yemine sadık kalın K/İ personeli ezmeyin sonra hesabı ağır olur ALLAH var.

 
At Çarşamba, Ekim 31, 2007 4:29:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

sayın ulaştırma bakanım
lütfen bu olaya müdahil olun bitsin bu grev.saygılarımla...k.içi tekniker...

 
At Çarşamba, Ekim 31, 2007 5:26:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Kapsam içi personel olarak bir kaç kelimede ben aktarmak istedim.Uluslararası bir toplantıda Kasımpaşalı çiçekcilerden pazarlamayı nasıl yaptıklarını alıcı müşteriyi nasıl bildiklerinin anlatılması istenmişti.Neden gerçekten bu işin kurdu onlardı.Adam ilkokul mezunu olabilir gerçekten işini biliyorsa mesele yok.Adam üniversite bitirmiştir.Bilmiyorsa işi sıkıntı var demektir.Bu işin okulu yok dostlar bu işler emek ister yürek ister.Kısaca işi ehline vermek gerekir.Arpa ekmeği bahane amaç nedir?Bu sorunun cevabını çıksınlar dürüstçe ortaya koysunlar bizlerde ona göre davranalım.Biraz empati ne dersiniz?

 
At Çarşamba, Ekim 31, 2007 7:31:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Bir arkadaşım göz için vizite kağıdı alamadı.Ben 24 yıldır telekomda çalışıyorum.Sayın EMİN BAŞER diyorki,TÜRKTELEKOM dünyanın beşinci büyük kurumu.Bu başarıda belki bizim gözlerimizinde ufacık bir faydası olmuştur.Teknisyenleri kapsam içine siz aldınız ve sendikalı yaptınız.Düştüğümüz düşürüldüğümüz duruma bakın emekli sandığına bağlıyız doktora çıkamıyoruz bizim için acı bir durum.Sayın EMİN BAŞER ve sayın DİNÇER bu grevi bir an evvel bitirin....K/İÇİ Teknisyen.

 
At Çarşamba, Ekim 31, 2007 9:41:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

 
At Perşembe, Kasım 01, 2007 12:10:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

Merhaba bu başlıktaki yazı hakkında bir şey söylemek istiyorum izninizle
2000 yılında kapsam içi ve kapsam dışı statü olurken personele söylenen;
"Kurumda kalmak mı, yoksa başka kuruma mı gitmek istersin ?"
sorusu idi.
Kurumda kalmak isteyen personel,
kapsam içi veya kapsam dışı statüden biri olacaktı.
Önemli Not:
K/İ veya K/D olmak kişiye bağlı değildi. (Tahsil, Unvan, çalıştığı birim vb.)
Daha sonraki yıllarda K/D personel statüsüne bir şekilde devlete geri dönebilme hakkı verildi.
Soru:
Madem tüm bu statüler kurumda kalmak isteyenler içindi, o takdirde K/D için neden böyle bir şey yapıldı.
Hem böylece 2006' daki problemde olmazdı.

 
At Perşembe, Kasım 01, 2007 12:24:00 ÖÖ, Blogger toranaga Diyor...

BENDE BU ŞİRKETTE 15 YILDIR ÇALIŞMAKTAYIM HİÇ BİR ARKADAŞIMIN ÜSTÜNDE YILLARDIR ÇALIŞTIĞI SEBEKEYE ZARAR VERECEĞİNE İNANMIYORUM BİZLER SADECE ADALET İSTİYORUZ AMA İNGİLİZ MANTIĞI HER ZAMAN KOUSTAN YARARLANMAYI DÜŞÜNÜR

 
At Perşembe, Kasım 01, 2007 2:13:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

üzülerek söylüyorum ki, bu grevin sonu iyi görünmüyor bana. iyi hesap edilmeden atılılan bir maceraya benziyor. Millet ekonomik olarak sıkışmaya başladı. Zaman geçtikçe daha da zorlaşacak. Sonunda şirket kazanacak gibime geliyor malesef. Belki tip 2 personel olmasa amacına ulaşabilirdi grev. Allah sonumuzu hayretsin

 
At Perşembe, Kasım 01, 2007 10:14:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

az ve oz yazacagim sozum sendikaya ve telekoma olacak sendika daha onceki sozlesmelerde iscilerin yaptigi ise gore hizmet senesine gore yaptigi egitimine ve gordugu kurslara gore bir sozlesme yapmadi telekon ise 2000 yilinda 72000 personel vardi 2005 yilinda 52000 e dustu su anda 36000 deniliyor daha ne istiyor bunlarin icinde devlete gonderilacek personelde var zaten su anda emeklisi gelmis bircok personel var bu yoneticilere bu kadar akilida biz mi verelim akili olun akili bu grevi bitirin kimseyide uzmeyin

 
At Perşembe, Kasım 01, 2007 12:02:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Gastede haber çıktı yine.

Türk Telekom adına Haber-İş Sendikası’yla toplu sözleşme görüşmelerini yürüten yöneticilerden biri 29 Ekim’de evinin kapısını çalarak, "Arabanıza çarptık, aşağı gelir misiniz" diyen 4 kişi tarafından sokak ortasında dövüldü. M.B. adlı Türk Telekom yöneticisi polise giderek şikayetçi oldu.

MASAYA OTURMAMA: Olayın duyulmasının ardından Türk Telekom yönetimi durum değerlendirmesi için bir araya geldi. Toplantıda, olayların artık saldırganlık boyutuna geçtiği ve bundan duyulan tedirginliğin personele de yansıdığı değerlendirilmesi yapıldı. Bazı yöneticilerin sendika ile bir daha masaya oturmama önerisinde bulunduğu ve Telekom’un bu olasılık üzerinde değerlendirme yaptığı öğrenildi. Evinin önünde 4 saldırganca dövülen M.B’nin olaydan önce de tehdit aldığı öğrenildi. Yaşanan son olayın ardından Telekom yöneticilerine silahlı koruma verilmesi kararı alındı.

TEHDİT EDİLİYORUM: M.B, polise verdiği ifadede, saldırı öncesinde hem ailesi hem kendisine ölüm tehditleri geldiğini belirtti. M.B, ifadesinde, "Bu olay olmadan önce hiç kimseyle bir düşmanlığım yoktu. Ancak, Türk Telekom’da toplu sözleşme görüşmelerine işveren adına katılan grupta ben de bulunuyordum. Saldırı, bu nedenle yapılmış olabilir" dedi. M.B., polislere 4 zanlının eşkalini verirken, telefonla kendisine ve ailesine yönelik ölüm tehditlerini de savcılığa iletti

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/7598254.asp?gid=180&sz=31297

 
At Perşembe, Kasım 01, 2007 7:05:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

BUGÜNÜN YARINIDA VAR ARKADAŞLAR
SÖZÜM 1.100 + İKRAMİYEYİ AZSINIP ÜYE KAYBETMEYEYİM DİYE GREVE GİDEN SENDİKANIN PEŞİNE DÜŞEN ARKADAŞLAR ÖNCE DEVLET İDİK YAN GELİP YATIYORDUK ŞİMDİ ÖZELSENDİKA BİZİM KAÇ AY KAHRIMIZI ÇEKER 6 SÖZLEŞ İMZA ATILMIŞ 2 YILDAN 6 SZLEŞME 12 YIL EDER 12 YIL 12 AY 144 AY BİZDEN AİDAT KESİLMİŞ DEMEK ORTALAMA AİDAT 50 YTL OLSUN 144X50
AY SENDİKA HİÇ YEMEDEN İÇMEDEN PRALAR KASADA OLSA 144X50=7200 YT YAPAR AYDA 1000 VERSE KAÇ AY DAYANIR BIRAKIN KAÇ AYINI GÖRECEKSİNİZ İLK AY BİZİ SATACAKLAR

 
At Perşembe, Kasım 01, 2007 7:54:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Bizi bu hallere düşürmeyin.Telekom çalışanlarına böyle şeyler yakışmaz.Erzurumda kutuyu tahrip eden şahıs 3 kez alkol tedavisi görmüş.Kafayı çekip kutuyu kırmış.27000 kişi içinde böyle tipler olabilir şirket önce dasyası bozuk olanları temizlesin.Bizler teknik elemanlarız herkesi zan altında bırakmayın.Belki bu yöneticinin onu tartaklayanlarla şahsi bir problemi vardır.Grevde olan biri olarak bu tür şiddet içerikli olayların olmamasını temenni ediyorum ve grevdeki arkadaşlarıma başarılar diliyorum.K/İÇİ Teknisyen

 
At Perşembe, Kasım 01, 2007 8:03:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

sayın arkadaşlar
bilindiği üzere emekli sandığına bağlı kapsamiçi çalışanlara saglık yardımı grev süresince verilmiyor buna ilaveten birde 1 ay sonunda eger prim ödemesi yapılmazsa emekli sandığı ile ilişik kesilmesi gündemde deniliyor böyle bir durumda ne olur? bu konudada bilgisi olan varmı?

 
At Perşembe, Kasım 01, 2007 9:00:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

telekomon grevi sonunukadar ve igittiyerekadar gidecek bugün bu çalışan ları suç layanlar yaran bu insanlarla çalışaçaklar sabotaj dedik leri olayların nedenlerini iyi arajtır sınlar gulobal ihale altı taşören firmalara verip o işcileri paraları ödemey ödemey taşörenlere sorsular telekom kaplolarıda bakırın olduğun bu taşören firmalar calışan sayeside herkes öğredi hırsız lıklar başladı : tüm telekom calışanın sağduyulu olarak grevinin başarıya ulaşması dileğiyle

 
At Perşembe, Kasım 01, 2007 9:09:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

1.TİPLER YER YEDİKÇE AZAR
2.TİPLER SİNSİ KUYUNU KAZAR
K.İÇİ DERTLİ DERDİNDEN YAZAR
ULAN TELEKOM NEKELEKSİN SEN
SAYENDE GREVDEYİM BEN
ULAN ÖJER NE KELEKSİN SEN
SAYENDE GREVDEYİM ŞİMDİ BEN
XXXXXXXXXXXXXXXXX
K.İÇİ İYİ GURURLU FAKAT KİMSESİZ
BAZILARI İKİ YÜZLÜ HAYSİYETLİ FAKAT ŞEREFSİZ
BAZILARI KURUMDAN ÇEKİP GİDECEK NEFESSİZ
ULAN TELEKOM NE KELEKSİN SEN
SAYENDE GREVDEYİM BEN
ULAN ÖJER NE KELEKSİN SEN
SAYENDE GREVDEYİM ŞİMDİ BEN
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
K.İÇİ GREVDE BEŞ PARASIZ GEZER
1 TİPLERİN TUZU KURU K.İÇİ EZER
2 TİPLER BUNA GÜLER DE GEÇER
BU KARDEŞİN BUNLARI TA 28 ŞUBATTAN SEZER
ULAN TELEKOM NE KELEKSİN SEN
SAYENDE GREVDEYİM BEN
ULAN ÖJER NE KELEKSİN SEN
SAYENDE GREVDEYİM ŞİMDİ BEN
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
BUNLAR BAZILARI DAHA NELER VAR SENDE
İSTESELERDE KALMAM ARTIK NE BIRAKTILAR BENDE
HER ŞEYDEN ÖNEMLİSİ ÇOK EKMEĞİNİ YEDİMYİNEDE
ULAN TELEKOM NE KELEKSİN SEN
SAYENDE GREVDEYİM BEN
ULAN ÖJER NE KELEKSİN SEN
SAYENDE GREVDEYİM ŞİMDİ BEN........

 
At Cuma, Kasım 02, 2007 12:46:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

slm arkada�lar kamu 0yu ki personeli yard�mc� elaman gibi g�r�yo osa kurumda y�larca ssk l� olarak �al�m� i��iler bile kapsamd� yap�ld� hemde ne k�l�fla bu t�r �rnekler var bu stat�ler neye g�re belirlendi.ayr�ca kurumu zarar g�rmesin diye bekliyoruz art�k kd� personelide zarar g�rmesindiye bekliyelim bunlara tes�f ederim h�k�metede bu ba�ar�dan dolay� ne denir bilemem onurlu direni�imize devam RABIM B�Y�KT�R slm ve dua ile

 
At Cuma, Kasım 02, 2007 1:14:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

Bütün bu olaylar TT nin ve sendikanın siyasetleri bunun en büyük zararınıda biz çalışanlar görüyoruz ve görmeye devam edeceğiz bizlerin çalışmaktan başka hiçbir eylemi olmamasına rağmen.birileri sapla samanı ayıramadı birileri çorbaya doyamadı herzaman olduğu gibi yine kürek bize . Türktelekomda çalışan ve ter döken tüm arkadaşlara selam saygılar gün birlik ve beraberlik günüdür.

 
At Cuma, Kasım 02, 2007 6:07:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

telekom yetkilileri grev kırıcılıgı yapıyor eşim tehditle calıştırılıyor işten hic hak talepsiz atarız diye bazı maddeleri okuyorlar neyapsın bakmak zorunda oldugu insanlar var mecbur bu şirketi satanlar bize tekrar mecbur olurlar ozaman bu ilgisizligin cevabını alacaklar26.000kişi bu ülkede yaşamıyormu ailece yaşadıgımız stresi anlatam.ama genedegreve devam edecegiz.ac kalacagız haririye boyun egmeyecegiz.

 
At Cuma, Kasım 02, 2007 8:18:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

İsimsiz dedi ki...
telekom yetkilileri grev kırıcılıgı yapıyor eşim tehditle calıştırılıyor işten hic hak talepsiz atarız diye bazı maddeleri okuyorlar neyapsın bakmak zorunda oldugu insanlar var mecbur bu şirketi satanlar bize tekrar mecbur olurlar ozaman bu ilgisizligin cevabını alacaklar26.000kişi bu ülkede yaşamıyormu ailece yaşadıgımız stresi anlatam.ama genedegreve devam edecegiz.ac kalacagız haririye boyun egmeyecegiz.

Cuma, Kasım 02, 2007 6:07:00 PM

ARKADAŞ SAPLA SAMANI KARIŞTIRMIŞSIN HAYALİ YAZDIĞİN BELİ BAŞTA DİYORSUN EŞİMİ ZORLA ÇALIŞTIRIYORLAR EŞİM GREV KIRICILIĞI YAPTI NEYAPALIM EKMEK PARASI SONUNDA AÇ KALACAĞIZ GREVE DEVAM BU NE....

 
At Cumartesi, Kasım 03, 2007 12:27:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

yazınız çok güzel
esas sendikanında yapı değişikliğine gitmesi lazım kendilerini yorumlaması gerekir.2001 yılında iş mevzuatına geçen arkadaşların hiç biri temsilci veya delege veya sendika yönetimindegörev alamamış hatta sendikayı paylaşanlar tarafından seçtirilmemişler buda senki içerisinde ikilik yaratmaktadır sendika kendi dalını kesmektedir grevimiz hayırlı olsun
inşallah sendika yöneticeleri okurlar ve ders çıkarırlar
korkmayın bu arkadaşlarımız belki sizlerden daha iyi yapacaktır

 
At Cumartesi, Kasım 03, 2007 12:45:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

zorla çalıştırılıyor grev kırıyor neyapsın bakmak zorunda oldugu insanlar var diyorsun sonra ekliyorsun genedegreve devam edecegiz.ac kalacagız haririye boyun egmeyecegiz.
sizi samimi bulmuyorum

 
At Cumartesi, Kasım 03, 2007 1:30:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

1.Tiplerin gösterdiği cesaretin temeli çalışkanlığı ve bilgisidir.Çamur atmak yerine elini öpmek gerekir böyle insanın.Aldığı maaşta gözü olanın gözü çıksın.Bizler oldukçada bu şirketin sırtı yere gelmiyecek.2.Tip arkadaşların kalmasına yorum yok.1.ve 2.tip çalışana çamur atan kendini bilmezleredir bu yorum.Yoksa genelinde alnı öpülecek insanlardır benim emekçi arkadaşım.Çürük elmalarda inşallah çöpte bulur kendini.

 
At Cumartesi, Kasım 03, 2007 1:34:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

Kalem kılıçtan keskindir.

 
At Cumartesi, Kasım 03, 2007 1:53:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

Şirket Cem Yılmaz reklamlarını iki katına çıkardı.Bir gazete telekom sponsorluğunda 200 ytl değerinde kitap dağıtıyor.26500 kişi soğukta bekliyor.Soğukta bekleyen bu insanlar için bizim içimizden biri olan ve bütün personelin yakından tanıdığı sayın icra kurulu üyesi emin BAŞER,genel müdür yardımcısı sayın Dinçer dualarını okurken acaba akıllarına bu personelin durumu geliyormu.
Bundan sonra telekom üst yöneticileri silahlı koruma ile gezecekmiş %45 i devletin olan bir kuruma bakın.Ne hallere düştü.İşin en ilginç yanı hükümet bu durumlara seyirci.Satarken ne sözler verildiyse. 25 yıllık bir teknik eleman olarak neden greve gittiğimizide bilmiyorum emekli sandığına bağlı personelim 10300 kişiyi siz sendikalı yaptınız.Bilgimize güvenerek iş mevzuatına geçtik.İkramiye almak içinde mecburen sendikalı olduk.10300 kişiyi bu sisteme siz soktunuz bizi kandırdınız.25 yıllık bir emekli sandığına bağlı çalışan olarak şimdi doktorada çıkamıyoruz.Benim gibi 10300 kişi için bundan daha rezil bir durum olamaz.VERİN TAZMİNATIMI ÇIKARIN İŞTEN ARTIK SİZİN OYUNCAĞINIZ OLMAK İSTEMİYORUM. Bu ayki maaşlar gitti.Alamayacağımız maaşlarlada reklamlarınızı dört beş katına çıkarırsınız.Telekom üst yöneticileri bu HARİRİTELEKOM kimseye kalmaz. Sendikada bakalım göreceğiz bizi peşine taktı.Öyle maaşın üçte biri falan anlamayız bu ay herkesin maaşı tam olarak yatmalı yıllardır aidat ödüyoruz.Bu kadar insanı peşine taktığına göre bir bildiği vardır.Ak koyun kara koyun belli olacak.
Grevdeki arkadaşlara bu psikolejik savaşta başarılar ipler koptu sonuna kadar devam.

 
At Cumartesi, Kasım 03, 2007 2:04:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

Sendika bitti.Türk haber iş kapatılıyor.Bu kadar işçiyi sokağa döktü koltuğu kaptırmıyayım diye Ali akcan ama bitti yağma Hasanın böreği.Şu aldıkları maaşı açıklasınlar üyelere.Maaş + her toplantıdan sonraki kayıntılar-harcırahlar-..gezdirmeler.Tuh be yazık üzüldüm taranam tirinininam şıkıdım şıkıdım.Hak almanın peşindeki insanlar bu kadar kişiyi sokağa dökmez yazıktır onların çoluğuna çocuğuna.Yok sana üye hadi yallah.

 
At Cumartesi, Kasım 03, 2007 7:27:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

TELEKOM İÇİN ŞİİR YAZAN ARKADAŞIM AĞZINA YÜREĞİNE SAĞLIK. NE CEVHERLER VAR ARAMIZDA HELAL SANA KARDEŞİM.YENİ ŞİİRLERİNİ BEKLİYORUZ.KAPSAMİÇİ İŞÇİLER ELELE.HE BU ARADA 03.10.2007 TARİHLİ BİR HABER DUYDUM. SÖZDE OGER BİZE ÇALIŞMADIĞIMIZ AYIN ÜCRETİNİ VERECEKMİŞ.ŞAŞTIM KALDIM BİLEN VARSA AYDINLABİLİR Mİ?SEVGİLERİMLE TÜM TELEKOM PERSONELİNE .ÇÜNKÜ BİZ KARDEŞİZ.

 
At Cumartesi, Kasım 03, 2007 10:26:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Türk telekomdaki personel ve yorumlar hakkında..!bilindiği üzere türk telekomu satışa çıkarırken Kültürlü ve sözüm ona vatan perver,Ülke çıkarlarını düşünen gerek politikacı ve gerek ekonomist arkadaşlar türlü türlü hile ve oyunlarlabu kurumu özelleştirip peşkeş çekinceye kadar gözlerine uyku girmedi.Kimisi dedi Ya satılacak ya satılacak,Kimisi dedi satarım kimisi dedi stratejik önemi yok.Güzelkardeşim satıldı.Çok büyük bir rant elde edilmiş gibi sevinildi.satın alan bay.! körü körünemi satın aldın kurumun çalışanının nasıl bir durumda olduğunu bilmiyormuydun.Kurum ve çalışanları hakkında hiç bilgi edinmedinmi ? pazardan lahana ve patetesmi alıyorsun?aldığın dünya devleri ile boy ölçüşen bir kurumdu kardeşim.biliyor isen türk işcisi ve türk Milleti ile alay ediyor ve onları küçük görüyorsun demektir.O cahil ve niteliksiz dediğiniz emekçi kardeşleri oraya kimler aldı.O yöneticilerden birisi M.EKİNALAN Hangi kurumların başına çorap örmediki.Şu andaki telekom genel Müdürü M.Emin başer Türksat uydu ihalesinde yargılanmadımı?Devlet büyüklerimizin Kapsam dışı olarak nitelendirdiği ve Müdü,Mühendis Amir konumundaki kişiler bölgelerdeki yönetim kadrosuna göre hareket edip kalma ve başka kurumlara gitme tercihlerini ona göre yapmadılarmı?Şu anda bile başka kurumu tercih etmeyip telekomda kalan kapsamdışı yönetici olarak kalan bu mübarek insanlar Devlet Memuru zihniyetinde çalışmıyorlarmı?Uyan muhterem türk Halkı Türk İşcisinin üzerindeki oynanan oyunlar kanma kardeşim uyan..!48 bin çalışan'dan 12 bini başka kurumlara gitti.Bu giden şahıslar.Müdür Mühendis Teknik amirlerdi.Bunlar gidince telekomun işlerinde aksama oldumu?günü birlik arızalar,günü birlik işler devam ediyordu.O çalışan Kesim yine sabotajcıdiye,İlkokul Mezunu diye Niteliksiz eleman diye yerden yere vurulan Grevdeki olan Kerih gösterilmeye çalışan Özverili telekom işcisiydi Hey Millet.!Türk işcisi kablo kesmez.Çalışır Ali cenaptır Alın terini yer.Yediği ekmeğe bıçak sokmaz.Hain değildir.Ülkesini ve Milletini Düşünür.Needen şu andaki Greve Müslüman'lık taslayan Hükümet üyeleri arabulucuk edemiyorlar.Niye araya giremiyorlar.Düşünmeğe davet ediyorum.Herkesi.Büyüklerim,Arkadaşlarım Biz Masumuz .Ekmeğimizin Mücadelesini yapıyoruz.Bizim Arkamızda Basın yok Çünkü basınımızda satılmış.Bizim arkamızda Hükümet ve Hükümetler yok.Çünkü biz garibanız.Herşyden Öncede vatanını ve Milletini Seven Tüküz...!Umarım Sayın editör bey.Side objektif olup bu yazımı yayınlarsınız.Umarım ulusal basın gibi sizde satılmadınız.

 
At Pazar, Kasım 04, 2007 1:05:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

Evet grevde günler 19.gününü bitiriyoruz.Bizimde sabrımız bitiyor. geleceğe karamsarlığımız artıyor. Çalışmamızdaki güzel düşünceler ne yazıkki kayboluyor. İki tarafta ne yazıkki bu kadar grevdeki işçilerimize yazık ediyor. Karşılıklı cepheleşmeye, özverili çalışan personelin kaybolmasına, bilgi kirliliği yüzünden ailesi olmuş bir kurumu artık dışardan birisi görmeye başladık. Çalışan birisi olarak tüm umutlarımızı yitirmeye başladık. Ne yazıkki işverenede, sendikayada güvenimi yitirmeye başladım.
YAZIK OLUYOR.
Telekom çalışanı hiç bir zaman para politikası yapmadı. Yaptığı tek şey milyonlarca insanın vergileri yapılan bunca işi helal ettirip evine ekmeğini götürmek.

 
At Pazar, Kasım 04, 2007 9:31:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

Grevin 19 .gününde bakıyorum düşmanlık ve hakaret bazında arpa buyu yol gidememişiz. İşçi arkadaşlara bakıyorum hala bir boşlukta panik yapmak üzereler, işveren kızgın ve şaşkın art niyet aşılamış bu kurumu satan, sendika plansız ekmekte gerekli. Tipçi arkadaşlara bakarsak hala burunları kaf dağında diplomalarının her şey olduğunu sanıyorlar her iki taraftada iyileri ahlaklıları tenzih ederim ama be kardeşim ülkeyi soyan, hortumla yan milyarlarca doları rüşvet alan, her türlü namussuzluğa geç diyen senin kafanda masa başında oturanlar değimli. İşçi en fazla oda maçası yerse dolap yakar kablo keser oda üçbeş ahlaksızdan öteye gitmez . düne kadar ayakçılarla hırsızlarla siyasi iktidarlar arasında paravan siz değimliydiniz , bu ülkenin geri kalmasında suçlu ilkokul mezunu cahil işçimi yoksa imza yetkisi olan siz diplomalılar mı. Benim ağzımı açtırmayım tip 1 lerin içinde emekliliğine uzun yıllar kalmış değerli beyinler dışında topunuz bir cahil işçi kadar etmezsiniz. Biz nasıl denize düştük yılana(sendika) sarılıyorsak ogerde yanlış verilen bilgi yüzünden sizi tutuyor birde grev yüzünden siz dua edinde grev çok sürsün mesailerle beslenin vede en önemlisi insanlara ilenmeyin. Öyle yarın yüz yüze bakacaz gibi basma kalıp laflarda etmeyin sizin gibi burnu kaf dağındaki, necip fazıl’ın dediği gibi kaba softa ham yobazlarla yüz yüzede bakmak istemiyorum. Yeter artık bu aşağılamalarınız sitede serbest olsa sizlere neyzen teyfikle cevap verirdim ama

 
At Pazar, Kasım 04, 2007 10:18:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

Kıymetli Türktelekom çalışanları şu anda birbirimizi suçlamanın bir anlamı yokki tepede aslanlar boğuşur ezilenler aşağıdakiler olur.Haber İş Sendikası ve Türk Telekom uzlaşma için çalışanların bir özveride bulunmasınımı bekliyor .Grev 15 günü geçmiş herkez maddi sıkıntıdan bahsediyor insanların bir iş bulup çalışmasının neredeyse imkansız olduğu bir dönemde işimize sahip çıkacağımız yerde bu işi uzatmadan dayanmadan bahsediliyor.Çalışan tüm arkadaşlarım muhakkakki aldıkları maaşın karşılığını son kuruşuna kadar çalışarak ödüyorlardır.Bir işyerinde herkesin aynı parayı alması mümükün değildir aynı işi yapsalar bile ozaman sorumluluğun ve tahsilin ne anlamı kalır her iki tarafa sesleniyorum bu temiz insanları daha fazla mağdur etmeyin.Haber İş tabanına biraz kulak ver TürkTelekomculara selamlar

 
At Pazar, Kasım 04, 2007 12:40:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

emekli sandıgına baglı kapsam içi arkadaşlar bu durumda en fazla zararı biz gördük ve ne acıdırki görmeyede devam edecegiz gibi bir arkadaşımızın dediği gibi kapsam içi olmayı sendikalı olmayı bizmi istedik bende bu kurumda 21 yıllık teknisyenim 2 yıllık yüksekokul mezunuyum yıllarca devlet memuru idim çok sevdiğim bu kurumda kalmak için mevzuata imza attım karşılıgı bumu olmaluydı yazık ne acıdırki benim durumumdakilere adeta ceza verildi hasta olsak vizite kağıdı yok emekli sandığı priminin ay sonunda ne olacağı mechul ben ne yazıkki önümüzü karanlık görüyorum çünkü iyimser olabilmek için ısık göremiyorum inşallah hakkımızda hayırlısı.

 
At Pazar, Kasım 04, 2007 4:27:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

27 yıllk bir ttkom calışanı olarak size şunu derim zamansız greve cıktınız

 
At Pazar, Kasım 04, 2007 10:17:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

SEVGİLİ ARKADAŞLAR
bende size aklımın erdiğince görüşlerimi aktarayım.
TÜRK TELEKOM YÖNETİMİ:şu ana kadar yaşanan gelişmeler türk telekom yönetiminin planı dahilinde işliyor amaç çalışanları sendikadan soğutmak kendi uygun gördüğü şekilde ve şartlarda çalıştırmak
SENDİKA: kendini biraz fazlaca önemsedi ama şu ana kadar muhatap bile bulamadı olaylar biraz da siyasete kaçar gibi oldu işçiye para ödememek için son anda eyleminden vazgeçebilir dikkat
1.VE 2. TİPLER:sözlerim hepsimi kapsamıyor ama işçilerin sayesinde pasları açıldı tabi birde alacakları mesai iştahlarını iyice kabarttı ne alırsak kar diyorlar son günleri olduğu için
SENDİKALI İŞÇİ: tip 1 ve tip 2 leri önünde en büyük engel görüyorlar grevin başarısız olmasını faturası onlara çıkaracaklar aslında işçi iş garantisi olsun zam bile istemiyor
VATANDAŞ:telekom çalışanının aldığı maaş onları rahatsız ediyor (hepsi değil tabiki) cep telefonum var size ihtiyacım yok diyenler şimdi hizmet alamıyorum diye veryansın ediyor.

GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ HERKES KENDİ HESABINI YAPIYOR
İNŞALLAH SONU HAYIR OLSUN

 
At Pazar, Kasım 04, 2007 10:37:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Öncelikle turk.internet.com a bu herşeyi para için yaptıklarını açıkca belli eden renkli basının yanında olmadığı ve objektif olduğu için sonsuz teşkürler.
Türktelekomda hiçbir tesis,nakil, büyük şirketler dışında hiçbir vatandaşın arızası yapılamıyor.Normal vatandaş mağdur grevdekilerde mağdur.İçerde çalışanlarda bu duruma çok üzgün.Bizler kapsamiçi teknisyenler olarak greve karşıyız.Sendikalı olduğumuz için greve katılmak zorunda kaldık.Zamanında Türk Telekom İnsankaynakları müdürlüğünü arayıp sorduk SENDİKAYA üye olmazsanız İlave ikramiye,yol parası ve yemek gibi sosyal yardımlardan faydalanamayacağımız söylendi.
Bizler sendikalıyız emekli sandığına bağlıyız şu an doktorada çıkamıyoruz.Bizler değil koblo kesmek Türktelekoma laf gelsin istemeyiz.SABOTAJLARI grevdekiler yapıyor demek 26500 kişiyi zan altında bırakmaktır.Ankara dikmende kutudaki kabloları kesip yakalanan şahsın sendikalı olmadığı anlaşılmış bu haber medyada yayınlanmamıştır.SENDİKA ve TÜRKTELEKOM birbirlerini suçlamayı bırakıp bu işi bir an evvel bitirmeleri gerekiyor.
Bu durum ençok CEM YILMAZA yarıyor.Hükümetin bu işe duyarsız kalması normal bu zemini hazırlayan onlar.Bizler çalışanlar olarak EMİN BAŞER'in bir sözünü unutmuyoruz(Ben telekom çalışanlarının haklarını korumak için buradayım).Bu nasıl hakları koruma anlayamadık.Dualarını bizden eksik etmesin yada bankalara bir yazı ile kredi kart borçlarını erteletsin belki böyle bize yardımcı olur.ŞU an Telekom üst yönetimi herşeyi güllük gülüstanlık göstererek hem şirkette hemde 37000 kişide çok kötü bir iz bırakmışlardır.
Bu kriz bittiği zaman birçok çalışanın işine son verilecek ama üst makamlardan çoğu kişininde bu kurumda kalamayacağını düşünüyorum.Bu krzin en büyük sorumlusu bize göre üst yönetim.Çünki GREVE gitmeden önce GREV oylaması istemedi.Aslında bu GREV şirket sahibinin çok iyi işine yaradı ortamı iyice öğrendi.Bundan sonra bu şirkette kimsenin yeri garanti değil.Anormal maaşlar alan yönetim kurulu ile il müdürleri düşünsün.Şirket grevcilere teşekkür etmeli çünki binaları ve çalışanların güvenliklerini 24 saat nöbet tutarak yerine getiriyorlar.GREVdeki arkadaşlara başarılar.K/İçi Teknisyenler

 
At Pazartesi, Kasım 05, 2007 10:36:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

xxmolinaxx kendi çapında edebiyat parçalamış,nedir bu şimdi yorummu ?
:):):)

 
At Salı, Kasım 06, 2007 12:44:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

milletim,telekomcum,işçim, artık kendine gel.önce şuradan başlayalım,ali akcan ve sendikacılar kendi maaşlarını bir açıklasın.şöyle etrafınıza bir bakın,grev çığırtkanlığı yapanlar sendikacı,temsilci ve diğer tuzu kurular.yapılan teklifler ücret her şey tamam ee geriye kalan sendika kendini garantiye almaya çalışıyor.çünkü yaptıkları ilk anlaşma:işten enson sendikacılar çıkarılır.anlaşması.başkan kafanı kumdan çıkar artık,emekli sandığına tabilerdende yönetime al.gerçi bu saatten sonra alsanda bişey ifade etmez.ayrıca insanları bir dinle,ayın 14 ü geliyor bakalım nekadar maaş dağıtacaksın.öyle 300-400 le bu çark dönmez.açlık sofuluğu bozar..insanlar kira verecek okul masrafı elktr.su tlf.banka taksitleri kredi kartları,hele hele ev araba taksidi ödeyen arkadaşların allah yardımcıları olsun.velhasıl beceremediniz dolduruşa geldiniz ve en önemlisi tabanı hiç dinlemediniz.inanın okadar geriye dönmek isteyen grevden falan vazgeçen varki..ama gururlarına yediremiyorlar..,birde emekli sandığına tabi olanların geriye dönmeleri sözkonusu ki,bir kanun hükmünde kararnameye bağlı ozaman sendikayı göreceğiz.hem bukadar güçlü olduğunuzu söylüyorsunuz,satılırken neden!??sesiniz cılız çıktı.şapkanızı önünüze koyup bir düşünün.

 
At Salı, Kasım 06, 2007 2:08:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

27 yıllık mısın daha.
Hayret ya 50 bile olmamışsın.
Bekle biraz daha da ikinci emekliligini de tamamlayalım burada.
Ondan sonra da benim oğlan daha iş bulamadı daha yaa diye ağlanırsın değil mi?
Bir de keşke şu grevin zamanını sana sorsaydık ya.Bu konuda hata ettik.Artık kusura bakma amca.

 
At Salı, Kasım 06, 2007 9:40:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

ALMA MAZLUMUN AHINI.......

(Bu şiir Telekomun satışından hemen sonra bir yorum bloğunda yayınmanmıştı bilginize.)


Esip yağıp nara attılar

Babalar gibi yangelip yattılar

En sonunda bir arab’a sattılar

Diri diri gömdüler göz göre göre



Gençliğimiz geçti yaş geldi kırkbeşe

Kimsede kalmadı huzur ve neşe

Sendikalar da göz yumdu yapılan peşkeşe

Çenemizi çattılar göz göre göre



Biz sendikayız sendika derdiniz

Protokolde yerimiz var derdiniz

Sizde de bir halt yokmuş gördünüz

Aidatları yediniz göz göre göre



Ne oldu altı aydır inmediniz meydanlara

Üyelerinizin oldu yüzü kapkara

Size de Mevlam versin kanserli yara

On günde eriyin göz göre göre



Bir garibim işte adımı sormayın

Zayıfın yanında olun bir de siz vurmayın

Bundan sonra hiç boşuna hayal kurmayın

Telekom uçtu gitti GÖZ GÖRE GÖRE

 
At Salı, Kasım 06, 2007 2:48:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

arkadaşalar ve bu hükemetten medet uman telekom çalışanları şunu bi açıklığa kavuşturalım sizi bu hükümet sattı özelleştiniz çoğunuz yine bu hükemete oy verdi. Şimdi hiç sızlanmayın kiminiz hizmet alamıyorum kiminiz maaş alamıyorum diyor. peki çoçuklarımızın geleceği bu ülkenin değerlerisatılırken neden sesinizi yükseltmediniz şimdi yabancı sermaye arkasına hükemeti almış aslında hem çalışanların hem vatandaşın hemde ülkenin canına okuyor. satana sattırana satışını onaylayana yazıklar olsun diyorum

 
At Salı, Kasım 06, 2007 2:58:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Ben de bir telekom çalışanı eşiolarak grevin bitmesini istiyorum çünlü hepimiz mrak içindeyiz sorun biran önce çözülsün ne olacağımızı bizde bilelim 16 ekimden beri ne yapacağımızı bilemedik yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz artık......

 
At Salı, Kasım 06, 2007 10:15:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

KESER DÖNDÜ SAP DÖNDÜ
İŞÇİLER GREVİ GÖRDÜ
TELEKOM SATILRKEN
SESLERİ PEK SÖNÜKTÜ
TAKKE DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ

K.DIŞILAR GİDER İKEN
İŞÇİLER HEP GÜLERKEN
ORTALIK BİZE KALIYOR DİYE
KULİSLERİ KURARKEN
YOLUN SONU GELDİ
HALBUKİ BAL KAYMAK NE İYİDİ

SENELERCE MESAİ İKRAMİYE
TATLI,PASTA,KURABİYE
EV,ARABA,FAZLA YEVMİYE
YOLUN SONU GELDİİ
GELDİK ŞİRKETLE SÖZLEŞMEYE

DEVLET OLSA VERİRDİ
ŞİRKET DÜZENİ ÇEVİRDİ
OLMAZ ARTIK ESKİSİ GİBİ
ÇORBA BİTTİ BU KAZANDİBİ

ONA BUNA ÇAMUR ATMA
LAF ÜSTÜNE LAF KATMA
EN DÜŞÜK 1300 MAAŞINIZ VAR
BUNUDA YABANA ATMA
İKRAMİYE VE MESAİYİDE
PARADAN SAYMAMAZLIK YAPMA

GREVE ÇIKARKEN KİME SORDUN
%19 DEYİP DURDUN
KAPSAM DIŞILARI GÖNDERİN DİYE
HEP BURNUNDAN SOLUDUN
ŞİMDİ DEVLET NEREDE DİYE
BOŞUNADA BAĞIRMA

GREV TUTMADI GİTTİ
ARIZALAR GİDERİLDİ
KUŞLAR GELDİ FİBERİ YEDİ
BELKİDE KEDİDİR KEDİ
ŞİRKET BUNU YEMEDİ

 
At Salı, Kasım 06, 2007 10:55:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

yeter artık yeter artık bitsin bu çile 15 yıldır çalıştığım binama giremiyorum öz yurdumda esir gibi hissediyorum kendimi

 
At Çarşamba, Kasım 07, 2007 12:36:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

% 45 DEVELETE AİT OLAN BU KURUMA NEDEN DEVLET MÜDAHALE ETMİYOR.YOKSA İNANIN DURUM HİÇ İYİYE GİTMİYOR.ÖZEL OPERATÖRLER GREV BİTTİKTEN SONRA SANIRIM GÖBEK ARACAKLAR.MÜŞTERİ PROTFÖYLERİNİ ARTIRACAKLAR.BU BİR GERÇEK.

 
At Çarşamba, Kasım 07, 2007 1:53:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

öncelikle grevdeki telekomcu arkadaşlarıma eski meslektaşlarıma başarılar diliyorum.hiç bir zaman için hak verilmez alınır,ALLAH Yardımcınız olsun.bir yıl öncesine kadar bende telekomda santral teknisyeni olarak görev yaptım.telekomcu eviden çok işinde zaman geçirir,mesai aramaz sadece işini yapmak ister kendimen bir örenk vermek isterim;bir santral arızasına gittiğim zaman asla saata bakmazdım arıza ıslah olmadan geri dönmezdim yanlız ben değil bütün arkadaşlarımız aynı mantaliteyle çalışırdı,grev tip 1 ve tip 2 çalışanları olmasa idi şimdi çoktan ses getirmişti benim şahsi kaanatim.en acı olanı nedir biliyormusunuz 2000 yılınsa mevzuat geldiğinde sendikalar dik bir duruş sergileyemediler.ucuz hesap kovaladılar,nasıl olsa kapasam içi üye sendikaya üye olacak gelsin aidatlar yanlış bir yöntem bu gün hep birlikte acısını çekiyoruz.2000 yılında mevzuata çalışanların yarısı geçmiştir.dolayısıla eldeki mevcut kartlar çok zayıflamıştır.inanın telekomun önünden geçince değişik duygular içerisine giriyorum.sendikanın aktif rol aldığını söylemek çok afaki olur.şu sabotajlara gelince emeğe saygılı olan hiç bir telekom çalışanı böyle çirkin bir eylemde bulunmaz.ve telekom çalışanlarının bu tür çirkinlikler içerisinde asla olmayacağını her kesin bilmesi lazım.inşallah en kısa zamanda lehinze çözüm bulunur allah yardımcınız olsun..selamlar saygılar..kokler

 
At Çarşamba, Kasım 07, 2007 3:50:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Ülkem,Vatanım,bu Ülkenin değerleri diyorsun da Türkçe konuşmayı bile bilmiyorsun,önce kendini yetiştir sonra akıl ver millete , insanlar kime oy vereceklerini sana mı soracaklar ?

 
At Çarşamba, Kasım 07, 2007 3:51:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Ülkem,Vatanım,bu Ülkenin değerleri diyorsun da Türkçe konuşmayı bile bilmiyorsun,önce kendini yetiştir sonra akıl ver millete , insanlar kime oy vereceklerini sana mı soracaklar ?

 
At Çarşamba, Kasım 07, 2007 4:17:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Türk Telekom, emekli olduğunda %95'inin özel sektörde 500 YTL.ye bile iş bulamayacağı, emekliliğini haketmiş kapsamiçi personeli hiç düşünmeden emekliliğe sevk temelidir. Şayet verimli personeliz diyorlarsa emekli ikramiyesi artı maaşı, artı yeni çalışacakları işyerinden alacakları maaş toplamda daha iyi bir gelir elde ederler. Oger hiç düşünmeden işlerin çok büyük bölümünü dış kaynağa yaptırmalıdır. Ayrıca Telekom şu kadar gelir elde ediyor diye avunmayın. Türk Telekom'un kazancının büyük bölümü haram paradır. Çünkü rakip operatorlarde Türkcell gibi en fazla ayda 1 ytl. sabit ücret alınırken, Telekom 12 ytl.'yi kontör karşılığı dahi olmaksızın, deli dumrul gibi milletten haraç gibi toplamaktadır. en kısa zamanda bu 12 ytl. haraç paraları inşallah Hukuk tarafından iptal edilirse, haram ve haksız gelirinizde ciddi bir düşme olacaktır. Fakülte mezunu yılların öğretmeni bile 1000 ytl.ye çalışıyor. ikramiye hariç maaşlarınızı yazıp ajitasyon yapmayın. size verilecek aylık 100o ytl. bile çoktur. müteahhit firma elemanları sizin yaptığınız işin çok daha fazlasını mesai ve hafta sonu gözetmeksizin çok daha düşük maaşa yapmaktadırlar. Ayrıca iki arada bir derede olup, özel sektöre geçme cesareti olmayan 2. tipler bu grevi bir şans olarak görmemelidir, 2. tip personelin tamamına yılbaşından sonraki zamları da verilip derhal gönderilmelidir. Telekom 5.000-10.000 personelle bile çok rahat idare edilebilir.

 
At Çarşamba, Kasım 07, 2007 4:36:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Polat Alemdar Ne Demiş :
"Sonunu düşünen Kahraman Olamaz."
Aha işte sonunu düşünmeyenin sonu..
Kahraman olmak çok önemli sanki..
Asıl kahraman helalinden çalışarak, kimse ile kavga etmeden, yaşamayı başarabilendir.
Kavga ile kazanılan ekmekten ne kadar hayır gelir siz düşünün gari..
Benim asıl güvencem ne sendika ne işverendir, hakkını vererek yaptığım iştir.
Hakkımı yiyen bu dünyada olmazsa ötede verir hesabını...

 
At Çarşamba, Kasım 07, 2007 5:19:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Degerli turk telekom çalışanları bilindigi üzere16 ekimden beri devam eden grevi amacı telekom yöneticileri bilinşli olarak olayın nereye vardığını alğılıyamadılar ak nin daha önceki belediye yönettiği dönemde sayın erdoğan beyin ve ekibinin belediyedeki sendikayı bitirip tüm işçileri çıkartıp mal varlığına el koydu ve telekomu ogere peşmer çekti o sendikanın mal varlığı ile oğluna abd den yat vegemiler aldı telekomu özeleştirdikten sonra uyduyu tasfiye etti ve ulaştırma bakanı şeçimden önce vedalışırken telekom personeli önünde duygulandı yanı duygu sömürüsü yaptı kazanamazsam uydudakı belediye personeli madur olacak diye korktu ve şimdi ise haberiş sendikasını aynı duruma getirip mal varlığına el koyup acaba hangi baronların veletlerine gemiler ve yatlar alacaklar bu tür vatını satan ve millet tanımıyan sözleşmeli buşun evlatlarını nasıl güvenipte vatanın bütünlüğünü bilmeyen insanlara ülkeyi teslim edelim...kusura bakmayın abd uşakalrın duydukça sinileniyorum daha çok şey var ama kusura bakmayın arkadaşlara davalarında başarılar dilerim.

 
At Perşembe, Kasım 08, 2007 2:12:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

Arkadaşlar.Daha öncede yazmıştım yazdıklarımı daha açık tekrarlıyayım.
1-Grev uzun süreli olacak
2-Sendika Yöneticileri danışıklı dövüş içindedirler(Üst Kademe)
3-Beklenen şudur.Grevden zamanla bıkan Teknisyenler Sarı Sendikadan İstifa edecekler ve 1.Tip'e imza atıp Kapsam dışı olacaklar ki beklenen budur ve işin doğası gereği olacaktır.Ayrıca Telekom teknik bir kurum olduğu için tüm idariler 16 ay içerisinde tasfiye edileceklerdir.
4-Bu grevin sonunda sendika 2009 Mart ayından sonra kendiliğinden tasfiye olacak ve Kaayyuma teslim edilecektir(Yani mal varlığı Kamuya yani Devlete verilecektir.)
5-T.Haber-İş Sendikası Türkiyede sendikacılığın tasfiye başlangıcını başlatarak bir ilki gerçekleştirecektir.
6-Olan Gariban işçiye olacak.aynı kelimemi grevden öncede söylemiştim okuyanlar hatırlarlar.Bir Ali Cengiz Oyunu Oynanıyor.UYANIN ve naylonlar ile sarılardan uzaklaşın.........vesselam.

 
At Perşembe, Kasım 08, 2007 9:35:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

bu saatten sonra,telekom işçilerin,emekli sandığına bağlı olanların önüne daha evvel tip 1 lere yaptığı gibi bir sözleşme koysa acaba kaç kişi geçer.ben söyleyeyim çoğunluk.çünkü sendika güven vermiyor,tutarsız.zira emeklisi yakın olan yani 22-23 yıllık personel sayısı çok.sendikacıların anlamadığı bir şey var veyahut bizlerden saklanıyor.babalar gibi satarım diyen bir zihniyetten bu kurumu satın almışlar.yönetimin yerine kendilerini koysunlar.neyaparlardı?2009 daki sözleşmede bu sıkıntıları çekmek isteyeceklerini hiç zannetmiyorum.geçen gün başkan diyorki aldığım duyumlara göre yeniden masaya oturabiliriz.allah aşkına bir başkan duyumlarlamı masaya oturur.bu sözleşme biter biter lakin sonumuz pek hayra- alamet değil.hayırlısı allah tan...ayrıca sayın başkan önümüzdeki seçimlerde tekrar aday adayı olursanız???başarılar***

 
At Perşembe, Kasım 08, 2007 10:07:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

grev uzun sürecek diye başlayan yazıyı yazan arkadaş doğru söylüyor.tamamen danışıklı döğüş.bu sendika planını çok daha evvelden yaptı.başkan konuşmalarında yüzde 35 ten aşağı zamalırsam şöyleyim böyleyim,bu bilekleri keserim gibi laflar etti.bukadarı alamıyacağını herkes biliyordu.sendikacılara yakın olanlar lütfen başkan ve yönetimdekilarin maaşını sorsunlar.bu ülkede başbakanın genelkurmay başkanının cumhurbaşkanının maaşı biliniyorken, sendika başkanının ki
neden açıklanmıyor.maaş,görüşmelere girip çıkma parası, oturum parası vs.vs.yönetimdekiler mal varlığını neden açıklamıyor.kimin nerede5-6kat daireler ,yazlıklar yaptığını bilmeyen varmı?adamın tahsili ne kültürü ne?yömetimde bilmem ne olmuş?milleti salakmı sanıyor bunlar.birşeyde soramıyorsunuz çünkü hemen vatan haini ilan edil
iyorsunuz.arkanızda çoluk çocuğunuz var.bilmem anlatabildimmi?merak ettiğim birşey daha var.şu bize dağıtacakları maaştan sendikanın yöneticileride alacakmı acaba. şu anda türkiş başkanlar kurulu toplandı.sonuç;fasa fiso.salih kılıç ta biraz siyasi biraz işçinin nabzından konuşacak olan sana bana.bayram meral den pay biçin.arkadaşlar tanıdığınız deli doktoru varmı???çünkü psikolojim iyiden iyiye bozulmaya başladı...herkese allah sabır versin.

 
At Perşembe, Kasım 08, 2007 10:07:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

grev uzun sürecek diye başlayan yazıyı yazan arkadaş doğru söylüyor.tamamen danışıklı döğüş.bu sendika planını çok daha evvelden yaptı.başkan konuşmalarında yüzde 35 ten aşağı zamalırsam şöyleyim böyleyim,bu bilekleri keserim gibi laflar etti.bukadarı alamıyacağını herkes biliyordu.sendikacılara yakın olanlar lütfen başkan ve yönetimdekilarin maaşını sorsunlar.bu ülkede başbakanın genelkurmay başkanının cumhurbaşkanının maaşı biliniyorken, sendika başkanının ki
neden açıklanmıyor.maaş,görüşmelere girip çıkma parası, oturum parası vs.vs.yönetimdekiler mal varlığını neden açıklamıyor.kimin nerede5-6kat daireler ,yazlıklar yaptığını bilmeyen varmı?adamın tahsili ne kültürü ne?yömetimde bilmem ne olmuş?milleti salakmı sanıyor bunlar.birşeyde soramıyorsunuz çünkü hemen vatan haini ilan edil
iyorsunuz.arkanızda çoluk çocuğunuz var.bilmem anlatabildimmi?merak ettiğim birşey daha var.şu bize dağıtacakları maaştan sendikanın yöneticileride alacakmı acaba. şu anda türkiş başkanlar kurulu toplandı.sonuç;fasa fiso.salih kılıç ta biraz siyasi biraz işçinin nabzından konuşacak olan sana bana.bayram meral den pay biçin.arkadaşlar tanıdığınız deli doktoru varmı???çünkü psikolojim iyiden iyiye bozulmaya başladı...herkese allah sabır versin.

 
At Perşembe, Kasım 08, 2007 10:56:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

greve katılanlar dan 13.000 iklokul mezunu greve katılmayan kültürlü bilgili tip 1-2 ve yöneticilere sizde çalışmayın diye baskı yapıyor.olacak şey degil.
herkesin çıkarları ayrı kulvarlarda...

 
At Perşembe, Kasım 08, 2007 2:08:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

ben 1.ci tip mühendisim. 4 yıl oldu telekoma gireli. Başta çok umutluyduk. Ama bir gelecek göremiyorum bu kurumda. Kariyerimi geliştiremedim. Yöneticiler cahil ve başarısız. 4 yılım yandı. Yakında özel sektöre geçicem inşallah.
Kapsam içi arkadaşlara allahtan kolaylık diliyorum.

 
At Cuma, Kasım 09, 2007 5:34:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

greve katılanlar dan yaklaşık 13.000 iklokul mezunu bunların işe giriş tarihi 1985 ile 1987 arası greve giden 25.000 kişi içinde bu sayı 20.000 kişiyi bulur ortalama hizmetleri greve gidenlerin hizmeti 22 23 yıl boşuna uğraşmıyor sendika bir sonraki sözleşmeye değirmenin suyunun kesileceğini biliyor yeni girenlerden meded umuyor çıkarları uğruna mevcut üyelerini kalkan olarak kullanıyor NERDE BİZ ZAM İSTEMİYORUZ SENDİKAL HAKLARIMIZI İSTİYORUZ DİYEN SENDİKA 657 TABİ DEVLET MEMURU İKEN KAPSAM İÇİ İŞ MEVZUATINA GEÇEN ARKADAŞLAR İNTERNETTE BAR BAR BAĞIRIYORLAR BİZ NE OLACAĞIZ DİYE NİYE BİR AÇIKLAMA YAPMIYORLAR HABERİŞ SİTESİNE KONU HAKKINDA BİLGİ İSTEYİNCE MUHATAP BİLE OLMUYORLAR SİTETE SAYFALARCA SİTENİZ GÜZEL OLMUŞ MESAJLARINA YER VERİYORLAR KOYUN CAN DERDİNDE KASAP MAL DERDİNDE SENDİKANIN İSTEDİĞİ YENİ GİRENLERE SENDİKAL HAK VERİLSEDE DEĞİRMENİ DÖNDÜRME SEVDASIDA SENDİKAYA NEYİ SORDUNUZDA NET CEVAP ALDINIZ 657 DEVLET MEMURU İKEN İŞCİ OLANLAR KAPI ARDI EDİLSE SENDİKA O ZAMAN KONUŞACAK BANAMI SORDUN İŞCİLİĞE GEÇERKEN DİYECEK
ŞUNU İYİ BİLMEK LAZIM ARTIK DEVLET ZİHNİYETİNDE DEĞİL ÖZEL SEKTÖR ZİHNİYETİNDE ÇALIŞACAĞIMIZI BİR VERİP İKİ ALMA DEVRİ ÖLDÜ
GREVİN EN KISA ZAMANDA ÇALIŞTIRANIN VE ÇALIŞANIN LEHİNDE SONUÇLANMASI DİLEĞİİLE

 
At Cuma, Kasım 09, 2007 2:04:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

4 yıldır Telekomda çalışan mühendis arkadaşım kalemine sağlık Kendilerini kültürlü bilgili gören telekom yöneticileri okusun bu yazı onlara ayna olur belki.İşte bu yöneticiler bizim kaderimizi tayin ettiler yıllarca şirket olduk kurtuluruz belki profesyoneller gelirde dedik ama 2 senedir daha iyi olur derken daha kötü oldu durumumuz şirket bizi bu vizyonsuzların elinde oyuncak yaptı

 
At Cumartesi, Kasım 10, 2007 3:18:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

arkadaşlar ben kapsam içi çalışanlardanım ve bu greve neden gidildiğini anlamadım.galiba bu sendika bizi kandırıyor.Bakın maaş bile verecekleri meçhul yapılan açıklamada deniyorki gerekirse diğer bütün sendikalardan yardım alır yine maaş öderiz diyor.peki şimdiye kadar kesilen aidatlar nereye gittiiiiii....? Antalyada sendikanın aldığı ve kaça alınıp kaça gösterildiği sır olan otelde naziklerle nazik bir şekilde bu paralar yeniyo...ben sendikadan istifa edicem ve işime dönücem bana karışan olsa emniyete bildirecem.O kadar.

 
At Cumartesi, Kasım 10, 2007 11:19:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

"greve katılanlar dan 13.000 iklokul mezunu greve katılmayan kültürlü bilgili tip 1-2 ve yöneticilere sizde çalışmayın diye baskı yapıyor.olacak şey degil.
herkesin çıkarları ayrı kulvarlarda..."

hop arkadaşım meydanı boş buldun sallıyorsun. Kimmiş o kültürlü yönetici? Valla kültürlü ve vizyonlu yönetici sayısı parmakla gösterilecek kadar azdır bu şirkette. Oger'in en büyük hatası orta kademe yöneticileri görevde tutması oldu. Yaptığı işten çok, makam sevgisinin meftunu olmuş bu kişiler şirkete bir katkıda bulunmamaktadır, hatta köstek olmaktadırlar. Ayrıca aralarında pek çok fosil var. Önemli olan net olarak iş yapmaktır, insanlara otoritesini kullanarak hava atmak veya aşağlık komplekslerini tebasının üzerinde tatmin etmeye çalışmak değildir.
Mesele ilkokul mezunu olmak değil. İşini adam gibi yapmak. İşiniz düzgün yapamadıktan sonra istersen üniversite mezunu ol. Ben yüksek lisans mezunuyum, ama bu beni tek başına üstün kılmaz. İlkokul mezunu adamın emeğine saygı duyarım. Çünkü bu iş bir ekip işidir. Herkesin yeri ayrı.
Hele 2.ci tip yönetici kalmamalı kurumda. Eğer yönetici olacaksa bir insan, mutlaka 1.ci tip olmalı. Yoksa uzatmaları oynayan futbolcu kadar performans gösteriyor.
Sen zaten insanları direk ilkokul mezunu diye kafadan harcayarak ne kadar vizyonsuz olduğunu ele veriyorsun. Çekirdekten yetişme diye bir kavram vardır iş hayatında.

 
At Pazar, Kasım 11, 2007 9:44:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

Çeşitli illerde grev hakkı olmayan personele ,grevde olan ve grev bittiği zaman o işyerinde kendisine ihtiyaç olunmadığını anlayıpta hem sözle hemde fiili olarak saldırıda bulunan haber iş üyelerini nefretle kınıyorum.

 
At Pazar, Kasım 11, 2007 11:51:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

antalyadaki oteli bensize anlatayım.çay içmeye gidin bakalım nediyecekler.içeriye almıyorlar bile.çay 2,5 lira.odaücreti 80 auro.gerisini siz hesap edin.inşaat halindeyken dönen paranın haddi hesabı yok.antalya şube başkanınınkardeşi öbürünün dostu diğerinin ahbabı iş yaptı.halende çalışanlar ankara dakilerin tanıdıkları.antalya bölgesinden ve diğer bölgelerden çalışan yok.otelin inşaat aşamasında beton kesme isi yapan bir arkadaşım aynen şöyle dedi;işe devam etmek için döet kişiye 1000 erlira açıktan para verdim.daha neler neler.busendikayla işimiz olmaz arkadaşlar.emekli sandığına tabileri neden yönetime almıyorlar çünkü hesap sorulacağını biliyorlar.şimdi yapacağımız bir şey var.sözleşmeden sonra istifa edip türk iş e dayanişma ödeyerek sendika ikramiyasi vs. haklardan yararlanarak işimize devam etmek.burdan çoluğunun çocuğunun rıskını sendika ağalarına yedirmek istemeyen arkadaşlara sesleniyorum..halakafalarına girmeyen bir şey var,biz artık şirkette çalışıyoruz.devlet malı deniz olayı bitti artık.düne kadar tam yevmiye aidat kesiyorlardı.daha yeni düştü.şimdi bir bankacıya sorun bakalım,size her ay kişi başına 50 ytl.yatıracağız.26000 kişi.ve bu ytırma işlemi 10-15-20-2yıl devam edecek.size öyle rakamlar çıkarırlar ki,öyle emeklilik hakkı parası çıkarırlar kiaklınız durur.allah aşkına düne kadar kesintisini bildiğiniz bys bile(okadar içini boşltmaya rağmen)en zor zamanlarda insanların eline yapışıyor.şimdi sendika maaş dağıtacak.yarın sözleşme imzalayacak,sonra yeniyasayla lav edilecek,sen sağ ben selamet.grevde iken maaş verdik diyecekler.ağalar da aslanlar gibi yüklerini tutmuşlar olarak,adamız diye gezeceklar.neyse allah yardımcımız olsun....

 
At Salı, Kasım 13, 2007 1:44:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

Pazar, Kasım 11, 2007 11:51:00 AM
tarihinde yazan arkadaşıma onunla iftihar ederek ve teşekkür ederek katılıyorum Antalyadaki otel için basın açıklaması yapsınlar her şey şeffaf olsun yoksa 10 binin üzerindeki kapsam içi Emekli Sandığı çalışanı ile sözleşme sonunda istifa edip yeni sendika kuracağız biline...

 
At Salı, Kasım 13, 2007 6:27:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

2.tip türk telekom çalışanıyım 21 yıllıgım grevin başladığı gün ist bölgesinde grev hakkı bulunmayan personeli size ihtiyaç yok diye kamuya göderdiler grevin bitmesi beklemezmiydi şu an içeride çalışan 2.tip personel

 
At Salı, Kasım 13, 2007 6:27:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

2.tip türk telekom çalışanıyım 21 yıllıgım grevin başladığı gün ist bölgesinde grev hakkı bulunmayan personeli size ihtiyaç yok diye kamuya göderdiler grevin bitmesi beklemezmiydi şu an içeride çalışan 2.tip personel

 
At Çarşamba, Kasım 14, 2007 10:41:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

tekrar benim beyler.haberiniz varmı bilmem sendika nın otelinde çalışanlar sendikasız.yazın 250 kışın 150 civarında çalışanı var.yani sezon bitti güle güle .bunuyapan bir işçi sendikası.ayrıca haberiş sitesine mail gönderiyoruz cevap veren yok.hep siteniz güzel olmuş,başkanım arkandayız falan filan.burada bizim görüşlerimizi yayınlayanlara çok teşekkürler.bende buradan sesleniyorum..arkanda falan değiliz başkan.sende önderlik vasfı yok.buyrun işten çıkarmalar başladı,başkan durdursunda göreyim.işin yoksa mahkeme mahkeme uğraş .arkandan kimse gelmez.salih kılıçta kınıyor.kına yak.vah benim işten çıkarılan işçi kardeşime
.ama şu var gerçekten suçu varsa ne ala.biratasözü var ateş olmayan yerden duman çıkmaz.olmadı bay başkan ve sendikacılar bu işi beceremediniz.yüzünüze gözünüze bulaştırdınız.öyle kongrelerde gül yapraklarıyla karşılanınca ayaklarınız yere basmaz oldu.ama elin adamı adamın ayaklarını yerden bir keserki feleğini şaşırırsın.benbir kez daha söyleyeyim;sözleşme biterbitmez sendikadan istifa edip türkiş e dayanışma ücreti ödeyerek sendikal haklarımıda alarak işime devam edeceğim...inşallah...buşekilde onlarca arkadaşım var.aklıma gelmişken işçiler 5 ytl topluyorlarmış..vah bizim emeklerimize aidatlarımıza,okadar toplanan paralarımıza yazık yazık çok yazık.

 
At Çarşamba, Kasım 14, 2007 5:03:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Ben yüksekokul mezunu 19 yıllık maaşı 1100 ytl olan Kİ çalışanım. Şu an grevdeyim çünkü karşımda 16 yıllık lise mezunu aynı işi yapan
2.tip (başka kuruma geçme hakkı olup iş garantisi olan)çalışanın maaşı 1450 (ikramiyeler hariç)Sendikal hareket umurumda değil ama hak mücadelemizi bizim gibi olanlar başka nasıl yapsın.Bu adaletsiz ortamda 2 yıldır çalışıyoruz.Siz olsanız ne yapardınız.

 
At Perşembe, Kasım 15, 2007 3:12:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Sayın Doany çalışanlarına mektup yazmış, bu mektupta verdiği maaşlar 2. tip personelin maaşlarıdır lütfen insanları yanıltmayın.Halen maaşlar eşitlenecek derken tekniklerden bahsediyorsunuz insanları birbirine düşürmeye devam edeceksiniz.İdari personel gereksizdi, o zaman 2.tip idarilere neden aynı oranda ücret artışı yaptınız tekniklerden ayırmadınız 1 sene önce. Yardımcı hizmetli bile senin idari yüksek okul mezunu memurundan fazla maaş alıyor zaten hep örnek verirken bunları gösteriyorsunuz.........

 
At Perşembe, Kasım 15, 2007 6:38:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Sayın Doany den zam istemiyoruz.
Bir yıldır 2. tiplere verdiğimaaşı bizede versin yeter.Çalışanlara hitaben yazdığı mektupta şirket olarak verimlilikten, halka arz olmaktan, yatırım yapma zorunluluğundan bahsetmiş, peki 2ci tiplere bu maaşları verirken bu şirketi düşünmüyormuydu, şimdi yedi yıl önce kendimize güvenerek mevzuata geçen biz şirket elemanlarını cezalandırıyor.

 
At Perşembe, Kasım 15, 2007 10:50:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Grev çadırı kurana 6 ay hapis
08.11.2007 / Haber Merkezi / Haber
Ceza kanundaki yeni değişiklerden en dikkat çekeni ise Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Kanunu’na dair olanlar. Bu alanda örneğin, grev uygulanan işyerinde, "Bu işyerinde grev vardır"; lokavt uygulanan işyerinde de "Bu işyerinde lokavt vardır" ibareleri dışında, bu işyerleri çevresinde afiş, pankart gibi ilan araçlarını asan veya yazı yazanlarla işyeri ve çevresinde grev nedeniyle kulübe, baraka, çadır gibi barınma yerleri yapanlar veya yaptıranlar, 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılacak.

 
At Cumartesi, Kasım 17, 2007 9:23:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

MERHABA NE KADAR ŞİRKET YANLISI VAR HELEDE PAUL DOANY YANLISI VAR HAYRET NE KADAR ÇABUK ASİMİLE OLDUNUZDA İŞÇİYE DÜŞMAN OLDUNUZ HAKKIKIMIZI SÖKE SÖKE ALACAĞIZ YIRTININ SİZZZ .:-))

 
At Pazar, Kasım 18, 2007 11:32:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

2. TİPTEKİ ARKADAŞLAR NİYE KENDİNİZİ BU KADAR YIRTIP BİZLERE İHANET EDİYRSUNUZ BU GREV OLMASAYDI ZATEN ARALIKTA ŞUTLANACAKTINIZ YİNE GREV BİTİNCE BİR AY İÇİNDE SOLUĞU HAVUZDA ALACAKSINIZ UMARIM BOĞULURSUNUZ BIRAKIN YALAKALIĞI YARIN HARİRİYLE YOLDA SELAMLAŞMIYACAKSINIZ YİNE BİRBİRİMİZE SELAM VERECEZ 2 AY FAZLA PARA ALAYIM DİYE KENDİNİZİ YIRTMAYIN BU ÜLKE BİZİM YARINLARDA BİZİM OLACAK BUGÜN SEN BEN VARSAK YARIN ÇOCUKLARIMIZ OLACAK BU KURUMU SATANLARIN ÇOCUKLARI AMERİKADANGEMİ SATIN ALIP DİĞERİ MISIR İTHAL EDER SENİKİNEDE O MISIRI PATLATI YEMEK DÜŞER BULABİLİRSE YAPMAYIN BU KURUMDAN ŞEREFİNİZLE GİDİN BİR FİNCAN KAHVENİN 40 YIL HATIRI VAR BİZ O KAHVELERİ BERABER İÇTİK PAUL DONYY LE DEĞİL

 
At Pazartesi, Kasım 19, 2007 10:16:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

öncelikle grevdeki meslaktaşlarıma başarılar diliyorum dik duruşunuz devam etsin asla birliğinizi bozmayın,bir yıl öncesine kadar bende 21 yıllık santral teknisyeni idim.2006 yılında kurum değiştirdim.telekomun bugüne düşmesinde işçi,memur sendikaları ile teknisyenler derneğininde çok büyük ihmali olmuştur.neden derseniz,mevzuat k/i,k/d uygulama başladığında çalışanlar yeterince bilgilendirilmedi bunun bir tuzak olduğu iyi vurgulanamadı bence,5 yıl daha telekomda kalma hakkı verilmişken 2.tip olarak kalmadım nedeni kapsam içi arkadaşalrınm önünü açmaktı,şu an 2.tip sözleşmeli çalışanalr olmasa idi bu grev ilk gün biterdi hemde büyük bir zaferle sendika istediğini alırdı şimdi telekomun kilit servislerinde kuranportör.radyolink,santral,bileşim ağları gibi olmazsa olmaz birimlerde tip 2 ler var o yüzdende şirket gerile gerile iziliyorrr bu grevi inşallah en kısa zamanda haklı ve kazançlı olarak grev biter.bu arada pol doni efendinin mektubunu okudum hayretler içerisinde,sabotoj diyor.
EMEĞE SAYGISI OLAN HİÇ BİR TELEKOM ÇALIŞANI BÖYLE BİR İŞİN İÇERİSİNDE OLAMAZ.İNANMIYORUM,MAKSATLI HABERLER BUNLAR DİLEĞİM VE TEMENNİM BİRAN ÖNCE GREVİN ÇALIŞANALRIN İSTEDİĞİ DOĞRULTUDA BİTMESİDİR.SAYGILAR SUNARIM.KOKLER

 
At Pazartesi, Kasım 19, 2007 11:29:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

Türk Telekom Personelinin yaptığı grevi ülkemizde işçi haklarına karşı gösterilen yerinde bir tepki olarak görüyorum.

Yalnız belli başlı hizmetlerin devam etmesi vatandaşlar açısından önemlidir. Sağlık hizmetleri, iftaiye hizmetlerin vs. gibi önemli konulardaki iş kollarının hizmetlerinin devamlılığı da iş ve sosyal güvenlik hukukunca kanun altına alınmıştır.

Telekominikasyon hizmetlerinin de artık günümüzde lüks ihtiyaçtan çıkıp insanların iş hayatlarının ve özel yaşamlarının çok önemli bir noktası haline geldiğini düşünmek gerekir. En azından ülkemiz için bu yapılan grevi çağdaş ve olması gereken bir eylem olarak görüyorsak...

İzmir'in Karşıyaka semtinde oturmaktayım. Semtimizde telefon hatları her hafta mahalle mahalle kesilmekte. Grev dolayısıyla herhangi bir arıza çağrısına da yanıt verilmemekte. Bahsettiğim perspektiften bu sektörde en azdan son kullanıcı bazlı bir grev yapılması yanlış. Diyelim ki yapılması gerekli ve kurunun yanında yaşın da yanacağı kabul edilmiş durumda. Vatandaşın bunu bile kabul etmesinden sonra çalışan telefon hatlarının niye kesildiğini anlayabilmek mümkün değil. Meydana gelen bir arızaya grev dolayısıyla destek verilmemesi başka birşey, çalışan telefon hatlarının kasten kesilmesi ayrı birşey. Ve bu noktada yapılan iş bir hak olmaktan çıkıp milli bir ayıba, belki de kanun önünde bir suç unsuruna dönüşüyor.

Bu konudaki rahatsızlığımı bildirmek istedim.

 
At Salı, Kasım 20, 2007 10:28:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

Sn.Gn.Müdürümüz ; Hala piyasa ücreti , Sabotaj suçlamaları, Sendikamızın aşırı taleplerinden söz ediyorsunuz.Doğru oturup eğri konuşuyorsunuz.Anlaşmazlık maddelerine ve Grevin gerçek sebebine, 12 sayfalık mektubunuzda hiç değinmemişsiniz.Keşke anlaşma sağlanamayan ve bu Greve gidilmesine sebep olan maddeleri 1 sayfada belirtseydiniz.Daha isabetli , Daha anlaşılır , Daha yapıcı , Daha dürüst , Daha kandırıkçı olmayan bir Mektup olurdu..........! --------'''BU BÜYÜK ŞİRKETİN ÇALIŞANLARI'''Diyerek sözlerinize başlıyorsunuz , Ama teklifinizi PİYASA ÜCRETLERİ'yle kıyaslıyorsunuz.Kıyaslamanızı HANGİ BÜYÜK ŞİRKETLE ,HANGİ BÖYLESİNE KAR EDEN BİR KURUMLA ,HANGİ İÇİNDE 1.TİP , 2.TİP , KAPSAM DIŞI VE KAPSAM İÇİ ÜCRET ADALETSİZLİĞİ OLAN BİR KURUMLA KIYASLAMANIZI yaptınız..... --------''''VERİLMESİ ÇOK ZOR TAVİZLER VERDİK'''' diyorsunuz.Biz sizden ZOR TAVİZ , yada sizi SIKINTIYA SOKACAK ,bir meblağ istemedikki. Bizler siden KURUM BÜNYESİNDE , İŞYERİ HUZURUNU VE İŞ BARIŞINI, sağlayacak eşitlik istedik. --------Sn.Gn.Müdürümüz siz mektubunuzda NEDEN :Hafta sonundan bahsetmiyorsunuz....NEDEN :Vardiyalı çalışmadan bahsetmiyorsunuz....NEDEN :Kapsam Maddesinden bahsetmiyorsunuz....NEDEN : 1. Tip , 2. Tip' le Kapsam içi Çalışanın ücret farklılığından bahsetmiyorsunuz....NEDEN : İlk teklifinizi vermek için, 22 TEMMUZ seçimlerini bekleyip , 25 TEMMUZ'da teklif verdiğinizden bahsetmiyorsunuz....NEDEN : 1. Tip , 2. Tip , Kapsam dışı Personellerin Grevden önceki işlerini yapmayıp, Grev sürecinde ARIZA , TESİS hizmetlerinde çalıştırılıp , GREV KIRICILIĞI yaptırılıp , düpedüz KANUN'Ların İhlal ettirildiğinden bahsetmiyorsunuz.....NEDEN : Taşeron Firmaların Grevdeki İşçilerin işlerinin yaptırıldığını ve KANUN'ların ihlal ettirildiğinden bahsetmiyorsunuz....Sn.Paul DOANY bir an evvel aklıselim düşünüp, Sözleşmemizi masa başında haklı taleplerimiz doğrultusunda imzalamanız dileğiyle......

 
At Salı, Kasım 20, 2007 7:40:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

2.tipim grevdeki arkadaşlarıma sabır diliyorum.Umarım bir an önce biter.Bu grevden alınacak birçok ders var.Birde ortamı iyice germeyelim lütfen daha seviyeli olalım birbirimize.

 
At Çarşamba, Kasım 21, 2007 10:01:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

öncelikle sayın editöre teşekkür ediyorum.ve ana syfadaki k-i arkadaşı yazmış olduğu yorumdan dolayı kutluyorum. çok doğru tespitler yapmış.hala sendikacılarımızın anlamadığı anlamak istemediği bir şey var.bu grev uzadıkça birilerinin ekmeğine yağ sürdüğümüz.beyler kendinize gelin ve şu işi bitirin artık.şuanda saat09,45 bugün oturum var.bugün bu iş bitmezse hafta sonuna işbaşı yapacak onlarca arkadaş var. ayrıca hepsinin sendikadan istifa dilekçeleri cebinde.onlar her şeyin güllük gülistanlık olduğunu sanıyorlar.ama kazın ayağı öyle değil.millet barut gibi.geçen gün televizyonda başkan maaşını açıklarken il müdürünün 3te birini aldiğını söylüyor.resmen insanların gözüne baka baka yalan söylüyor.ayıp.allah aşkına il müdürlerinin maaşını gerçekten bilen varsa yazsın.grev iyice içinden çıkılmaz bir hal aldı.ana sayfada yorum yapan arkadaşında dediği gibi asarız kaseriz le bu iş olmaz.şimdi yazacaklarımı iyi okumanızı rica ediyorum,,,ali küçükkaya 1 nolu şube sekreteri;demokratik kitle örgütleri,sendikalar,siyasi partiler,devrimci mücadeleye ve sınıf hareketine inanmış gazete ve dergilerden tüm dostlarımızla,sermayeye karşı sınıf mücadelesinin yanında olan devrimci kişiliği taşıyan sosyalizme inanan tüm dostları greve destek vermeye çağırıyorum.,,,diyor..şimdiii sevgili arkadaşlarım,bu kelimeleri bana açıklayabilirmisiniz.ben cahil kafamla anlayabildiğim kadarını söyleyeyim ;böyleleriyle bu yola başkonurmu.bu adam birde benim aidatımla maaş alıyor.helal etmiyorum..neyse yine cinler tepeme çıktı.dedimya ZAMAN GELSİN SÖYLERİM..

 
At Çarşamba, Kasım 21, 2007 11:24:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

HALK TÜRK TELEKOM ADINI BİLE DUYMAK İSTEMİYOR ARTIK GÖZÜNÜZ AYDIN HADİ BAKALIM İSTEDİĞİNİZ KADAR MİSYON VİZYONDAN BAHSEDİN İNSANLAR ÖZEL TELEKOM ŞİRKETLERİN ADINI BİRBİRLERİNE TAVSİYE ETMEYE BAŞLADILAR SAYIN TT YÖNETİCİLERİ

 
At Çarşamba, Kasım 21, 2007 12:07:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

SAYIN TÜRK TELEKOM ÜST YÖNETİMİ BU ŞİRKETİ İÇİNDE BULUNDUĞU ZOR DURUMDAN ŞİMDİ GREVDE OANLAR KURTARACAKTIR.HALKIN GÖZÜNDEKİ İMAJI BOZULMUŞTUR.İNSANLAR TT YÜZÜNDEN CEM YILMAZA DÜŞMAN OLDULAR.KAPSAM DIŞI ÇALIŞANLARDAN İLERİYE DÖNÜK BİR ŞEY BEKLEMEYİN ÇÜNKÜ HEPSİ NASILSA GİDİCİYİZ DİYEREK İŞİ SAVSAKLAYARAK YAPIYORLAR.YARINKİ OTURUMDA LÜTFEN BUNLAR GÖZÖNÜNE ALINSIN.
BU ŞİRKETİ BİZ CANI GÖNÜLDEN OMUZLARIZ ANCAK.BİZE KARŞI OLMAYIN GÜVENDİĞİNİZİ GÖSTERİN BİZDE CANI GÖNÜLDEN ÇALIŞARAK İMAJIMIZI DÜZELTELİM BAKIN 2008 GELDİ SEKTÖRDE ARTIK YANLIZ DEĞİLİZ TT OLARAK.

 
At Çarşamba, Kasım 21, 2007 4:44:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Sayın Telekom Yöneticileri Türk telekomun kaybettiği imajını nasıl kazanacaksınız.Suçu yine grevcilere yüklemeyin, yeni kurulan telekom şirketlerinden haberiniz yokmu ya kaybettiğiniz müşteri potansiyelinden nasıl cevap vereceksiniz, hoş böyle bir sorununuz olduğunu sanmıyorum.

 
At Çarşamba, Kasım 21, 2007 8:47:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Öyle garip bir durumdayız ki oger kablo dolap olaylarını kınıyor sabotaj diyor. sendika yetkilileride sabotaj yapan telekom camiasından değil şerefsizdir diyor. BU NE PEHRİZ BU NE LAHANA TURŞUSU Kardeşim grev böylemi yapılır? hiç grev görmediniz bellide grev nasıl yapıldığına dair hiçmi malumat almadınız. Sendikamız bu işi önceden neden planlamadı adamların dümen suyunda yüzmek mecburiyetin temiyiz. Madem oger yönetimi bizimle 59 günde görüşüyor niyetleri belli neden bir bilene sormadınız YERİ GELDİĞİNDE KAYRİ NİZAMİ KANUNDA MÜBAHTIR ilk gün kapıları tutup bir kaç kişiye höt deseydik en fazla bir gün karakolda kalıp ikinci günde grev biter iş yerlerimizde olurduk. Hadi işçi genelde cahil sen neden bu adamların gittikleri ülkelere sendikaları bitirdiğini öğrenmedin ahlaksız tekliflerle geldiğini öğrenemedin greve gittikten sonra. yok efendim oger şöyleymiş diye bizi yoruyorsunuz sayın sendika yetkilileri Allahını severseniz bizim bir b planımız varmı şunu iyi bilinki 2000 ytl de versen bu hafta herkes sonuç bekliyor. ya bir netice yada bir b planıyla gel. Yoksa yandı gülüm keten helva şimdi bu yazıyı sendikanın sitesine göndersem yayınlamazlar işlerine gelmez. 80 öncesi yazar çizer takımı fikrime sizde itibar etmezsiniz sizinde kıbleniz para zaman gazetesi ve Müslüman basın zaten sermayeden yana Yahudi güdümlü grevdekilere Allah kolaylık versin

 
At Pazartesi, Kasım 26, 2007 6:28:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Arkadaşlar şirket 2 yılını doldurdu.Allahaşkına değişen ne oldu?Ankara ve İstanbulda 100 den fazla profesyonel yönetici kadroları iş başı yapıyor hergün sayıları artıyor.Bu gün yönetim anlamında stretejik olarak yapılan herhangi birşey varmı, şirketin tek sorunu sayıları fazla bulunan Kİ'lerimi.Biz nasıl olsa başka kuruma gönderileceğiz zavallı Kİ'leri çok çalışın az maaş isteyinki iyi eğitimli yöneticilerin yüksek maaşları ödenebilsin.

 
At Çarşamba, Kasım 28, 2007 4:33:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Türk Telekom yönetiminin "Bu adamlar zaten ortalama 1500 YTL alıyor ey millet! Bu kadar para bunlara helalmiş gibi daha fazlasını istiyorlar!" mealinde yaptığı açıklamalarla, halk desteğini arkasına almak istediği çok açıktır. Almıştır da, halkımız zaten kendisinden daha fazla para kazanan insanları pek sevmemektedir, ama buradaki problem farklıdır.
Ben bir patronum ve çalışanlarımın yaptıkları işe göre çok fazla para aldığını düşünüyorum. Bu durum karşısında ne yapmam gerektiği barizdir, çok para aldığını düşündüğüm çalışanlarımı tazminatlarını verip işten atmak. Peki Türk Telekom neden böyle yapmamaktadır? Neden tarifelerinin pahalı olmasının sebebi olarak bize "Çalışanlarıma para yetiştiremiyorum! Sen daha tarifeden bahsediyosun!"u hissettirmektedir?
Neden her arızada "Çalışanlarım çalışmıyor ey müşteri ben ne yapayım?"'ı bizlere hissettirmektedir?
Neden her görevlisiyle telefonda kavga ettiğimiz zaman "Çalışanlarımın eğitim durumu böyle ben ne yapayım?"ı bizlere hissettirmektedir?
Esasında biz neden "Çalışanlarına verdiğin para beni ilgilendirmez! Beni aldığım hizmet ilgilendirir! Çalışanlarının çalışmaması da beni ilgilendirmez, çalışan çalışanlar çalıştır! Çalışanlarının eğitimsiz olması da beni ilgilendirmez! Çalışanlarını eğit sonra çalıştır!" demiyoruz?
Aslında biz halk olarak güçsüzün yanında olmuşuzdur her zaman, bu konuda güçlü güçsüz ayrımı mı yapamıyoruz yoksa kültürümüz mü değişti?
Ve tekrar başa dönüyorum: Eğer sen çalışanlarının bu kadar parayı haketmediğini düşünüyorsan, ama yine de o parayı vermeye devam ediyorsan demek ki sen o çalışana muhtaçsın! Ve sen o çalışana muhtaç olduğun sürece çalışan o parayı almayı hakediyordur! Ve sen "Bu çalışanlar çok fazla para alıyor iliğimi kemiğimi kuruttular ey halk" dersen kusura bakma ama ben senin ettiğin hiç bir lafa güvenmem!

 
At Perşembe, Kasım 29, 2007 7:02:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

haber müjdelimi değimli siz karar verin bazı müdürlüklerde özellikle Keçiören de bazı arkadaşlar ceza olarak iş başı yaptırılmadı. arkadaşların konuyu dile getirmeleri üzerine emaneten işe yollandı. ve bu uygulamayı amirlerde müdürlerde bir birlerinin üzerine yıkıp olacaklar hakkında bir şey söylemiyorlar. ama ilk günden bu olursa vay greve çıkanlara yaktın bizi ali akçan

 
At Pazar, Aralık 02, 2007 6:31:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

“aşasın türk-haber işin şanlı ordusu “
Yazan gafil arkadaşım o şanlı ordu ne halde senin haberin varmı. anlatmaya çalışayım, Sesi çok çıkan temsilcilerin tamamına yakını sürgün yemiş. Hele temsilci olmadan seslerini yükseltme cahilliğini göstermiş, genelde şebeke elemanları arkadaşlarım, adamlar ilkokul mezunu derken senin diploman değil beynindeki cehaleti kastettiklerini umarım anlamışındır. Birde, vay efendim ben iki yıllık yüksek okul bitirdim şunu verecekler mi, yok ben teknikerimde aman başkanım bizide düşün de, diyen şanlı ordu mensupları var. Zamanın birinde bu sitede birisi şöyle yazmıştı “oger üst yönetimi ile sendika ağa babaları anlaştı sizi greve götürecek duruma bakmak için ve yönetime rahat hareket kabiliyeti sağlamak için” ben o zaman yazılanları art niyetli bulmuştum ama gelde inanma. Bakalım yarın tis açıklansın kimin ne verip aldığı açıklansın kıyametin gerisi o zaman kopacak şimdilik haber iş sitesinde şak şaka devam, maymun gözünü açtı. Bu gün şebekelerde olan müthiş baskıdan haberin varmı senin şanlı ordu mensubu, küfür yiyen il müdürünün intikam planından haberin varmı. peki bu işleri bitirmek için yemek istiratından gerekirse fedakarlık yapacaz diyen müdürlerden haberin varmı. Bre gafil bunun yanında pikniğe gider gibi grev yapan sendikanın laflarına pek kulak asmayan fazlaca ağrıza ve tesisi olmayan şebekelerin ne kadar güllük gülistanlık olduğundan haberin varmı. Şimdi o grev kırıcıları haklımıymış. Bu arada yanlış anlaşılmasın ben grev kırıcılardan değilim sürülecek salaklardanım. Torunlarımıza anlatacak bayağı tecrübe birikti dağarcığımızda.

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfaya Donus