Salı, Ekim 16, 20070

Türk Telekom'da Grev Başladı                106 Yorum var... Yorum Yapmak icin Tiklayiniz

Türk Telekom'da süren 7.DönemToplu İş Görüşmelerinde, dün gece Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Başkanlığında yapılan toplantıdan da sonuç çıkmayınca, bu sabah 8 itibariyle grev fiilen başladı.

Haberin devamını Türk Telekom'da Grev Başladı başlığı altında okuyabilirsiniz.


Türk Telekom 7.Dönem Toplu İş Görüşmeleri konusundaki gelişme ve detayları burayı tıklayarak okuyabilirsiniz.


Küfürlü ya da hakaret eden ifadeler kullanan okuyucularımıza ilişkin bir notumuz var; Bu Blog, modere edilmektedir. Çünkü yayın politikamız gereği, bu tür "maksadı aşan" ya da "ahlaka sığmayan" ifadelere yer vermemiz mümkün değildir. Kızgınlığı ifade etmenin çeşitli ve terbiye sınırları içinde yolları mevcuttur. Okuyucularımızdan bu sınırlar içinde kalanlara blogumuz sonuna kadar açıktır. Aksi yorumlar ise silinmekte ve yayınlanmamaktadır. Saygılarımızla bilgilerinize sunarız..

106 Comments:

At Salı, Ekim 16, 2007 2:23:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

ALİ AKCAN VE HABER - İŞ YÖNETİMİNİ CANI GÖNÜLDEN KUTLAR AYAKTA ALKIŞLIYORUM.HAKKIMIZDA EN İYİSİ BUYDU.ÇOK DOĞRU BİR KARAR VERİLDİ.SEVGİLERİMLE...

 
At Salı, Ekim 16, 2007 5:42:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

S E N D İ K A === A Ğ A L I Ğ I
TÜRK TELEKOMDA TİP 2 OLARAK ÇALIŞMAKTAYIM YANİ HEM KAMU KURULUŞUNA GİTME HAKKIM VAR, HEM TÜRK TELEKOMDA KALMA HAKKIM VAR.
ŞAYET TÜRK TELEKOM DA KALIRSAM OTOMATİK OLARAK SENDİKAYA ÜYE OLMAK ZORUNDAYIM.
AMAAAAAAAAAAAAAAAAA
ÜYE OLDUĞUM TARİHREN İTİBAREN SENDİKAYA TIKIR TIKIR AİDAT KESİLMESİNE RAĞMEN 5 YIL NE SEÇME NEDE SEÇİLME HAKKIM OLACAK BU NASIL SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ BU NASIL DEMOKRASİ ANLAYIŞI.........

 
At Salı, Ekim 16, 2007 6:46:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

sendikaci kıvrık kardeşler telekom satıldığı zaman keşke ayaklansaydınız o zaman bizler 52 bin çalışanla ankarayı basardık ama sizler masa başında sattınız.siz zanediyordunuzki sendika mevcut uyeylen devam edecek işte o zaman kestiremediğiniz sıkıntı şimdi sizi buldu bu sefer çözülsede bi başka sefere yanı 2010 da tamammen kapatılacaktır haber iş oh olur o zaman zira zamanında çıkmayan sesin tizi olmaz bence telekom yetkilileri haklı hiç bir kuruluş bu kadar diplomasız çalışanı hele bu bilgi çağında barındıramaz

 
At Salı, Ekim 16, 2007 8:38:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

S E N D İ K A === A Ğ A L I Ğ I..... diyen arkadaşıma tamamen katılıyorum bunlar sivil toplum örgütünden çok oligarşik bir örgüt görüntüsü veriyorlar.

 
At Salı, Ekim 16, 2007 8:44:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

(2010 da tamammen kapatılacaktır haber iş) yorumu yapan arkadaşım daha erkende gerçekleşebilir sanırım.Not:Emeği Sabotaj ile bertaraf edenler yanlış yapıyorsunuz bu milletin ahını alıyorsunuz.

 
At Çarşamba, Ekim 17, 2007 2:53:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

ohoooo çok kafa karıştıran işler grevde bide internetler de kesilir biyere telefon da edemeyizz bu nası türkiye nerde bu millet nerde bu devlet:D

 
At Çarşamba, Ekim 17, 2007 8:32:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

SAYIN SENDİKA YETKİLİLERİ
ZAMANINDA KESK,T.HABER SEN GİBİ SENDİKALARDA YÖNETİCİLİK YAPMIŞ İNSANLARIN İŞCİ SENDİKASI ÜYESİ OLMASINI İSTEMEDİNİZ.AMA BU DÜZENİN BİR GÜN SİZİ VURACAĞINI HESAP ETMEDİNİZ.% 55 İ SATIN ALMIŞ ADAM.SATILIRKEN BU TEPKİLERİ NEDEN GÖSTERMEDİNİZ.İŞ İŞTEN GEÇMİŞ ARTIK ATI ALAN ÜSKÜDARI ATLAMIŞ.AYRICA BİZLERİ KİMSENİN MAĞDUR ETMEYE HAKKI YOK.ÇÜNKÜ BU GİDİŞLE ABONENİZ KALMAZ ŞİRKETTE KÜÇÜLÜYORUM DİYEREK ELEMAN ÇIKARTIR.

 
At Çarşamba, Ekim 17, 2007 9:27:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

2.5 milyar çaycısı maaş alıyor.
ilk okul veya orta okul mezunu teknikeri bir okadar.

birde kabloları kesip, bizi yani halkınızı işimizden maddi kazançlarımızdan ettiniz.

şirketiniz zaten dünyanın en pahalı iletişim servislerini veriyor. Sizlerde en yüksek maaşla çalışan iletişim personeli olma yolunda, kablo keserek, santral kapatarak ilerliyorsunuz.

balık baştan kokar sözünü boşuna söylememişler.

tebrik ederim o kabloları kesen arkadaşları, vatana millete çok şey kazandırdınız bu davranışınızla.

 
At Çarşamba, Ekim 17, 2007 9:38:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

Belki bir nebze olan haklılığınızı millete doğru dürüst anlatıp kamuoyunu arkanıza alacağınız yerde milletin özgürce kullanması gereken iletişim hakkını kabloları kesip sabote ederek hiçbir yere varamazsınız sendika ağalarının zavallı piyonları..

 
At Çarşamba, Ekim 17, 2007 10:23:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

SENDİKA AĞALIĞINDA KARŞIYIM İŞVERENİN GÜVENSİZLİĞİNEDE BURASI TÜRKİYE SOSYAL GÜVENCENİN OLMADIĞI YERDE İŞÇİYİ İLKOKUL MEZEUNU DİYE REFÜZE EDEMEZSİNİZ TELEKON BU ADAMLARIN SIRTINDA BURAYA GELİR KEN DİPLOMALI CAHİLLER ŞEBEKELERDE KAÇ DAKİKA BULUNDUNUZ BEN ZAM FALAN İSTEMİYORUM EMEKLİĞLİĞME AZ KALMIŞ YANLIZCA O GÖLDEN KONUŞANLAR GİBİ HAVUZ HAKKI İSTİYORUM AMA İLK TERCİM YİNE KURUMUMDUR İŞVERENİM İSTEMEZSE EYVALLAH BİRDE ŞÖYLE DÜŞÜNÜN SİZİN HAVUZUNUZ OLMASA O SENDİKAYA NE YALAKALIKLAR YAPARSINIZ BU İLKOKUL MEZUNU DÜŞMANLIĞINIZ ANLAŞILIR GİBİ DEĞİL ORTA ÇAĞ FRANSA'SINDAKİ KOMİK ARİSTOKRATLARA BENZİYORSUNUZ SAPLA SAMANI AYIORAMAZSAN SENİN OKUMUŞLUĞUN KAÇ PARA EDER

 
At Çarşamba, Ekim 17, 2007 10:25:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

İŞVERENİN İŞÇİYE BAKIŞI NE KADAR AHLAKLIYSA O KABLOYU KESENDE O KADAR AHLAKLI

 
At Çarşamba, Ekim 17, 2007 10:52:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

Sayın
Paul Doany

2. Tip elemamları göndermekle hata yapıldı. meydanı tek personele bıraktınız. karma çalışılan yerde örgütleşme olmasına engel olunur. ama sizlerin yönetime getirdiği yöneticiler yönetmeyi ve yönlendirmeyi nerden bilsin. her hakkı ve parayı verdiniz. 2. tip elemanlar gönderilirken veya bıraklırken personellerin hangi özelliği gözetildi.
esnek olarak elde tutulan personel esnek olduğu için Grev ile ilgili elinden geleni ardına koymaz. Şirket yönetimi hata üstüne hatalar yapıyor. Bazı illerde çalışan işçilerinizin toplumda itibarı yoktur.Şirket Yönetimi Temizlik firması adı altında eleman alıp şirketin önemli kısımlarında çalıştırılmaktadır. Esnaf ve Bankalar tarafından icralıktır. Bu durum Şirket prestiji açısından saygın değildir. Telekom personeli Sabotaj yapmamıştır. Fırsat kollayan diğer çalışanlar veya yönetim tarafından yaptırılmıştır.Sizlere şirin görünmek için bu yönetimde bulunanlar her işi yapar. En ufak bir ihalede bile neler döndüğünü biliyormusunuz? İl Yöneticilerini ne kadar tanıyorsunuz? Hiç teftiş ettirdiniz mi ? Yönetimi kontrol ettirdinizmi?
Kısaca şunu yazmak istedim Sizlerin İl Telekom Yöneticileri sadece şuu uyguluyor Ben Yöneticiyim benim dediğim olur. Ama Şirketin Hedefi TOPLA KALİTE YÖNETİMİDİR Mal olsun HİZMET üretimi olsun hepsinin kalitesi vardır.

 
At Çarşamba, Ekim 17, 2007 11:08:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

ben dun yıne sendikacı kıvrık kardeşler adı altında yazmıştım umarım 2010 dan önce sendikalar kapanır bende telekomda bir çalışan olarak diyorum ki siyaset zamanında telekoma il müdürü olarak atanan yetkililerlen ve sendikalar çekilirse telekomun asıl personelleri daha çok rahat edecek kanatindeyım örneğin son beş yıldır zarar eden ağrı telekom il müdürlüğü ne den peki zarar ediyor çunku il müdürü bir imam gibi düşünmekten başka bir iş yapmıyor
umarım bu grev arkadaşlarıma zarar vermez

 
At Çarşamba, Ekim 17, 2007 2:22:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

merhabalar ben türk telekom çalışanıyım sadece hakkımızı arıyoruz bizimle aynı işi yapanlar adamda bizler adam değilmiyiz bu grev ne kadar uzarsa biz çalışanlar için o kadar kötü olacak bizler evlerimizde oturmaya boş ve aylak gezmeyi iş edinmiş yöneticilerden değiliz sadece çalıştığımızın karşılığını alıp bir an önce anlaşmaya gidilmesini bekliyoruz her gün benim için ızdırap kolay değil yaşamak! ben tek bebeği olan dul bir bayanım kiram elektriğim suyum bunları nasıl ödeyeceğimin hesabının peşinde olan bir anayım SEVGİLİ YÖNETİCİLER ARTIK ANLAŞMAYA VARSANIZDA bizlerde rahat rahat işimize dönsek..teşekkürler

 
At Çarşamba, Ekim 17, 2007 4:46:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

2.ci tip personeli göndermekle hata filan yapmadılar. Hatta geç göndermekle hata yaptılar. Şu an bekletmekle hata yapıyorlar.
Canım sıkılırsa geçerim havuza, şimdilik ne koparsam kar mantığındaki adamdan hayır gelmez. Kurumun asıl sahibi kapsam içi ve 1.ci tiplerdir.
Zaten şurda 2 ay sonra 2.ci tip falan kalmayacak

 
At Çarşamba, Ekim 17, 2007 5:47:00 ÖS, Blogger Unknown Diyor...

kımın ne kadar maas aldığı acık ve ortada turk telekomun 50.000 olan personelı su an 35.000 personele ınmesıne karsı turk telekomun yıllık karı 2,5 milyon dolardır. bunu sizce kimin sayesinde kazandı bir telekom yonetım kurulunda daha santralin S2sini bişlmeden oturan insan 80.000 YTL maaş alırken , emegini ortaya koyan alın terını ortaya koyan işçiye 1.000 YTL veren anlayısa ne demeli. Tip 2 diye tabır edılen gerek arazıde gerekse nmasa basında işçilerle aynı görevi ve aynı kriterlerde çalısan personele 1.750 maaş veriyorsunuz adalet neresinde bunun . Kablo kesme olaylarına gelince bugunu baz alırsanız yanlısa dusersiniz çünkü bundan oncede bu tıp bızlerinde tasnif etmediği olaylar olmustur. buraya yorum yazan ve neyın ne olduğunu bilmeyen sazanlar kendılerını kulturlu sanıp ilkokul mezunlarına laf edenlere seslenıyorumm o kadar kulturlu iseniz önce turk telekomun içindeki durumu girip öğrenin sonra yorum yapın bastan savma bilgilerle yorum yaparsanız o küçümsediğiniz insanları bırakınnn beşikteki çocuk bile size güler

 
At Çarşamba, Ekim 17, 2007 7:26:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Bende Telekom'da okumuş cahillerden Üniversite mezunuyum. Havuz hakkım varken ve emekliliğime de uzun süre varken 1.Tip sözleşme imzaladım. Biz Türk Telekom sayesinde ev, iş, aş, araba sahibi olduk. Kapsam içi, Kapsam Dışı ücret farkını 2000 yılında Sendika imzaladığı protokol ile kabul etti. Şimdi niye karşı çıkıyor. Milli servet olan kabloları kesenleri, sabotaj yapanları kınıyoru.

 
At Çarşamba, Ekim 17, 2007 7:26:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Bende Telekom'da okumuş cahillerden Üniversite mezunuyum. Havuz hakkım varken ve emekliliğime de uzun süre varken 1.Tip sözleşme imzaladım. Biz Türk Telekom sayesinde ev, iş, aş, araba sahibi olduk. Kapsam içi, Kapsam Dışı ücret farkını 2000 yılında Sendika imzaladığı protokol ile kabul etti. Şimdi niye karşı çıkıyor. Milli servet olan kabloları kesenleri, sabotaj yapanları kınıyoru.

 
At Çarşamba, Ekim 17, 2007 8:58:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

İŞÇİ CAHİL YA VURUN ABALIYA AMA HİÇ DÜŞÜNMEZMİSİNİZ DİPLOMALI CAHİLLER BU ÜLKEDE HORTUMCU BÜYÜK VURGUNCU KAYSERİYE DENİZ GETİREN POLİTİKACI İŞÇİNİN YETKİSİNDE VEYA MASASINDAKİ ONAYDANMI ÇIKIYOR ÜLKEYİ SOYAN MÜTAHİDE TAŞARONA, EKSİK VEYA KÖTÜ MENHOL KABLO, GALERİ,SAHA DOLABI YAPAN ŞİRKETE YETKİ BELGESİNİ KONTRÖLLÜĞÜNÜ YAPAN İŞÇİMİ BU KADAR KİBİRLİ OLMAYIN KARDEŞİM ZATEN BİZ SENDİKAYLA İŞVEREN ARASINDA KALMIŞIZ KENDİ DERDİMİZ BİZE YETER YUKARDA BİR ARKADAŞ YAZMIŞ ACABA HAVUZA GİTMENİZ GARANTİ OLMASA VEYA EMEKLİLİĞİNİZ O KADAR RAHATÇA İŞKEMBEYİ KÜBRADAN SALLAYABİLİRMİYDİNİZ? YA

 
At Çarşamba, Ekim 17, 2007 9:33:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

arkadaşlar ,sendikanın maşası olmayın..
kurumunuza sahip çıkın.
arkadaşların hepsi ,sendikadan korktuğu için greve katılıyorlar.
ekmek yediğiniz kuruma sahip cıkın.

 
At Çarşamba, Ekim 17, 2007 10:25:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Sayın
Paul Doany

Yorumculardan MURAT demişki
" Tip 2 diye tabır edılen gerek arazıde gerekse nmasa basında işçilerle aynı görevi ve aynı kriterlerde çalısan personele 1.750 maaş veriyorsunuz adalet neresinde bunun"
Sayın Murat bey adaleti bu sözlerinle soruyorsun 17 Yıl İşçi-Memur El ele çalıştık Birlikte Mücadeleler verdik İşçiler ikramiye alırken Memurlar sadece maaş alırdı 2006 Nisan ayında 2. tip çıktı işçiler Memurlara düşman oldu Hiçbir zaman 2. tip elemanı yan gelip yatmamıştır her zaman canla başla kendisinden ödün vererek çalışmıştır. Aynı işi yaparken sizler ikramiye alırken adalet oluyor ama 2. tip 1,5 yıl ikramiye aldı o da gözünüze battı adalet sende yok ki 2. tipte olsun sizlerin hedefi tek olmak ve bunu başardınız. Yıllarca Emek verdiğimiz iş yerimizi Siz işçi kardeşlerimize emanet ettik. ama sizler emanete ihanet ederek optik kablolara zarar verdiniz.
TÜM İL TELEKOM YÖNETİCİLERİ ACİLEN DEĞİŞMELİ VEYA SIKI DENETİM GÖRMELİ gereğinden fazla verilen yetkileri gereği gibi kullanmıyorlar.

 
At Çarşamba, Ekim 17, 2007 10:28:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

"İŞVERENİN İŞÇİYE BAKIŞI NE KADAR AHLAKLIYSA O KABLOYU KESENDE O KADAR AHLAKLI"

2. tip eleman olarak bu sözlerinize katılıyorum

 
At Çarşamba, Ekim 17, 2007 10:44:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

"2.ci tip personeli göndermekle hata filan yapmadılar. Hatta geç göndermekle hata yaptılar. Şu an bekletmekle hata yapıyorlar.
Canım sıkılırsa geçerim havuza, şimdilik ne koparsam kar mantığındaki adamdan hayır gelmez. Kurumun asıl sahibi kapsam içi ve 1.ci tiplerdir.
Zaten şurda 2 ay sonra 2.ci tip falan kalmayacak"
sözleriyle yorumda bulunan mesai arkadaşım suç sende değil suç hepimizde
BİZLER BİR BÜTÜN OLSAYDIK BİZLERİ YİYİP YUTAMAZLARDI AMA BİZLERİ PARÇALADILAR , BÖLDÜLER ,DİLİMLEDİLER MEMURLAR DİLİM BÖLÜMÜNDE OLDUĞU İÇİN HEM GÖZE HEM DİLE HİTAP ETTİĞİNDEN İLK BİZLERİ VE 2. TİPLERİ YEDİLER AMA ARTIK SIRA SİZLERE GELDİ

siz bir bahçe alsanız vakti geçmiş ağaçların yeni filiz vermesinimi beklersiniz yoksa o ağacı kesip biran önce tazesinimi dikersiniz.
BEN HEMEN TAZE MEYVE AĞACI YENİ FİDANLAR DİKERİM

2. TİP OLARAK KALAN PERSONELLERİN HER ZAMAN KENDİNDEN ÖDÜN VEREREK ÇALIŞTIKLARINDAN EMİNİM YAN GELİP YATMIŞSINIZKİ BUNU İFADE EDEBİLİYORSUNUZ. O NASIL OLUYOR HİÇ DENEMEDİK

 
At Çarşamba, Ekim 17, 2007 10:59:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Senelerce isp sektorunde çalışan bir insan olarak Turk Telekom'daki işini iyi bilen iyi yapan tek tük insanların yanında bazı saygıdeğer arkadaşları da gördük.

Bu arkadaşlar işte bugün bu kabloları kesenler, mesai bitiminden 1 saat önce telefonlara çıkmayanlar. Arızaları, işleri sallayanlar.

Umarım Turk Telekomun geleceginde bu tür düşük vasıflı, haddiden fazla maaş alan, buna rağmen işleri yapmaktan sakınan insanlar olmayacak.

Kablo kesilmesi meselesi ise vatan hainliğidir. Bunları yapanlar bütün Türk halkının ahını almaktalar. Türk Telekom çalışanı ünvanını Taksici seviyesine indiren bu tür vasıfsız insanları aranızda barındırdıkça bu imaj hiç ama hiç değişmeyecek.

 
At Çarşamba, Ekim 17, 2007 11:07:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Ben başka kuruma gitme hakım olduğu haldeTürk Telekom'da 1.Tip sözleşme imzalayan bir personelim.Türk TelkeomU ve personelini cok iyi tanımadan bu kadar densiz yorum yapılmasına kınıyorum doğrusu.Kapsam içi personele neden eğitimsiz ilkokul mezunu çaycı falan diyerek sucluyorsunuz ki..bugun türk telekomda çalışan 2 üniversite bitirmiş ve kapsam içi statüde çalışan çok arkadasımız var..neden insanlar Türk Telekom'un iç yapısını bilmeden bu kadar cahilce yorumlar yapıyorlar anlamıyorum..Türk Telekom'da kapsam içi olup ta 2.500 gibi abartılı komik maaş alan personel yoktur. Lütfen Telekom dışı yorum yazanlara sesleniyorum uzaktan davulun sesi hoş gelir.. bugun bir THY Tarım İl Müdürlüğü yada Tedaş gibi kuruluşlarda çaılşanların maaşlarını baktığımız vakit inanın maalesef Türk Telekom'un kapsam içi diye tabir ettikleri idari kadrodaki personelin maasından fazla fazla almaktadırlar. Neden Türk Telekom da çalışanların maaşları ve kültür seviyeleri insanları bu kadar rahatsız etti anlıyamıyorum. Evet Türk Telekom bana göre nadide çalışılması gereken en değerli kuruluşlardan birisi.. bugun bana yine sorsalar yine 1. tipi imzalar şirketimde çaılırdım yani fikrimde hic bir değişme yok...Ama lütfen eğitimsiz diye nitelendirdiğiniz çaycılarda birer insan ve bu insanları vaktiyle işe alan kim bunların eğitimsiz oldugunu bastan işe alırken gözleri körmüydü bizleri yönetenlerin.hangi kuruluşta çaycı yokki..elbette her kuruluşta her şirkette vardır..3-5 ilkokul mezunu var diye kalifiye bu kuruluşa yıllarını vermiş gecesini gündüzünü katmış evinden cocugundan ailesinden fedakarlık yapmış kapsam içi personeli niye böyle harcamaya çalışıyorsunuz ve bilmeden yorum yazıyorsunuz anlamış değilim.

 
At Perşembe, Ekim 18, 2007 12:09:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

Ben bu grevin bu kadar etkisiz olmasını hiç beklemezdim doğrusu. İki gündür hiçbişey olmadı bikaç link kesintisinden başka, onlar da yarım günde düzeltildi.
Valla burada Telekom yönetiminin işi iş, hem 26000 personele para vermiyor hem de işler tıkır tıkır yürüyor. Nasıl yürüyor peki? Her zamanki gibi yürüyor, şirketlerin cefakar, iş bilen çalışanları yine sizin işinizi yapıyor ama siz yokken sanki daha iyi yapıyor. Demek ki siz onların işlerini de engelliyormuşsunuz.
Grevden vazgeçseniz bile sizi işe almazdım ben olsam. Benden size tavsiye; aranızda akıllı arkadaşlar varsa hemen işine geri dönsün grevi bırakıp, evdeki bulgurdan olmayın hiç olmazsa. Yoksa elde avuçta ne varsa yiyip bitireceksiniz.
Esas şaşırdığım ne biliyor musunuz? 26000 çalışan iş bırakıyor ve bu çalışanların işi bıraktığının insanlar tarafından hissedilmesi için bir çok linkin kesilmesi gerekiyor. Yazık çok yazık. Bari sesinizi çıkarmasaydınız da biz de sizi birşey yapıyor zannetseydik.

 
At Perşembe, Ekim 18, 2007 9:10:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

2.ci tipler grev kırıcı olarak kullanılıyor şirket tarafından. İşler aksamıyor, ve grev amacına ulaşamıyor.

 
At Perşembe, Ekim 18, 2007 1:33:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

bir çok haber sitesinde telekom personelinin 2.500 maaş aldığı yazılıp çiziliyor.evet alan var yan gelip yatan 2.tip müdürlerimiz,masasını bal dök yala sıfır iş .hatta bu kişilerin maaşları yan ödemelerle 3.000 ytl yi buluyor.biz ise köleler grubu kapsam içleri,1.000 ytl ye 7 yıldır talim ediyoruz.işte bu yüzden grevdeyiz.biz de o kadar maaşı anamızın ak sütü gibi hakediyoruz.gazamız mübarek olsun

 
At Perşembe, Ekim 18, 2007 4:11:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

2.tip KAPSAM DIŞI ÇALIŞAN BİR TÜRK TELEKOM ÇALIŞANINDAN.....

Merhabalar...Grevin 3. gününü doldurmakta olduğu şu günlerde şirketin iş yükünün bütünüyle kapsam dışı çalışanlarda olduğu (gerek 1. ve gerekse 2. tip ancak ezici çoğunlukla 2.tip) gözlerden kaçmıyan apaçık bir gerçektir.Çalışanların ve ülkemiz ekonomisi için GREVİN en kısa sürede çözümlenmesi aklıselimin ortak temennisidir..Ancak Şirketimiz yönetimi kapsam dışı çalışanları taltif etme noktasında gelecekte birşeyler yapmalıdır(gerek 1. ve ezici 2.tip personel).Burada kastedilen birincil olarak para değildir.Gönülden bağlı olduğumuz şirketimizi bu zor günlerinde elbette yalnız bırakacak ya da yüzüstü bırakacak değiliz.Bugüne kadar nasıl fedakarca çalıştıysak şimdi daha da özveriyle çalışıyoruz ve çalışacağız da...

Bizlerin manevi desteğe ihtiyacı var ve lütfen bizlere yanınızda olduğunuzu hissettirin...Bu yaklaşım belki bir bayram çikolatasında, BELKİ DE KÜÇÜK BİR PLAKETTE ,BELKİ DE KÜÇÜK BİR TALTİF yazısı ya da ödülündedir.Bunu şirkete gönülden bağlı olanlara çok görmeyin..

saygılarımla.

 
At Perşembe, Ekim 18, 2007 8:55:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Ben TT personeli olarak grev yapan
arkadaşlaımızla sonuna kadar devam edeceğiz.bu süreçte biz çalışanlar olarak birçok suçlamalarla karşı karşı ya kalabiliriz şimdi olduğu gibi,fakat bunları kabul etmiyor ve budüşüncede olacak arkadaşlar varsa onlar şidetle kınyorum.Telekom personeli içinde vatan haini olacak birilerini tahmin etmiyorum.Yıllarımızı verdiğimiz gözümüzün bebeği kurumumuza bu hainliği nasıl yapabileceğimizi düşünebilirler.Sevgi ve saygılarımla. Umudumuz en kısa zaman da taraflar anlaşır

 
At Perşembe, Ekim 18, 2007 9:49:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

üzücü olan şu ki birileri bölücülük amacına ulaşmış neymiş efendim (kapsam içi,tip 1,tip 2) sıkıntı burada yatıyor telekom satılmadan önce kimler yan gelip yatıyorsa yine yatıyor kim çalışıyorsa aynen devam bunun tiplisi tipsizi farketmiyor hatta bu kuruma gönül vermiş çalışkan insanlar diğer kurumlara gönderilirken yatanlar yine kaldı kamuoyu eksik,yalan yanlış bilgilerle ahkam kesiyor grev sebebinin sadece ücret artışı olmadığını anlayamıyorlar insanları ünvanlarıyla değerlendiriyorlar ehh insaf

 
At Perşembe, Ekim 18, 2007 9:55:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Arkadaşlar bu sendika ile böyle olacağı daha önce belliydi bunlar kendilerine dürüst değilki işçilere dürüst olsunlar.Hem bu 1.tip 2.tip Kapsam içi Kapsam dışı Vs.Vs. gibi pozisyonlar Sendika ağaları yüzünden gerçekleşti.

 
At Perşembe, Ekim 18, 2007 9:56:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Arkadaşlar bence 2.tiplere kızmanıza gerek yok onlar bu işi başarabiliyorlarsa hemde bu sayı ile başarabiliyorlarsa demekki bu şirkette şimdiye kadar yatmamışlar.

 
At Perşembe, Ekim 18, 2007 9:59:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Haber-İş sendikasına burdan sesleniyorum kendi Ziyaretçi defterlerine çok ılımlı yorum yazdığım halde yayınlamıyorlar yani hem üyeden hemde kendilerinden korkuyorlar.

 
At Perşembe, Ekim 18, 2007 10:06:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Sorun ücret sorunu olsaydı 15' 16 ya bağlayan gecede anlaşırlardı ama sorun ücret değildi kendi ağalıklarını perçinlemek ve Telekom üst yönetimi ile Oger üstünde hükümetlik tasladıkları için ve Telekom yönetiminde işçilerin değilde Sendika ağalarının söz sahibi olmaları için bastırıyorlardı bunu Liberal hiçbir ekonomi kabul etmez çünkü doğasında yokturda ondan..yani anlayacağınız Cin olmadan adam çarpmaya kalktılar

 
At Perşembe, Ekim 18, 2007 10:11:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

BU TİP 2LER NE KADAR KİBİRLİ VE SÜZME BANA ORTA CAĞDA EKMEK BULAMZSAN PASTA YESİNLER DİYEN ÖZÜRLÜLERİ HATIRLATIYOR MÜDÜRLÜKLERDE BİNLERCE ARIZA ADSL, TESİS BİRİKTİ AMA SÜZME SEN BU İŞLERİ BİLMEDİĞİN İÇİN YAZIN KLİMALI ODALARDA KIŞIN KALORİFERLİ YERLERDE KALDIĞINDAN HALA KAFANI KUMDAN ÇIKARAMADIN TİP 1 LER KADAR HAYSİYETLİ OLDA HAVUZU ELİNİN TERSİYLE İTEKLEDE GÖREYİM DELİKANLILIĞINI SENİNKİ KAFESİN DIŞINDAN ASLANA POSTA KOYMAYA BENZİYOR ÜSTAD NECİP FAZIL SİZİN GİBİLERE KABA SOFTA HAM YOBAZ DİYOR NEDE DOĞRU SÖYLEMİŞ MİLLETİN KAFASINI YALANLARLA KARIŞTIRMAYIN SUSUNDA UZAKTAN ADAM SANSINLAR 500 KİŞİLİK MÜDÜRLÜKTE BİR TANE ÇAYCI VAR ODA SİZE HİZMET EDİYOR NİYE YALANLARLA MİLLETİN KAFASINI KARIŞTIRIYORSUNUZ OGER YÖNETİM HATASI YAPTIĞI İÇİN BURADASINIZ SİZ GİDİYOR DİYE SİZİ ADAM SANIP PANİK YAPTI MERAK ETMEYİN SENDİKAYA BENDE KARŞIYIM ZAM FALANDA İSTEMİYORUM ERGEÇ ANLAŞMA OLACAK SİZDE GİDECEKSİNİZ GİDDİĞİNİZ YERDE EĞER ÇALIŞMA VARSA YANDINIZ ONUN İÇİN DUA EDİNDE DEVLETİN ESKİ BROKRAT MANTIĞIYLA YÜRÜYEN YERE DÜŞÜN YOKSA İŞİNİZ ÇOK AMA ÇOK ZOR

 
At Perşembe, Ekim 18, 2007 10:15:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

SÜZMELERE BİR LAFIM DAHA VAR BU MİLLTİN KABLOSUNU KESENDE KESMEDEN KESTİ DİYENDE ŞEREFSİZDİR MİLLETİN HAYSİYETİ ŞEREFİYLE OYNAMAYIN ÇARPILIRSINIZ

 
At Perşembe, Ekim 18, 2007 10:16:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Bence bu işin sonunda parçalanmalar olacak yani işçiler arasında demek istedim çünkü biri diğerine çaycı öteki ötekine teknisyenim diyor evet bu bir gerçek Türk Telekom yapısı itibari ile TEKNİK bir işletme ama her ne olmuşsa zamanında bu yapılanma olmuş ve bu güne kadar gelinmiş adam çaycı diye birbirimizi hor görmeyelim.neticede oda bir hizmet veriyor yani sen dağda bayırda kablo döşüyorsun ve masana geldiğin zamanda o arkadaşımızda senin masana çay getiriyor tabiki bu işi bilfiil yaptığı için tabanlarına kara sular iniyor lütfen birbirimizi kırmayalım...

 
At Perşembe, Ekim 18, 2007 10:30:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Arkadaşlar birde şunu söyleyeyim.Bu grev tamamen bir ali cengiz oyunudur.Diyeceğim şu ki Telekom yönetimi Telekomun yapısını test ediyor.Nerelerde ne gibi aksaklık veya ne gibi fazlalık veya eksiklik vardır.bu ve buna benzer onlarca sebep sonuç ilişkisi sonucu ortaya çıkacak durumlara göre yeniden yapılanmaya gidecekler.yani anlayacağınız azami 2009 martına kadar yapılanma tamamlanır ve ne sendika kalır nede şu tip bu tip Ulaştırma bakanı Telekom satılırken boşuna dememişti 15.000 personel yeter.Bakın senaryo şu... bir süre sonra anlaşma sağlanır. 2.Tipler 2008 15 ocağa kadar havuza aktarılır mevcut grevde olan teknik personellerden yeni Kapsam dışı kişiler seçilir ayrıca yeni mühendisler tekrar yeniden işe almalar,diyeceksinizki Abone işleri ne olacak onları Tahsilat bayilerine verirler Muhasebe Müdürlükleri merkezileşir İnsan kaynakları merkezileşir Sağlık ve idari işler diye bir şey kalmaz sanırım bunun testini yapıyorlar.İşte bunlara kafa yorun bırakın birbirinizle uğraşmayı...Kalın sağlıcakla.

 
At Perşembe, Ekim 18, 2007 10:37:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Sizi gidi sizi SENDİKACILAR.Sarılar.Naylonlar.Müslüman mahallesinde salyangoz satılamayacağı gibi Liberal düzendede Sosyal adalet sağlanamaz Sağlarım diyenler Ancak sarılardırlar.Naylonlardırlar.Sendika ağalarıdırlar.Özelleştirmeden bu yana sadece kendinizi sağlama aldınız personellerin ise parçalanıp Tip Tip ayrılmasına ve TİPİTİP gibi oynatılmasına siz sebep oldunuz ve bu oyunu hala devam ettiriyorsunuz.

 
At Cuma, Ekim 19, 2007 12:38:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

26000 kişi vebali agırdır!.. arkadaşlar lütfen telekomun içindeki durumu tam anlamı ile bilmeyenler yorum yapmasınlar şu anda verilen onurlu bir mücadeleye saygı duysunlar bugün telekom işçisine ise yarın belki sana bana veya çocugumuza olabilir birkaç telekom işçisi ile görüştüm bordrolarını gösterdiler ortalama 1000 ytl buna yol parasıda dahil imiş.Yorumu okuyan Telekomcu arkadaşlar ben 1.tip 2.tip bilmem ama bildigim bir şey var yabancı sermayeye satılan bir kuruluşda senelerdir aynı tastan çorba içmiş çalışanlar olarak gününüzün birlik beraberlik günü oldugunu söylüyorum ve biliyorum çünkü atalarımız boşa söylememişler BİRLİKTEN KUVVET DOGAR diye yorumumuzda sadece gördügümüzü duydugumuzu yazdık hilafımız yoktur sürçilihsan ettiysek de affola

 
At Cuma, Ekim 19, 2007 9:35:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

Arkadaşlar bence 2.tiplere kızmanıza gerek yok onlar bu işi başarabiliyorlarsa hemde bu sayı ile başarabiliyorlarsa demekki bu şirkette şimdiye kadar yatmamışlar.

Perşembe, Ekim 18, 2007 9:56:00 PM

HEMŞERİM GÖZ BOYAMAYI BIRAK HALİNİZE ACIYORUM SENİN GİBİ BİR SÜRÜ ARKADAŞIM VAR ALINACAKLAR AMA ÇALIŞMANIZIN SEBEBİ
1.SİZİ SAVUNACAK SENDİKA YOK
2.ÖYLE TATLI PARA ALIYORSUNUZKİ ŞU SIKINTILI DURUMDA İKRAMİYE,DİĞER ZAMLAR YÜZÜNDEN BU YAĞLI ÇANAĞI BIRAKAMIYORSUNUZ
3.BİRDE GİDECEĞİNİZ YERDE BU SALTANAT OLMAYABİLİR
4. OGERİN PLANLI TAKTİĞİ GEREĞİ ÖYLE BİR BASKI VARKİ ÜZERİNİZDE BIRAK ÇALIŞMAYI ADAMLAR SİZE DESEKİ............YAAA

 
At Cuma, Ekim 19, 2007 10:26:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

Arkadaşlar neler oluyor bize. Bu başlıkta herkes sendika'yı yani şu anda sendika bünyesinde mücadele eden işçi kardeşleriniz ekmek kavgası verirken Siz aslında sendikaya değil mesai arkadaşlarınıza kötülük ediyorsunuz. Sendika'nın çok dürüst olduğu söylenemez ama daha önce satılırken bizleri mani oldurmayan güçler şimdide sizleri bizlerle kırdırmaya çalışıyorlar. Lafa geldiğinde biz Türküz çok güçlüğüz deniyor. Bakın aynı örneği ülkeyi birbirine düşürmek için kürt türk alevi diye birbirimize kırdırılıyor. Biz bu kafa ile elimizden şirketi de alırlar. Daha sonra ülkeyi de!.. En basit örnek Küba güçlü şirketleri ele geçirerek söz sahibi oldular. Konuşmaya gelince herkes birşey söyler. 2. tip arkadaşlar 3 ay sonra hepinizi gönderecekler. Ne ispatlamaya çalışıyorsunuz. Ogere yağcılık yapıp beni burda tutarlar diye düşünüyorsanız avcunuzu yalarsınız. Gelin birbirimize destekleyelim. Hükumette sıkıştı. Eğer grevi iptal ederse özelleştirme iptal olması kaçınılmazdır. O zaman hep beraber ayrımsız çalışarak işimize sahip çıkmış oluruz. İş yavaşlatma eylemine desteklerinizi bekliyor Oyuna gelmeyelim diyerek saygılar sunuyoruz.

 
At Cuma, Ekim 19, 2007 5:50:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

SAYIN ARKADAŞLAR ORTADA BİR OYUN OYNANIYOR LÜTFEN KURALIYLA OYNANSIN.İNŞALLAH ŞU GREV BİTERSE YİNE HEP BERABER ÇALIŞACAGIZ SAYIN GREVCİLER.AYAGINIZA ATEŞ ETMEYİN SABOTAJ YAPAN KARACAHİLLERİN AKLINA ŞAŞARIM.ÇALIŞANLARIDA MEŞGUL ETMEYİN OYUNU KURALINA GÖRE OYNAYIN SAYIN GREV GÖZCÜLERİ

 
At Cuma, Ekim 19, 2007 6:57:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Cuma, Ekim 19, 2007 10:26:00 AM
BU TARİHTE YAZI YAZAN ARKADAŞI TAMAMEN DESTEKLİYORUM 2.TİP ARKADAŞLAR SİZE YALVARIYORUM SAZAN BALIĞI GİBİ HEMEN ATLAMAYIN KİMSENİN ONURU VE ŞEREFİYLE OYNAMAYIN BİR GÜN SİZİNKİYLE OYNARLAR SONRA GÜLENLERE NEDEN GÜLDÜNÜZ DİYEMEZSİNİZ NE KADAR ARIZA YOK DESELERDE ARIZALAR DAĞ GİBİ BİRİKTİ ŞU TESKERE MESELESİ YÜZÜNDEN PEK RAĞBET GÖRMÜYORUZ BİRAZDA TELEKOM MEDYANIN KULAĞINI ÇEKMİŞ AMA BU BÖYLE GİTMEZ BU HALK NASIL AKP NİN TESKERE MESELESİNİ TOP YEKÜN BOZDUYSA KENDİMİZİ İYİ ANLATIP BİRLİK OLURSAK TELEKOM OYUNLARIDA BOZULABİLİR.HADİ İŞÇİ CAHİLLİK YAPIYOR HANİ SEN OKUMUŞTUN KARDEŞİM İNSANI ALDIĞI TİPLOMA ADAM YAPMAZ MUTEBER OLAN KAREKTERİDİR.EMİNİM BURADA DÜŞMANLIK VE AYRIMCILIK YAPAN SÜZMELERE DİĞER TİP 2 LERDE ESEFLE BAKIYORLARDIR EĞER DEDİMİZ OLURSA YARIN İNSANIN YÜZÜNE BAKAMAZSINIZ

 
At Cuma, Ekim 19, 2007 9:39:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

arkadaşlar durum iyice kötüleşmeye başladı. Gerginlik artıyor. Özellikle grev uzarsa, kapsam içiler maddi sıkıntıya girecekler ve daha saldırgan olacaklar. Kapıdan girmek zorunda olan 2.ci ve 1.ci tiplere sözlü taciz, ve hatta tek tük tartaklama gibi olaylar vuku buluyor. İnsanlar arasında kutuplaşma ve kin başladı. Kapsam içiler 1.ci ve 2.ci tiplere çalıştıkları için uyuz oluyorlar, 1.ci ve 2.ci tiplerse psikolojik baskı altında oldukları için kapsam içilere karşı cephe almaya başladı.
Oger ise yediği haltı, 1.ci ve 2.ci tipin üzerine yıkarak kapatmak istiyor.
Cumartesi günü zorunlu mesai var, bazı müdürlüklerde sabahlama emri verildi. Oger personel azlığını bu tip önlemlerle kapatmak istiyor, ama olan yine işçilere oluyor.
1.ci ve 2.ci tipler grev kırıcı rölü üstlenmekten memnun değiller ama başka çareleri yok. 2.ci tip en fazla havuza gönderilir, ama hele 1.ci tipin iş akdi feshedilir eğer greve iştirak ederse. Ama buna rağmen kapsam içi personelin bazılarında bu insanlara karşı bir nefret seziyorum.
Yıllarca birlikte çalışmış insanlar şimdi kutuplaştılar, araları ayrılmaya başladı.
Oger ise şirketi devraldığı 2 sene boyunca hiçbir konuda başarı gösteremedi. Ne hizmet kalitesi arttı, ne de şirket devletin hantallığından kurtulup dinamik bir özel şirket haline geldi.
Oger hızla şirtketi taşeronlaştırarak, kar marjını arttırma peşinde. Ve çakallık yaparak bu konuda acele davranıyor.
Herkese selamlar, umarım hakkımızda hayırlısı olur

 
At Cuma, Ekim 19, 2007 10:47:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

alo yeşil sendikacılar bu kurumun özelleştirme yasaları çıkarken sizler dağdamıydınızda şimdi önüze gelene küfür deiyorsunuz o zaman bahçeli izinmi vermedide 5 yıl sustunuz bugün neyin grevisöylermisiniz beyler ben vasifsızları daha fazla sırtımda taşımak istemiyorum ağa siz kapsam içi mi yoksam kapsam dışımısınız buraya yazınız bitirin bu işi

 
At Cuma, Ekim 19, 2007 11:32:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Arkadaşlar merhaba.
Yazılan bu yorumların bazılarını,daha doğrusu birçoğunu hiç görmemiş olmayı dilerdim.Ya arkadaşlar siz neler yapıyorsunuz yaa.Senelerdir omuz omuza mücadele ettiğiniz insanlarla meğer kanlı düşmanmışsınız da bir kıvılcıma bakıyormuşsunuz ya.Yapmayın böyle şeyler arkadaşlar,yakışmıyor bizlere.40 yaşından genç insan yok aramızda,bizler çocuk değiliz,birbirimize karşı kanlı düşman da olduğumuzu zannetmiyorum.Ben gerek ADSL gerekse PSTN gün be gün arıza ve de tesis istatistiklerini takip ediyorum.Öyle sizin sözünü ettiğiniz gibi açık bir grev kırıcılık falan yok ortada.Hiç yok demiyorum ama birkaç işgüzar (yok yok bu bile yakışmadı onlara)birkaç yalaka yüzünden sevgili dostlarımızın kalplerini kırmayalım
Bir süre sonra yine omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz,o yalakaların yüzlerine de tükürseniz yarabbi şükür derler.Ama ya dostlarımızın;gerçekten de ellerinden geldiği kadar bize destek olmaya çalışan o dostlarımızın yüzlerine nasıl bakacağız.Dilin olduğu gibi klavyenin de kemiği yok şimdilik.
İzmir den hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 
At Cumartesi, Ekim 20, 2007 12:13:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

BU NASIL GREV GÖZCÜLÜĞÜ
telekomun öğle yemegeni ye?
telekomun çayını iç?
telekomun wc sini kullan?
telekomun internetini telefonunu kullan?
telekomun bahçesinin içinde yat kalk?
telekomun havasını suyunu kullan?
telekomun odunundan kömüründen, faydalanarak ısın,,,
ooohhh ne ala GREV GÖZCÜLüĞÜ
...arkadaşlar nerede sendikanın çadırı, arabası, yemegi, parası,...ses var görüntü yok

 
At Cumartesi, Ekim 20, 2007 12:15:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

gece saat 12 den sonra müthiş internet yavaşlıyor.işlem yapamıyoruz..zararımızı kim karşılayacak..telekomun hem işverenini hemde çalışanını allaha havale ediyoruz..orada hesaplarını görsünler...
MADUR ADSL KULLANICILARI

 
At Cumartesi, Ekim 20, 2007 12:52:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

Arkadaşlar bizim şu anda birbirimize karşı uğraşmaktan daha önemli bir sorunumuz yok mu ?
Grev ve sonrası ne olacak gibi
Şirketin ve daha önceki yönetimlerin bu kadar çok statü ortaya çıkarmasındaki sebep zaten personeli bölmek birlik ve beraberliği bozup özelleştirmeyi personel açısından problemsiz hale getirmek değil mi idi..
Böl, parçala, yoket taktiği...
Neden hala oyuna geliyoruz...
Zararın neresinden dönülse kardır..
Evet; daha önceki fırsatları kaçırdık ancak şu an neden bu fırsatı değerlendirmiyoruz. ?
Öncelikle sabotajlarla ilgili üzerimizdeki şaibeyi ortadan kaldırmamız lazım...
Bunun için somut olarak neler yapılabilir onu konuşalım ?
Önerim bu bölümlerde çalışan arkadaşların emniyete başvurarak gerekli bilgileri vermesi ve üzerlerindeki şaibeyi atmasıdır..
Böylece bu işi yapanların ortaya
çıkması belki bir nebze kolaylaşır.

 
At Cumartesi, Ekim 20, 2007 11:47:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

Tam aksine arkadaşım gece 12 den sonra internet hızlanıyor bilgisayarında virüs var herhalde gece 12 den sonra kendini güncelleyen bir virüs bu onu kaldırman için virüs taraması veya format çekmen gerekiyor.

 
At Cumartesi, Ekim 20, 2007 11:52:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

Cumartesi, Ekim 20, 2007 12:13:00 AM
tarihinde
BU NASIL GREV GÖZCÜLÜĞÜ diye yazan arkadaşa katılıyorum arkadaş az bile yazdı birde emekli biri oraya gittiğinde kovmaya çalışıyorlar sanki grev kırıcılığı yapılacakmış gibi......?

 
At Cumartesi, Ekim 20, 2007 12:37:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Kapsam içi
Yanlış anlaşılmasın bizim derdimiz tüm tip 2 lerde değil hatta öyle tip 2 ler varki bazı beyinsiz kapsam içilerden daha cana yakın asıl mesele diğer bulanıklar, bu çanak yalayıcı soytarılar her halde farkında değil ama hanedanlarda ilk önce soytarıların kellesi gidiyor. Ama her zaman kurallar ve kanunlar haklı çıkar nedir? Bir insan salak olmasa soytarılık tapmaz.

 
At Cumartesi, Ekim 20, 2007 1:55:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Arkadaşlar,
Abiler,
Kardeşler,
bende 2.tip diye tabir edilen bir personelim. Gerçekten okuduğum bazı yorumları görünce ürperdim. Bakın bu site herkese açık. Telekom çaılaşanlarınada (1.tip,kapsam içi,2.tip gibi), halka da. Görüyorumki artık kimin haklı olduğu kimin haksız olduğu değilde tipler arası huzursuzluklar konuşuluyor. Ben 2. tip olarak artık her sabah işyerime huzurlu bir şekilde gelemiyorum. Bizler sizin grev yapmanızdan zevk ve huzur duymuyoruz. Bizler diyorum inanıyorumki büyük çoğunlumuz böyle düşünüyor.Evet olabilir bir kaç düşüncesiz çıkabilir bunlar her sınıf ve zumre arasında çakabilen olağan durumlardır. Benim görüşüm ben bu güne kadar hep işçi arkadaşlarımla çalıştım. Benim başarılı olmam onların çalışması sayesinde oldu.Bunu inkar etmem münküm değil. Okuduklarım arasında 2.tip olduğunu tahmin ettiğm biri var. İnanın onun gibi birisi yaklaşık 8.000 kişi diye tahmin ettiğim 2.tipler arasında bir veya iki kişi çıkar.Lütfen dolduruşa gelmeyelim.Ona cevap veren işçi arkadaşım, sende öyle sizin gibi düşünenlerin sayısı çok az. Bizler elimizden geldiği kadar sizlere yardım etmeğe çalışıyoruz. Lütfen amacımızdan uzaklaşmayalım. Bizlerde ekmek parası için uğraşıyoruz. Gel diyorlarsa geliyoruz. işe çık diyorlar çıkıyoruz. Ama şuna inanın ki yarın sizlerin kazanmış olduğu haklardan bizlerin yararlanacağını bildiğimiz için sizleri destekliyoruz. O bir kaç kendini bilmez her tip içinde konuşuyorum. ortamı germekle Şirketin ekmeğine yağ sürüyor. Ayrıca cümle aleme güldürüyor biz Telekom çalışanları... BEN DİYORUM Kİ SAYIN SENDİKA YETKİLİLERİ;
SAYIN İŞÇİ TEMSİLCİLERİ;
BU GİBİ KARDEŞ KAVGALARININ ÖNÜNE GEÇİN. ONLAR SİZLERE DESTEK VERİYOR.. BİLMEDİĞİNİZ ÇOK ŞEY VAR İNANIN.
TEKRAR DAN SÖYLÜYORUM. GENE YARIN HEP BERABER ÇALIŞAĞIZ. O YÜZDEN OYUNA GELİP DE BİRBİRİMİZİ KIRMAYALIM.
SAYGILARIMLA.

 
At Cumartesi, Ekim 20, 2007 2:53:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

kapsam içi arkadaşlar bana, eğer çalışmazsan en fazla havuza gidersin diyor. Ben sizin yüzünüzden havuza gitmek zorunda mıyım

 
At Cumartesi, Ekim 20, 2007 3:21:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

arkadaşlar ben 2.tip bir personelim..kelime kalabalıgı yapmadan klasik sözlerden kaçarak kısa ca fikirlerimi söylemek istiyorum...
arkadaşlar bizler telekom personeli olarak cahil insanlar değiliz..hepimiz telekomu cok seviyor ve sorumluluk bilinci içerisinde ki insanlarız...lütfen oyunlara gelmeyelim..yarın yine karşı karşıya gelecegiz omuz omuza çalışacagız...başka kurumlara gitmiş olsak dahi ilişkilerimiz devam edecektir...sendika varlıgını devam ettirme amacında,işveren ise telekom çalışanlarını ciddiye almayıp bir an önce özel sektör anlayışını yerleştirme cabasında...dolayısıle içinden çıkılması güç bir durumdayız...şu anda en zor durumda olan lar telekomda greve katılmayanlardır...elbette ki sendikal faaliyetleri destekliyorum ama samimi olan faaliyetleri şu andaki ni değil...birbirimizi hedef almadan recinde etmeden bir an önce grevin bitmesini umut edelim..herkes kimin ne kadar aldıgını ve hangi şartlarda çalıştıgını çok iyi biliyor...saygılarımla

 
At Cumartesi, Ekim 20, 2007 3:42:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

SAYIN SENDİKA YÖNETİCİLERİ VE TEMSİLCİLERİ...BİLİNDİĞİÜZERE TİP 1 VE TİP 2 NİN GREV HAKKI YOK
SONUÇDA ESKİKİSİ GİBİ ÇALIŞMAK ZORUNDADIRLAR.GREV HAKKI OLUPTA ÇALIŞANLAR SİZİÇOK İLGİLENDİRMESİ GEREKİRKEN ,NAHOŞ OLAYLAR OLMAKTADIR.UNUTULMASIN YARİN YÜZYÜZE BAKACAGIZ TABİİKİ NAHOŞ OLAYLARI ÇIKARAN HANGİ YÜZLE BAKACAK!!!!!! BİAZCIKDA OLSA EDEP YAHU

 
At Cumartesi, Ekim 20, 2007 4:51:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

EVET SEVGİLİ TİP 2 ARKADAŞIM BENİM GİBİ DÜŞÜNEN İŞÇİ AZ AMA DİĞER ARKADAŞLARIM HİÇTE BENİN GİBİ ILIMLI OLMADIĞI GİBİ DAHA MARJİNALLER SIKINTIMIZIN UZUMA SEBEBİNİ OLARAKTA SUÇLU SUÇSUZ TÜM TİP 2 LERİ GÖRDÜĞÜ İÇİN EMİN OL BENİM YAZDIKLARIM ONLARIN DÜŞÜNDÜKLERİ ARASINDA DAĞLAR KADAR FARK VAR ZATEN BU İŞ BÜYLE GİDERSE DAĞDAN GELEN ÇIĞIN KARŞISINDA OLANIN VAY HALİNE ONDAN SONRA SEN İSTER ŞU HAKLI ŞU HAKSIZ DE İŞÇİNİN ZATEN HABER İŞ SİTESİ DIŞINDA GEZİNDİĞİDE YOK ASIL MESELE BAZI ARKADAŞLARI TENZİH EDERİM UYAR O ÇANAK YALAYICILAR SESİNİ KESSİN HANİ BİZ CAHİLİZ SİZ DİBLOMALISINIZ YA İNSANLARIN ONURUYLA OYNANDIĞINDA BAZEN MUVAZENELERİNİ KAYBEDEBİLİYORLAR.

 
At Cumartesi, Ekim 20, 2007 9:13:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

arkadaşlar siz neyin hesabını yapıyorsunuz ben bu camiada 20 yıldır çalışıyorum her dalındada çalıştım burdaki sorun bananecilik bence .. bizi kapsam içi neye göre yaptılar? kapsam dışları çokmu zeki? 2 tipler neden gitmiyor? ayrıca il müsürleri nekadar maaaş alıyor? vb gibi işler. burda bence parasal konu yok onada katılmıyorum burda boş yazmaktan birbirimizi suçlamaktan başka yaptığımızmı var sen ettin ben ettim bunlar gitsin sen kal gibi boş laflar.. yarın ne olacak biliyormusunuz efendiler yanyana çalışan insanlar birbirlerine düşman hatta karanlık biryerde paket taşla faili meçhul nedersiniz azcık derin düşünün... akıllı olup tip 1di 2idi kapsam içiydi cahil işçiydi demenin anlamı yok.. şunu düşünelim il müdürleri gidip ankaradaki toplantılarda bunlara bu para yeter bunlar ele bunlar bele aslında takla sadece güvercinler atar onu umrundamı çay parası ikramiye tabir ettiğimiz parası maaaşı kar payı onun veya onun gibilerin değilmi allah aşkına yanımdaki adamla aynı statüdeyiz o benden nerdeyse 2 kat fazla maaaş alıyor peki bumu adalet... şimdi soruyorum tavuk kaz kadar yumurtlayabilirmi???? saygılar sunuyorum herkesin allah yardımcısı olsun

 
At Cumartesi, Ekim 20, 2007 9:17:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

aslan olan çıksın ismiyle suçlasın suçlayacakları daha ortada bişe yokken kalkmışız birbirimize düşöüşüz bugün bana yarın sana mantığını unutmayalım haaa birde diyorumki allahtanki telefonlarımız beleş 20 yıldır tanıdığımız yanyana olduğumuz adamlar? adamdiyorum kusura bakmayın aile terbiyem tlf hiç selamını kesti bugünün yarını varrrrrr efendilerr

 
At Cumartesi, Ekim 20, 2007 9:30:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Baştan eğri olan ortasından düzelmez...
Bilindiği üzere özelleştirmelerdeki en büyük amaç devletin sırtındaki yükü azaltmaktır.. Bu kamburun en önemli kısmını ise popülist politikalarla devlet kurumlarına alınmış personeller oluşturur.
Hükümetler bu personellere verilen ücretleri ne kadar azaltırlarsa özelleştirme o kadar başarılı olmuş sayılır..
2000 yılındaki hükümet türk telekomu özelleştirmeden önce personel statülerini kapsam dışı ve kapsamiçi olarak ayırmıştı. Amaç en azından bu personelin yarısını devlet güvencesi dışına alarak bu gider kaleminden kurtulmayı düşünüyordu. Bugüne gelinceye kadar pekçok gelişme ve değişiklik oldu. Sonuçta kapsam dışı personel havuza gitme hakkına sahip oldu. 25000 personel bu kapsamda başka kurumlara gitti.
yaklaşık 27000 personel ise Oger'in insafına bırakıldı.
Hükümet kendince haklı idi. Sonuçta bu personele vereceği ücretten kurtulmuş oldu. Ama demezler mi ki madem tasarruf yapacaktın niye diğer kurumlara giden personele o kurumdakilerin 2-3 katı maaş verdin. Bu nasıl tasarruf, Ayrıca o kadar zarar eden atıl kurum varken türkiyenin en karlı kurumundaki personel mi battı.
Şimdi sendika kapsam daraltma maddesini kabul etmiyor. Haklı, Çünkü kendi varlık sebebine muhalif bir maddeyi hiç bir sendika kabul etmez 2 yıl sonra
sözleşmeye oturamayacağını bile bile....
Oger özel bir şirket olarak çalışanlarını kendi yönetmek istiyor.
başka bir gücün kendisine karışmasını istemiyor..
Ve en önemlisi çalışanlarını kendi belirlediği vasıflandırma sistemine bağlı olarak yeteneklerini ve tecrübelerini değerlendirmek istiyor.
Bu bağlamda her elemanı aynı değerlendirmek istemiyor.
Eh o da haklı....
Çalışanlar bu 7 yıllık tecrübeyle her an kapı önüne koyulma endişesi ile çalışıyorlar. Bu sebeple sendikaya sıkı sıkı sarılıyorlar.
En azından bir umut diyerek..
Ayrıca ortada ortalama 18 yıllık
bir emek var. Bunun heba olmasını da istemiyorlar.
Bu durumda onlar da haklı....
Şimdi fıkradaki gibi "Olur mu öyle şey hoca kim haksız o zaman" diyeceksiniz.
"Sizde haklısınız"
Şurası bir gerçek ki işverenin grev sürecinde takındığı tutum (sabotaj, ücret vb.) çalışanların endişelerinde çok da haksız olmadığını düşündürüyor.
Bu durumda yapılması gereken üvey evlat durumundaki Kapsam içi Personelin Tuzu kuru durumundaki Kapsam Dışı (2. Tip) personele verilen haklardan yararlanmasını sağlamak üzere meclis ve/veya işveren ile birlikte gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasıdır...
Yada grevi erteleyerek özelleştirmenin geçersiz olmasını sağlayabilirler...
Bu durumda da pek çok sorun ortaya çıkabilir..
Ancak hazır herkese posta koymuşken bunu da aradan çıkarabilirler..

 
At Cumartesi, Ekim 20, 2007 11:17:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Ben bu kurumdan 23yıldır ekmek yiyorum bu kurumu bizler buraya getirdik yağmur çamur çalıştık 30bin ytl maaş verdikleri yabancı danışmanlarmı çalıştı bizle yoksa 100binytl maaş alan genel müdürlerimi birde kamu oyuna bizleri hain olarak gösteriyorlar esas hainler telekomu peşkeş çekenlerdir çıksınlar ogerin kimlere ait olduğunu açıklasınlar

 
At Cumartesi, Ekim 20, 2007 11:38:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Sözüm kapsam içine:
Şirket, zammı verdi, ikramiyeyi kaldırmadı, fena bir teklif sunmadı. fakat sendika inatçılık etti, ve 26000 kişiyi belirsiz bir maceraya sürükledi. Tamam geleceğini düşünüyor sendika ama günü de kurtarmak lazım. O kadar insanın sorumluğu var üzerinde. Çoluk çocuğu varsan insanların ekmek bekleyen. Demek istediğim sendika acaba kapsam içini ne kadar temsil ediyor, kapsam içinden kaç kişi grev olmasını isterdi. Yani sendika sütten çıkmış ak kaşık değil.

Sözüm ikinci tipe: Parazit gibi yapıştınız, kovmalarını bekliyorsunuz, sizi anlamak gerçekten zor. Her an topun ağzına olma stresine nasıl dayanıyorsunuz. Onlar kapı önüne koymadan onurunuzla gitmek varken, bitmiş bir rüyayı uzatmaya çalışıyorsunuz beyhude. Boşa sevinmeyin grev oldu diye. Geçici süre kıymete bindiniz ama grev eninde sonunda biter ve havuz operasyonları tekrar başlar, havlunuzu hazır tutun.

Sözüm 1.ci tipe: Şirketin has elemanı gibi görünsen de, gelecekten fazla birşey umma. Adamın babasının oğlu değilsin. Zaten genç olanların pek çoğu pişman 1.ci tip geçtiğine havuz yerine. Emekliliği dolmuş olanların ise tuzu kuru. Ama şunu unutmamak lazım, kefenin cebi yok, ben olsam hayatımın son günlerinde, kendime vakit ayırırdım, sürünmezdim yaşlı vaktimde kurumda. Elin ayağın tutmayacak yahut öleceksin ikramiyeni yiyemeden bu gidişle.

Ve ogere gelirsek: Şirketi maddi manevi açıdan hiç ilerletemedin, isabetli kararlar veremedin, ileriye taşıyamadın. Unutmaki bu şirket senin malın sayılmaz, 20 yıl kiralandı, eğer beceremezsen kira kontratın da iptal edilir, çünkü sen kiracısın, kurumun malsahibi türk milletidir. Sinekten yağ çıkarmaya uğraşmak yerine adam gibi hizmet kalitesini arttır. Yoksa bu sizin için iyi olmaz.

 
At Cumartesi, Ekim 20, 2007 11:45:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

İşçi idi memur idi tip 1 idi tip iki idi ne bunlar kardeşim.el ele omuz omuza diyerek karşı durulacak
bu yahudi oyunu nu beraber bozalım
arkadaşlar.oyunun kuralı böl parçala yut hangi nedenle olursa olsun parçalanmayacağız görsün oger görsün 80 000 ytl maaş alan telekom yönetimi.herkesi mantıklı olmaya davet ediyorum gelişi güzel yorumlar yazarak ayrılık fırsatı vermeyin oger gidici bizler kalıcıyız .

 
At Pazar, Ekim 21, 2007 12:18:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

Tüm Yorumculara şöyle bir güzel sözle seslenmek istiyorum.

"DOSTLARINLA ÖYLE YAŞA Kİ DÜŞMAN OLDUĞUNDA SÖYLEYECEK SÖZLERİ OLMASIN,
DÜŞMANLARINLA ÖYLE YAŞA Kİ DOST OLDUĞUNDA YÜZÜN KIZARMASIN..."

Tabi ki Türk Telekom da çalışan her statüdeki personel birbirine hiçbir zaman düşman olmamıştır ve olamaz da, hep dost olmuş(hatta kardeş) ve dost kalacaklardır.

Ancak bu yorumlarınız böyle devam ederse sonunun nereye varacağını
Düşünmek dahi istemiyorum.

Lütfen bugünün yarınını da düşünüp
birbirimize sağduyulu davranalım.

İnşaallah grev en kısa sürede sonuçlanır da eski günlerimize döneriz.

Bu arada kendini bilmez HAİNLERİN sme gibi eylemleri şiddetle kınıyorum.

"DOSTLARINLA ÖYLE YAŞA Kİ DÜŞMAN OLDUĞUNDA SÖYLEYECEK SÖZLERİ OLMASIN,

DÜŞMANLARINLA ÖYLE YAŞA Kİ DOST OLDUĞUNDA YÜZÜN KIZARMASIN..."

 
At Pazar, Ekim 21, 2007 1:48:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

Haber-İş sendikasına buradan seslenmek durumundayım nedenide aşağıda parantez içindeki yazımı defalarca gönderdiğim halde yayınlamadılar.Siz Sayın blogger yöneticilerinin Haber-iş Web sitesinde yayınlanmayan parantez içindeki yazımın yayınlanmasını istiyorum kendilerine aynen şöyle seslendim(Sayın Başkan ve yetkililere sesleniyorum
bu alana yazılan yorumların çoğunda Hakaret,kin,nefret,bölücü söylevler ve tamamen cahilhane yazılmış o kadar yazı varki %60'ı böyle bu tür yorumlar ne Emekçi'ye nede Sendika yönetimine yakışmaz diyorum.grev bittiğinde 1.ve 2.tip ile kapsam içi çalışanlar tekrar yüz yüze bakabilmeli bunu sağlayacak olanda Sendika yönetimi olmalıdır.Bu nedenle seviyesiz yorumların kabul edilmemesini sizden rica ederim.) diye yazdım her halde benim yazımı kendilerine göre seviyesiz buldularki sözum sendika ağalarına... yazımı yayınlamadılar... saygılar.

 
At Pazar, Ekim 21, 2007 9:55:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

http://www.haberis.org.tr/ kustuğu kin ve nefret tohumları yüzünden olacakki sayfa görüntülenemiyor.

 
At Pazar, Ekim 21, 2007 9:55:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

merhabalar:
tip 2 ler hedef alan personel arkadaşklar a seseleniyorum...bugün benim servisimde aylık en az eline 1800-2000 ytl maaş alan arkadaşlar var.üstelik bu kazanc 1.5 yılda değişmedi...bu gün hepimizin çokluk çocuk nafakasaı için çalışıyoruz...hangi cüretle benim ne yapacagımıa sizler karar veriyor ve benim gelecegimi siz yönlendiroyorsunuz..fazla söze gerek yok sırf bu tutumunuzdan ve bizleri cephe almanızdan dolayı sizleri kınıyorum...hiç bir sorumluluk almamış kendilerini geliştirmemiş hak edeilmeyen paralar verildiği için bu durum meydana gelmiştir...şimdi gelmiş bana dürüstlükten bahsediyorsunuz...benim 2 katım maaş alırken ikramiyeleri alıp gidip sagda solda yerken nerdeydin . zamanında tasarufunu yapmamışsınız şimdi ise gelmiş benim gitmem gerektiğini ifaede ediyorsunuz.. adaletmiş miş hakmış hukukmuş hangisi adalatli sizin yaptıklarınız varlığınız dogruda bizim varlıgımız mı hata..sizin garantiniz ne ki benim telekomun daimi elemanıyım diyebiliyorsunuz..yarın benim imza atmayacagımı nereden biliyorsunuz..benim şu anda aldıgım ikramiye mi gözünüze geliyor.tamam her ay bana ay maaş artı 7oo ytl parayı sen mi vereceksin sendika mı...kelimeleriniz daha dikkatli seçin arkadaşlar..sessiz kalmak siz haklısınız demek bnir inceliktir nezakettir..hiç kşimse kimsenin vebalı almasın..herkes birbirine saygu duysun..çok acı bir tablo...

 
At Pazar, Ekim 21, 2007 2:19:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Merhaba tüm telekom çalışanları. Öğrenim durumunuz ve tipiniz ne olursa olsun sanırım essas meseleyi anlayamadınız. Türk Telekom istediğini yaptı. Senelerce omuz omuza çalışan bizleri ne güzel birbirimize düşürdü. Bu gün biz sendikalılar, hemen ardından 2. Tip arkadaşlar ve 5 yılları dolduğu gibide 1. Tip arkadaşlar Oger'in hışmına uğrayacaklardır. Bizim olduğuna inanıp bu günlere getirdiğimiz güzelim kurumumuzda düştüğümüz hale bakın. Bence buradaki bu çekişmeleri bir an önce bırakıp birlik içinde olmalıyız. Yoksa hepimizin düşeceği durum aynı olacak. Lütfen senelerdir süren dostluk ve arkadaşlığımız devam etsin. Şirketin oyununa gelmeyelim. Bu arada yemek yediği kabı pisleyen bizden olamaz diyor ve iletişime zarar verenleri her kim olurlarsa olsunlar lanetliyorum. Saygılarımla....

 
At Pazartesi, Ekim 22, 2007 10:11:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

TÜRKİYE SAVAŞ HAZIRLIĞI YAPARKEN GREV YAPMAK NE TELEKOMA YAKIŞIYOR NEDE HABERİŞ SENDİKASINA. TELEKOM ÇALIŞANLARI OLARAK UTANIYORUZ.

 
At Salı, Ekim 23, 2007 9:25:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

sevgili arkadaşlar
ben telekomda çalışan emekli sandığına bağlı tekniker ünvanında kapsam içi olarak çalışan bir kişiyim
şu yazıları okurken tüylerim diken diken oldu bu düşmanca tavırlar niye 2. tipteki emsalim ne maaş alıyor bilmiyorum ayrıca merak ta etmiyorum çarşaf çarşaf kimin ne aldığını yazmanız doğru değil bizim aldığımız maaş ve ikramiyeyi kamu kurumlarının % 90 nı alıyor ayrıca biz özel şirket olduk işveren herkese aynı maaşı verecek diye bir şartta yok sendika işi biraz abarttı bence geriyede dönemiyor.bu şirkette çok çalıştığı halde başka kurumlara gönderilen 2. tipler yokmu sanki adam kayırma hastalığı bizim kurumda da maksimum seviyede yapılmıyormu bence burada ki sıkıntı işverenin işçi çıkarmaya yeltenmesidir bunuda yapacak ama sendikayla ama sendikasız 20 bine yakın 4/c kadrosu telekom için çıkartıldı.bize düşen kamuoyunu bilgilendirecek şeyler yazarsak daha iyi olacağı kanaatindeyim

 
At Salı, Ekim 23, 2007 11:29:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

BENİM BABAMDA TÜRKTELEKOMDA ÇALIŞIYOR.TÜRKTELEKOMDA ÇALIŞANLARIN ÇEKTİĞİ SIKINTILARI BİLMEDEN KONUŞANLAR ÇOK HAKSIZLIK EDİYORLAR.ÇALIŞMAK NEYMİŞ BİRDE GELSİNLER ORDA ÇALIŞANLARDAN ÖĞRENSİNLER ÖZELLİKLE BABAMDAN.YAZ KIŞ KAR YAĞMUR DEMEDEN DİREK TEPESİNDE ÇALIŞMAK NEYMİŞ GÖRÜN.MASA BAŞINDA OTURUPTA YORUM YAPMAK KOLAY.BABAM O MASA BAŞINDA YORUM YAPANLARI İŞ NİYETİNE KAPLOYA DİZER.TELEKOMCULAR HAFTASONLARI DAİ ÜCRETSİZ ÇALIŞTILAR İL YÖNETİCİLERİ ÇORBAYI KAPIP KAÇTILAR MESAİLERİ VERMEYİP KENDİLERİ YEDİLER.LAF YAPMAK DEĞİL İŞ YAPMAK ZOR HERKES KAFASINA GÖRE KONUŞMASIN.TELEKOMCULARA SAYGI DUYUYORUM. SAYGILARIM.....

 
At Salı, Ekim 23, 2007 11:34:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

EĞER TÜRKTELEKOMDAN BU KADAR ÇOK UTANIYORSUNUZ YÜZÜNÜZE PEÇETE GERİN.

 
At Cumartesi, Ekim 27, 2007 4:47:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

ülkenin böyle zora bir anında grev'e gidilmesi bu greve gidenlerin ne kadar umursamaz kendi merkezci olduklarını gösteriyor oysa ki böyle bir zamanda birlik ve beraberlik içinde olmamız gerektiğini düşünemediklerine inanamıyorum. türk telekom çalışanlarının bu haklı durumda olmalarına rağmen zamansız greve giderek umursamaz bir tavır sergilediklerini düşünüyorum, hepsini kınıyorum ve soruyorum bu hareketleriyle terör örgütü pkkdan ne farkınız kaldı? ülkenize yardımcı olucağınız yerde işleri yavaşlatarak tam tersine ülkenizi baltalıyorsunuz.

 
At Pazar, Ekim 28, 2007 12:04:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

yazıklar olsun terbiyesiz herifler, mahvettiniz bizi 10 gundur. o kablolari kesenlerin, sabote edenlerin, tamiratlarini engelleyenlerin yavaslatanlarin allah bin turlu belasini versin. su devirde koca memleketi soktugunuz duruma bakin. utanin reziller. hakkiyla parasini alan calisanlari tenzih ediyorum ancak bu hayvanliklari yapanlar aldiginiz bir lirayi bile haketmiyorsunuz. birak bir lirayi insallah bir kurusa muhtac olursunuz.

 
At Pazar, Ekim 28, 2007 7:24:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

ben bir Türk Telekom çalışanı olarak yapılan yorumlardan utandığımı söyleyebilirim.Tiplerin birbirlerine yaptığı suçlamalarla Oger'in ekmeğine yağ sürüyorsunuz.Bizi değil ama onları istedikleri amaca yani bizi bölme amaçlarına biraz daha yaklaştırıyorsunuz.Eminim kahkahalarla gülüyorlardır bizi birbirimize düşürmeyi başardıkları için.Ben emekli sandığına tağbi işçiyim ve aldığım maaş net 1.050YTL.dir.Ve iki Üniversite bitirdim.Herkesi o kadar inandırmışlar ki Telekom çalışanlarının yüksek maaş aldıklarına.Oysaki şu an birkaç devlet kurumu dışındaki devlet memurları da bizim kadar maaş alıyor. Üstelik bizden daha rahat daha çalışma güvencesi içerisinde ve daha az çalışarak.Bizler Telekomünikasyon sektörüne göre çok maaş almıyoruz üstelik özelleştiğinden beri personele sürekli stres yaşatan her an atılma ya da başka kuruma gönderilme kaygısıyla çalıştırıldığımız düşünüldüğünde.
Açıkçası telekom özelleştiği zaman bazı şeylerin düzeleceğini umuyordum ama bırakın düzelmeyi daha da berbat oldu.Yine torpili olan insanlar bir yerlere getirildi ve öyle bir özerk grup oluşturuldu ki onlara çok yüksek maaş ve her türlü imkan verildi .Yine eğitime onlar gönderildi.yani hiç bir şey değişmedi Oysaki ben Ogerle birlikte Telekomda isteyen tüm personele eğitim imkanı, kendini yetiştirme imkanı verilir umudum vardı.Ama yine torpilliler köşeyi döndü.İdareciler yine onlar oldu.Kaymağı da onlar yemeğe devam ediyorlar çalışanların alacağı üç kuruş zammı da çok görüyorlar.Şunu da söylemek istiyorum bence Sendika da eğer kendinin yok olacağını anlamasaydı çalışanların haklarını almak için ne greve giderdi ne de başka şeylere sesini çıkarırdı.Nitekim diğer sözleşmelerde de devletin verdiğine razı olmuşlardı.Bize ARTI bir hak almadılar.Şu an tutunacak bir dal olmadığından herkes sendikaya sarıldı.Umarım Sendikada bu kadar insanı satmaz onurlu durur.Saygılar.

 
At Salı, Ekim 30, 2007 10:46:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

arkadaşlar şu;ben 1050 ytl veya 1100 ytl maaş alıyorum cümlelerini okudugum zaman ögere hak verme derecesine geliyorum..ikramiye para değil ee varsa mesai veya vardiye para değil yalnızca çıplak maaş mı para..ayıp arkadaşlar ...bari burada utanın biraz .hepimiz birbirimizi tanıyoruz ve biliyoruz.insanları kendinizden igrenir duruma getirmeyin..bugun yeni alına mühendis arkadaşların net maaşı 1460 ytl dir..ikramiye ve measi de verilmeyecektir...

 
At Salı, Ekim 30, 2007 11:20:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

TÜRKİYE SAVAŞ HAZIRLIĞI YAPARKEN GREV YAPMAK NE TELEKOMA YAKIŞIYOR NEDE HABERİŞ SENDİKASINA. TELEKOM ÇALIŞANLARI OLARAK UTANIYORUZ.

 
At Salı, Ekim 30, 2007 11:22:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

MAALESEF SENDİKAMIZ BİR PARTİNİN GÜDÜMÜNDE SANKİ ARKA BAHÇESİ ÇOOK ÜZÜLÜYORUM

 
At Salı, Ekim 30, 2007 6:01:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

haber-iş şu an grevdeki üyelerine ne kadar ödeyecek acaba. siz grevdekiler bir ay grev yaptığınız takdirde ne kadar maddi kaybınız olacak onu bir düşünün ve 12 ye bölün ortalama %7 yapar. yani istediğinizi alsanız bile telekomun size önerdiğinden daha aza gelir. birde bu grev sonucunda telekom yetkililerinin sizinle çalışmayı devam ettirmemeleri için güzel bir bahane olur. fırsatını buldukları ilk dakikadan itibaren kapı önündesiniz. bence uzun vadeli düşünün, ekmek yediğiniz tekneye ihanet etmeyin. beğenmiyorsanız ben daha iyisine layıkım diyorsanız sizi silah zoru ile çalıştıran yok. gidin daha iyisini bulun, çünkü benim bildiğim türkiye'deki tek şirket telekom değil.

 
At Salı, Ekim 30, 2007 9:54:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Tip 2 diye tabır edılen gerek arazıde gerekse nmasa basında işçilerle aynı görevi ve aynı kriterlerde çalısan personele 1.750 maaş veriyorsunuz adalet neresinde bunun"
Sayın Murat bey adaleti bu sözlerinle soruyorsun 17 Yıl İşçi-Memur El ele çalıştık Birlikte Mücadeleler verdik İşçiler ikramiye alırken Memurlar sadece maaş alırdı 2006 Nisan ayında 2. tip çıktı işçiler Memurlara düşman oldu Hiçbir zaman 2. tip elemanı yan gelip yatmamıştır her zaman canla başla kendisinden ödün vererek çalışmıştır. Aynı işi yaparken sizler ikramiye alırken adalet oluyor ama 2. tip 1,5 yıl ikramiye aldı o da gözünüze battı adalet sende yok ki 2. tipte olsun sizlerin hedefi tek olmak ve bunu başardınız. Yıllarca Emek verdiğimiz iş yerimizi Siz işçi kardeşlerimize emanet ettik. ama sizler emanete ihanet ederek optik kablolara zarar verdiniz.

 
At Salı, Ekim 30, 2007 10:14:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

utanın biraz iki ünüversite bitirdim 1.050 maaş alıyorum diyorsunuz o okulları telekomun zamanını çalarak telekoma hiç bir faydası olmayan okulları bitirdin maaş+ikramiye allah bereket versin demeden 2 tipçalışanların parasın da gözünüz allah doyursun hak aramak grev bu mu demek madem 26 000 kişisiniz niye kimse sizi dikkate almıyor demekki çoğunuz telekoma kambursunuz.

 
At Salı, Ekim 30, 2007 10:18:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Tip 2 diye tabır edılen gerek arazıde gerekse nmasa basında işçilerle aynı görevi ve aynı kriterlerde çalısan personele 1.750 maaş veriyorsunuz adalet neresinde bunun"
Sayın Murat bey adaleti bu sözlerinle soruyorsun 17 Yıl İşçi-Memur El ele çalıştık Birlikte Mücadeleler verdik İşçiler ikramiye alırken Memurlar sadece maaş alırdı 2006 Nisan ayında 2. tip çıktı işçiler Memurlara düşman oldu Hiçbir zaman 2. tip elemanı yan gelip yatmamıştır her zaman canla başla kendisinden ödün vererek çalışmıştır. Aynı işi yaparken sizler ikramiye alırken adalet oluyor ama 2. tip 1,5 yıl ikramiye aldı o da gözünüze battı adalet sende yok ki 2. tipte olsun sizlerin hedefi tek olmak ve bunu başardınız. Yıllarca Emek verdiğimiz iş yerimizi Siz işçi kardeşlerimize emanet ettik. ama sizler emanete ihanet ederek optik kablolara zarar verdiniz.

 
At Çarşamba, Ekim 31, 2007 9:23:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

EMEKLİSİ GELEN KAPSAM İÇİ PERSONEL TELEKOM'DA BİR GÜN BİLE TUTULMAMALIDIR. ÖZEL SEKTÖRDE PEK ÇOK MÜHENDİS BİLE 1-1.5 MİLYAR TL.'YE ÇALIŞMAKTADIR. ÖZELLEŞTİRME ÖNCESİ OLDUĞU GİBİ EMEKLİSİ GELEN PERSONEL GEÇİÇİ GÖREVLE İLLER ARASI DEĞİŞ TOKUŞ YAPILARAK KİBARCA ARTIK GİDİN DENMELİDİR. TELEKOMDAKİ EĞİTİMSİZ ELEMANLAR İKRAMİYE DAHİL PİYASANIN ÇOK ÜZERİNDE GİYDİRİLMİŞ ÜCRET ALMAKTADIR. OGER TELEKOM, TÜRKİYE ÇAPINDA; TESİS, NAKİL, ARIZA'YI MÜTEAHHİT FİRMALARA YAPTIRMALIDIR. BUNUN DIŞINDA OGER, PEK ÇOK KURULUŞ GİBİ BİNA İÇİNDE YAPILAN İŞLERİ MÜTEAHHİTLERE YAPTIRMALIDIR. ÖRNEĞİN YAPI İŞLERİ (ELEKTRİK, SU, TESİSAT ARIZALARI), ABONE İŞLERİ, HUKUK İŞLERİ TAMAMEN TAŞERONLAŞTIRMALIDIR. İHTİSAS MÜDÜRLÜKLERİNİN 2/3'Ü LAGVEDİLEREK BİNA İÇİ HİZMET VEREN MÜTAHHİTLERE HİZMET GÖRDÜRÜLMELİDİR. KAPSAM İÇİ PERSONLE O KADAR NİTELİKLİYSE GİTSİN ÖZEL SEKTÖRDE DAHA İYİ ÜCRETLE İŞ YAPSIN. YETER ARTIK. GREV DURUMUNDAN NEMALANMAK İSTEYİP TELEKOMU BİRAZ DAHA NASIL SÖMÜREBİLİRİM DİYEN, ÖZEL SEKTÖRE GEÇME CESARETİ OLMAYAN 2. TİPLER DE, İŞİ UZATMADAN EN GEÇ 2008 OCAKTA HAVUZA GÖNDERİLMELİDİR. MALUM 2. TİPLERİN AMACI 1 OCAK 2008'İ ATLATIP 2007 ZAMMINI ALIP BAŞKA KURUMA GİTMEK.

 
At Çarşamba, Ekim 31, 2007 8:44:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

yok efendim kurumun gerçek sahipleri işçilermiş 1.tiplermiş,hadi lennn
kurumun gerçek sahibi ogerdir.
Zamanı geldiğinde anlarsınız.

 
At Çarşamba, Ekim 31, 2007 8:52:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

yok efendim işçiler kesmiyormuş kabloları bak bak bak
yakalanların sorgulananların hepside işçi sendikalı,içinizdeki dürüst insanlara olan oluyor yazık yazık.
Şu işçilerin arasından kara cahilleri ayıklamadan bu işler yürümez.Kabloyu kesince şirket aman neolur gel tamir etmi diyecek sana ey akıl fakiri.

 
At Çarşamba, Ekim 31, 2007 9:05:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

2.tipler inadına çalışmaya devam
sonuna kadar devam.Kim yatıyormuş görünler.Biz onların yaptığı işi yarım günde öğrendik.Bütün olayın iki telin bağlanması zanneden bazı cahillere(dürüstler istisnadır)gösterelim.Ey cahil sen benim işimi 3 yılda öğrenemzsin bu arada.

 
At Çarşamba, Ekim 31, 2007 9:22:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

gece saat 12 den sonra müthiş internet yavaşlıyor.işlem yapamıyoruz..zararımızı kim karşılayacak..telekomun hem işverenini hemde çalışanını allaha havale ediyoruz..orada hesaplarını görsünler...
MADUR ADSL KULLANICILARI

Cumartesi, Ekim 20, 2007 12:15:00 AM

DİYE YAZAN ARKADAŞIM ŞU MADUR KELİMESİYLE HEMEN BELLİ ETTİN KENDİNİ SENİ GİDİ SENDİKALI İŞÇİ SENİ
AKLI SIRA HALK TEPKİ GÖSTERİYOR İMAJI VERECEK SENİ SENİİİİİ
VER ADSL NUMARANIDA YAPALIM BUNCA YILIN HATIRI VAR AYIP EDİYORSUN.
:):):):):):):)

 
At Perşembe, Kasım 01, 2007 2:19:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

22 yıllık teleokom çalışanı olarak şunu söyleyebilirim ki yok kapsam içi çalışıyor tip 2 yatıyor yok tip 2 çalışıyor kapsam içi yatıyor gibi polemikleri bir kenara bırakırsak hepimiz biliyoruz ki çalışan zaten çalışıyordu yatanda zaten yatıyordu bunu şu tip bu tip diye genellemenin bir anlamı yok.Ama bu kapsam içi ve kapsam dışı arasındaki ücret farklılığını 2000 yılında bu sendika kabul etti bu zamana kadar bir şey yoktu da şimdi mi sendikanın aklına geldi
ikinciside ssk lı işçiler ile sonradan kapsam içine geçen emekli sandığına bağlı işçiler arasında ki ücret farklılığı düzeltmek için sendika bu zamana kadar neden bir çaba göstermedi
üçüncüsü 90 lı yıllarda bir işçi aynı işi yapan emekli sandıgına tabi bir teknisyenin iki katı maaş alırken neden "eşit işe eşit ücret demiyordu"

 
At Perşembe, Kasım 01, 2007 5:34:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

1050 MAAŞ ALIYOSUN UTANIN DİYEN ARKADAŞA CEVAP
Ben o iki üniversiteyi işe girmeden bitirdim bilmeden kimseyi suçlama.

 
At Perşembe, Kasım 01, 2007 5:47:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Arkadaş doğru bir tespit yapmış kapsam dışı personelle birlikte emekli sandığına tabi personel ve ssk ya tabi personel arasındaki ücret adaletsizliği de giderilsin nitekim ssk ya tağbi olanlar daha çok alıyor ama herşeyden önemlisi iş güvencesi sağlansın. Şimdiye kadar hiçbir Hükümet 27000 insanı aileleriyle 100000i bulan insanları görmemezlikten gelmemiştir sanırım ama elbet onlar da bunun hesabını önce Allaha sonra telekom çalışanlarına verirler zamanı geldiğinde.Satılmış t.v. Kanallarına da bu haklı davamızı görmezlikten geldiği için hesap sorulmalı hiç mi yürekli gazeteci kalmadı.Medya kamuoyunu istediği gibi yönlendiriyor tabi kendileri gibi sermaye sahiplerinin istediği gibi

 
At Perşembe, Kasım 01, 2007 7:27:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

İsimsiz dedi ki...
2.tipler inadına çalışmaya devam
sonuna kadar devam.Kim yatıyormuş görünler.Biz onların yaptığı işi yarım günde öğrendik.Bütün olayın iki telin bağlanması zanneden bazı cahillere(dürüstler istisnadır)gösterelim.Ey cahil sen benim işimi 3 yılda öğrenemzsin bu arada.

Çarşamba, Ekim 31, 2007 9:05:00 PM

OKADAR ZORMU İŞİN ARKADAŞ BEN YAPAMASAMDA 500 600 YTL YAPACAK PİYASADA KALİFİYE ELEMAN ÇOK KENDİNİ HİNT KUMAŞI SANMA İSTERSEN ÇIK PİYASAYA SANA 400 BİLE İŞ VERMEZLER REFERANS İSTİYORLAR TORPİL DEĞİL

 
At Cuma, Kasım 02, 2007 3:14:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

1050 MAAŞ ALIYOSUN UTANIN DİYEN ARKADAŞA CEVAP
Ben o iki üniversiteyi işe girmeden bitirdim bilmeden kimseyi suçlama.

İKİ YÜKSEK OKUL BİTİRDİNDE TELEKOMDA İŞCİ OLARAK KENDİNİ NİYE HARCIYORSUN SENDEMİ EV İDARESİ BÖLÜMÜNÜ BİTİRENLERDENSİN

 
At Pazar, Kasım 04, 2007 12:05:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

OKADAR ZORMU İŞİN ARKADAŞ BEN YAPAMASAMDA 500 600 YTL YAPACAK PİYASADA KALİFİYE ELEMAN ÇOK KENDİNİ HİNT KUMAŞI SANMA İSTERSEN ÇIK PİYASAYA SANA 400 BİLE İŞ VERMEZLER REFERANS İSTİYORLAR TORPİL DEĞİL

Perşembe, Kasım 01, 2007 7:27:00 PM

YAZAN VATANDAŞ
MERAK ETME TORPİLLE GİRMEDİM İŞE SENİN GİBİ,
BULUNMAZ HİNT KUMAŞIDA DEĞİLİM ASLA,
PİYASADA İŞ BULMA KONUSUNA GELİNCE O PARAYA ANCAK SEN İŞ BULAMAZSIN.
ONUN İÇİN ORAYI BURAYI KESENLER VARSA ENGEL OLUN GREV BİR AN ÖNCE BİTSİN İŞİNİZE DÖNÜN.
BENİM O SERT YORUMUM BİZLERE YATIYORSUNUZ DİYEN CAHİLLEREDİR.
YOKSA ADAM GİBİ ÇALIŞAN BİR SÜRÜ İŞÇİ ARKADAŞIM VAR.NE ZOR ŞARTLARDA ÇALIŞTIĞINI BİLİRİM MERAK ETME.ONLAR ALINMASIN LÜTFEN.

 
At Pazar, Kasım 04, 2007 7:50:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

kusura bakma arkadaş bir an senin yorumunu ben olmazsam telekom yatar iki teli bağlamak okadar kolay değil menhol temizlemek 20 yıl tercübe ister diyenlerden sandım tepkini alınca yorumuna döndüm sen haklısın şimdi kimlere hint kumaşı dediğimi ......... EMEĞİNİ,BİLGİSİNİ ESİRGEMEYEN ALDIĞI MAAŞI HAKEDEN,EKMEĞİNİ YEDİĞİ TEKNEYE NANKÖRLÜK ETMEYEN AYNAYA BAKIP BU KURUMA GİRERKEN NE İDİK ŞİMDİ NE OLDUKLARINI BİLEN ARKADAŞLARA SAYGILAR

 
At Pazartesi, Kasım 05, 2007 8:42:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

işci arkadaşlara soruyoruz niye greve gittiniz diye tık cevap yok maaş sorunu yok servis sorunu yok yemek sorunu yok mesai sorunu yok eeee ne diye greve gidiyorsun cevap yok hadi gittin bari biz iş garantisi istiyoruz normal enflasyon zammı istiyoruz diye gerçekleri neden dile getirimiyorsunuz anlaşılır degil........türkiye şartlarında kusura bakmayın neden greve gittiğinizi bilmiyorsunnuz.azıcık öz eleştiri yapın gerçekleri göreceksiniz

 
At Pazartesi, Kasım 05, 2007 8:35:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

EMEĞİNİ,BİLGİSİNİ ESİRGEMEYEN ALDIĞI MAAŞI HAKEDEN,EKMEĞİNİ YEDİĞİ TEKNEYE NANKÖRLÜK ETMEYEN AYNAYA BAKIP BU KURUMA GİRERKEN NE İDİK ŞİMDİ NE OLDUKLARINI BİLEN ARKADAŞLARA SAYGILAR

Pazar, Kasım 04, 2007 7:50:00 AM

SELAM OLSUN HERKESE

 
At Salı, Kasım 06, 2007 9:05:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

biz kimlerin iş yapıp kimlerin yapmadığını cok iyi bilenlerdeniz....
bir gün tulummu giyipte iş yaptınız... hazıra konup kullupcular.. sizi sizi gidiler..siz hepiniz birer süzmesiniz bence yalakdan ötede bir şey deilsiniz. birilerini beyenmemekle kendinizi bir şey saniyorsunuz.bir gün oger ne mal olduğunuzu anlıyacak ama içinizde hep bir şey kalıcak kendizin iyi bir süzme olduğunuz...yeter yazzasam bitmez ama sizin seviyenize düşmek istemiyom..........

 
At Çarşamba, Kasım 07, 2007 7:54:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Salı, Kasım 06, 2007 9:05:00 PM

yazan vatandaşa söylenecek çok söz var ama neyse.Öncelikle hakaretlerinin tamamını iade ediyor ve 2 kat çalışmaya devam diyorum.

 
At Perşembe, Kasım 08, 2007 3:10:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

grevin ilk zamanları gönülden de olsa destek veriyordum ama bu saateden sonra destek vermek istemiyorum...şurada yazılanları da okudukça.....çalışmaya devam .demek ki 26000 kişi olmadan da ve çalışanlara engel olunmasa işler rahatlıkla yürür düşüncesindeyim...sendika kendi ipliğini pazara çıkardı

 
At Pazar, Kasım 11, 2007 4:18:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

2.tipleri rahat bırakın.Grevin uzaması onların işine gelir.2.tipler bir yıl daha telekomda nasıl çalışırız onun hesabını yapıyorlar.Herkes düşmüş kendi derdine.Birbirimizi kırmayalım. Buralarda birbirlerine kötü yorum yazan arkadaşlar var esas bunlar temizlenmeli.Bu grev bir an önce bitmeli.

 
At Pazar, Kasım 11, 2007 9:36:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

sayın Türk TELEKOM çalışanları:Bir ülkede sendika demek iş güvencesi demektir.Ben 30 yıllık eğitimciyim.hala eğitimde sendikalaşmak için mücadele veren biriyim.Eger tüm kurumları sendikalaştırabilsek herkes emeginin karşılığını alır. Sendikanıza olan güveninizi kaybetmeyin.sendikanıza destek olun.Birbirinizi motive edin.sonunda kazanan siz olacaksınız.İçerdekiler ve dışardakiler diye bölünmeyin.içerdekiler dışardakilere destek olun.sonunda hepinizin kazanın.Yabancı sermayeye boyun eğmeyin. saygılarımla.

 
At Pazartesi, Kasım 12, 2007 4:46:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

BİR EĞİTİMCİ EKSİKTİ
devlete sırtını dayamıssın 30 yıl oldu hala sendika ile uğraşıyorsun görüyoruz arasıra meydanlara çıkan üçbeş emekciyi bırakalım bu işleri eğitimciler yetiştirdiği neferlerle gurur duysun sen yanlış yerde yorum yapıyorsun hocam yerli malı kutlama haftası ne zamandı ?

 
At Perşembe, Kasım 15, 2007 10:55:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Grev çadırı kurana 6 ay hapis
08.11.2007 / Haber Merkezi / Haber
Ceza kanundaki yeni değişiklerden en dikkat çekeni ise Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Kanunu’na dair olanlar. Bu alanda örneğin, grev uygulanan işyerinde, "Bu işyerinde grev vardır"; lokavt uygulanan işyerinde de "Bu işyerinde lokavt vardır" ibareleri dışında, bu işyerleri çevresinde afiş, pankart gibi ilan araçlarını asan veya yazı yazanlarla işyeri ve çevresinde grev nedeniyle kulübe, baraka, çadır gibi barınma yerleri yapanlar veya yaptıranlar, 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılacak.

 
At Cuma, Eylül 26, 2008 8:08:00 ÖS, Blogger ilkay telekomda teknıker olmak Diyor...

abiler ben balıkesir imkb de okuyorum bu sene sonunda ısallah telekomınıkasyona gırcem sonrada okulu bıtırıp 2 yıllık unuversıte okuduktan sonra da teknıker olcam ve postaneye gırmeye calısıcam ısallah gırerım ama bısey sorucam sıze sızce: telekomınıkasyon teknıkerı telekomda nekadar maas alır lutfen bılenler cevaplayabılır mi?

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfaya Donus