Pazartesi, Ekim 15, 20070

Türkiye Haber İş, TT Yönetiminin Yeni Teklifini Yetersiz Buldu                21 Yorum var... Yorum Yapmak icin Tiklayiniz

Türkiye Haber İş Sendikası, 29 mayıstan bu yana süren 7.Dönem Toplu İş Görüşmelerinin uzlaşmazlıkla sonuçlanması sonrasında, 16 ekim 2007'yi grev başlangıç tarihi olarak ilan etmişti. Sendika Başkanı Ali Akcan, Türk Telekom'un perşembe günü sunduğu yeni teklifte, ücret artışlarını yetersiz bulduklarını ve ücret dışı maddelerde ne olacağının açıklayarak, yarın sabah 8'e kadar bekleyeceklerini ilettiler.

Yazının devamını burayı tıklayarak okuyabilirsiniz.


Türk Telekom 7.Dönem Toplu İş Görüşmeleri konusundaki gelişme ve detayları burayı tıklayarak okuyabilirsiniz.


Küfürlü ya da hakaret eden ifadeler kullanan okuyucularımıza ilişkin bir notumuz var; Bu Blog, modere edilmektedir. Çünkü yayın politikamız gereği, bu tür "maksadı aşan" ya da "ahlaka sığmayan" ifadelere yer vermemiz mümkün değildir. Kızgınlığı ifade etmenin çeşitli ve terbiye sınırları içinde yolları mevcuttur. Okuyucularımızdan bu sınırlar içinde kalanlara blogumuz sonuna kadar açıktır. Aksi yorumlar ise silinmekte ve yayınlanmamaktadır. Saygılarımızla bilgilerinize sunarız..

21 Comments:

At Pazartesi, Ekim 15, 2007 2:21:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

BEN ŞU İŞİ ANLAMIŞ DEĞİLİM TELEKOM YÖNETİMİ 11.10.2007 DE TEKLİF GETİRİYO GÖRÜŞMELERİN DEVAMI 15.10.2007 DE DİYOR SENDİKA
MİLLET BURNUNDAN SOLUYO GÖRÜŞMELERSE SADECE MESAİ SAATLERİNDE YAPILIYO PES DOĞRUSU BU NE İŞ KARDEŞİM BİR AN ÖNCE GECE GÜNDÜZ DEMEDEN KONUŞUP OLUMLU YADA OLUMSUZ BİTİRİN ŞU İŞİ..
SAVSAKLAYAN TARAFTA KİMSE BELLİ OLSUN

 
At Pazartesi, Ekim 15, 2007 2:40:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

bende aynı düşüncedeyim. neden bayram süresini hareketsiz geçirdiiz. neden görüşme yapmadınız. sendika mı görüşmedi, türk telekommu?

 
At Pazartesi, Ekim 15, 2007 2:41:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

bir is yerinde ayni isi yapan iki kisi birisinin maasi yuksek digeri alcak bu mu adalet

 
At Pazartesi, Ekim 15, 2007 3:01:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Sendikaya bir hatırlatma:

TÜRKİYE HABER-İŞ SENDİKASI GENİŞLETİLMİŞ
TEMSİLCİLER KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ
(22.09.2007 – ANKARA)

"15 Eylül 2007 tarihli T.Haber-İş Sendikası Genişletilmiş Başkanlar Kurulunda alınan karar uyarınca; Sendikamızın Genişletilmiş Temsilciler Kurulu, Türk-İş Konfederasyonu Genel Merkezinde son zamanların en etkili, coşkulu ve sendikal birlik ve beraberliği en üst düzeyde hissettiren toplantısını gerçekleştirerek, Sendikamız ile Türk Telekomünikasyon A.Ş. arasında yürütülmekte olan 7. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanması üzerine alınan grev kararı ile gelinen süreç, işverene yaptığımız son tekliflerin yeniden gözden geçirilmesi, grev uygulama kararı ve bu kararın uygulama tarihi üzerinde değerlendirme yapmıştır.

Türkiye Haber-İş Sendikası Genişletilmiş Temsilciler Kurulu;

1. 7. Dönem Toplu İş Sözleşmesinde işverene yapılmış olunan tekliflerin yıllardan beri sürdürülen onurlu sendikal mücadelelerle kazanılmış haklarımızı korumak ilkelerinden hareketle hazırlanmış teklifler olarak bundan sonraki süreçte de tekliflerimizden asla geriye adım atılmamasına,

2. Tabandan aldıkları yetki uyarınca, grev uygulama kararı ve bu kararın tarihinin tespiti konusunda Türkiye Haber-İş Sendikası Yönetim Kuruluna tam yetki verilmesine;

3. Türkiye Haber-İş Sendikası Yönetim Kurulu da verilen bu yetkiyi ve genişletilmiş temsilciler kurulunda alınan kararları değerlendirmek için toplanmış ve alınan kararlara aynen uyulmasına karar vermiştir.

4. Grev uygulama kararının alınacağı tarihe kadar ve artık son bir sabır göstergesi olarak işverenle bu toplu iş sözleşmesi uyuşmazlığını masa başında bitirmek için görüşmeye açık olduğumuzun bilinmesi gerektiğinin bir kere daha hatırlatılmasına karar vermiştir.


Kamuoyumuza ve basınımıza saygıyla duyurulur."

Özellikle 1.maddedeki "...tekliflerimizden asla geriye adım atılmamasına..." lafını iyi hatırlasınlar! Aksi takdirde kimse bana Sendika'dan falan bahsetmesin! %19 zam almadan, kapsam dışı olanları kapsam içi yapmadan anlaşırlarsa, Sendika'ya hakkım varsa helal etmiyorum!

 
At Pazartesi, Ekim 15, 2007 4:02:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

evet kardeşim haklısın ama alacağı yok müslüman olan insan bunu anlamalı ama karsındakinin ne olduğu meçhul
bu arada telekom yönetimi acaba telekom çalışanlarını salakmı sanıyor ilk teklifinde ilk yıl için %4 artı 3. ve 4. altı aylar için de %4 ve %4 olarak teklif sundular fakat yeni teklifte biz çıtayı yükselttik diyorlar ilk yıl için %4 ve 3. 4. altı aylar için ise %3 gibi bir rakamla karsımıza çıkıyorlar önceki tekliflerinde sonradan verdiğini öne çekerek sonradan vereceği zammı yok sayıyorlar ne ala memleket telekom yönetimi sana sesleniyorum kendine gel insanların ekmeğiyle oynama bunu ödetirler adama kah burada kah öbür tarafta

 
At Pazartesi, Ekim 15, 2007 4:03:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

evet kardeşim haklısın ama alacağı yok müslüman olan insan bunu anlamalı ama karsındakinin ne olduğu meçhul
bu arada telekom yönetimi acaba telekom çalışanlarını salakmı sanıyor ilk teklifinde ilk yıl için %4 artı 3. ve 4. altı aylar için de %4 ve %4 olarak teklif sundular fakat yeni teklifte biz çıtayı yükselttik diyorlar ilk yıl için %4 ve 3. 4. altı aylar için ise %3 gibi bir rakamla karsımıza çıkıyorlar önceki tekliflerinde sonradan verdiğini öne çekerek sonradan vereceği zammı yok sayıyorlar ne ala memleket telekom yönetimi sana sesleniyorum kendine gel insanların ekmeğiyle oynama bunu ödetirler adama kah burada kah öbür tarafta

 
At Pazartesi, Ekim 15, 2007 4:52:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

grev yapalim da gorusnler gunlerini

 
At Pazartesi, Ekim 15, 2007 5:12:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Bu durumda olan öncelikle masum Türk halkında olacak.Her hangi bir telefon yada net sorununda telekom grevde ve iletişim sıfıra inecek.Bir kurum yani Telekom yöneticileri ancak bu kadar bencil ve sağ duyusuz olabilirler.Türkiye'deki şu anda yapılacak olan tezkere kararı kadar önemli bir olay bence Telekom grevi.Biliyorum ki; uzun zaman zarfında olsada uzlaşma olacak.Haber işin dediği istensede istenmesede kabul edilecek.Bu kadar zorlamanın manası nedir bunudaanlamış değilim henüz.Telekom çalışanları aylardır zamsız çalışıyorlar kalkıp bunlarda dalga geçer gibi 50 ytl. zamdan bahsediyorlar.Komik çok komik ...O milyarlar alan Telekom yetkililerine sesleniyorum buradan; Size verilse bu maaşlar siz 1 ay geçinebilirmisiniz.50 ytl. sizin bir akşam yemeğinize yetmez...Taşın altına biraz da kendi elinizi koyun.Tabi eğer vicdan varsa vicdanınızıda düşünün.

 
At Pazartesi, Ekim 15, 2007 6:20:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Bizler telekom çalışanları olarak ilk önce Adalet ve Kalkınma Partısı diye isim alan ve adalet dağıttıklarından bahseden T.C. hükümetine soruyoruz aynı serviste çalışan ve aynı ünvana sahip 4 teknik personelin maaşları neden aynı değil, aradaki fark neden aylık ortalama 400 ile 700 YTL sendika buna çözüm arıyor.TÜRK TELEKOM İCRA KURULU bunu biliyor buna çözüm istiyoruz.
ben telekom da Tekniker olarak emrimde çalışan başteknisyen/şefteknisyenden daha az ücret alıyorum.
bu adaletsizliğin giderilmesi gerekmezmi ilgililere soruyorum.
Sendikanın yaptığı uygulamayı destekliyorum.

 
At Salı, Ekim 16, 2007 1:37:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

Şu an gecenin 1,35'i ve hala görüşmeler devam ediyor anlaşmanın olacağı kesin gözüküyor sosyal haklardan ne kadar taviz verildiği sabah belli olacak bütün çalışanlar için hayırlısı.

 
At Salı, Ekim 16, 2007 12:17:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

yalan konuşuyorsunuz bazı konularda.aynı yerde aynı işi yapan farklı alıyor diyorsunuzda o fazla alanların devlet memurluğunu bırakmaları karşılığında fazla aldığından hiç bahsetmiyorsunuz.ayrıca fazla alna (vergi farkı karşılanması sebebebiyle) 2.tip personelin gittiklerinde zaten alacakları vergi farkı nedeniyle kurumda kaldığından bahsetmeyip sadece fazla alıyorlar demek at gözlüğü takmaktır.zaten sendikanın içinde ücret adaletsizliği var 5 yıllık işçi ile 10 yıllık işçi arasında 300-400 ytl fark var .bunlarıda dile getirseniz iyi olacak sanırım.

 
At Çarşamba, Ekim 17, 2007 7:28:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

neti kesmeselerdi bari

 
At Çarşamba, Ekim 24, 2007 9:46:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

ben türktelekom işcisiyim 20yıldır hizmet veriyoru sendikamızla anlaşmıyan başta il telekom müdürleridir cünkü kendileri 20000ytl maaş alıyor bi söz var gevurun ekmegini yiyen gevurun kılıcını sallar yani yani görüşmeye katılan il telekom mürleri gevurdan daha gavur oluyor birde genel müdür yardımcısı türk var oda pkkdan daha tehlikeli

 
At Salı, Ekim 30, 2007 11:19:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

TÜRKİYE SAVAŞ HAZIRLIĞI YAPARKEN GREV YAPMAK NE TELEKOMA YAKIŞIYOR NEDE HABERİŞ SENDİKASINA. TELEKOM ÇALIŞANLARI OLARAK UTANIYORUZ.

 
At Çarşamba, Ekim 31, 2007 12:05:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Telekom'da toplu iş sözleşmesi imzalandı / İşçilerin net maaşı bin 500 YTL oldu
12/10/2005 00:50:18

ANKARA - Türk Telekom A.Ş. ile Haber-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türk Telekom A.Ş. ile Haber-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imza törenine katıldı. Türk Telekom Genel Müdürlüğü Kültür Merkezi'nde bugün saat 17.00'da gerçekleşen imza törenine Bakan Yıldırım'ın yanısıra Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, Haber-İş Başkanı Cengiz Teke, TÜHİS Genel Başkanı Adnan Çiçek, Türk Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan ile yüzlerce işçi ve genel müdürlük bürokratları katıldı.
TÜHİS Genel Başkanı Adnan Çiçek ise, Toplu İş Sözleşmesi ile Türk Telekom işçilerinin net maaşlarının 1.5 milyar, brüt ise 2 milyar 400 milyon lira olduğunu belirterek, işçilerin özelleştirme sürecinden etkilenmemesi için sözleşme sürecinin uzadığını kaydetti. Türk Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan ise, Türk Telekom'da çalışan 30 bin kişiyi ilgilendiren 6. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin anlaşma yoluyla imzalanmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, bundan sonraki çalışmaların verimli olması için çalışanların beklentilerini karşılamanın önemini anlattı.

 
At Çarşamba, Ekim 31, 2007 9:33:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

grev yapalim da gorusnler gunlerini

Pazartesi, Ekim 15, 2007 4:52:00 PM
DİYEN ARKADAŞ
KİM GÖRDÜ GÜNÜNÜ AL SANA ZAM

 
At Perşembe, Kasım 01, 2007 1:59:00 ÖÖ, Blogger Ceo RB Medical Care LTD.STI. Diyor...

arkadaslar yaptıgınız ayıp ben bir haftadır sizi bekliyorum tamam anladık grev yapıyorsunuz ama bunca insanın ekmeyiyle oynamanın anlamı ne bir telefon işimizi halletmek icin taaa kocaeliden bagcılara gidiyoruz grev var diye iceri alınmıyoruz tamam basımızın ustune diyip tekrar kocaeline donuyoruz yarın benim son gunum iki adet telefon actırıcam hadi grev yapında goreyim bizimde bir sabrımız var bir haftadır grevinizin bitmesini bekliyoruz bişiler yapacaksanız yapın millete eziyet cektirmeyin

 
At Perşembe, Kasım 01, 2007 11:19:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Türktelekom Özelleştirilen birşirket haline getirilirken Kapsam dışı,Tip 1, Tip 2 ve Kapsam içi personeldiye 4.gruba ayırdılar Kapsamdışı,Tip 1,Tip 2 Personel olarak endüşük maaş olarak 2,000YTL Verilirken ayrıca bunlar istedikleri zaman devletin başka kuruluş larına geçme şansı verildi Kapsamiçi personel olan kişilere kurum degiştirme neden verilmedi Bugün o yöneticiler onların sayesinde o makamlarında oturuyorlar

 
At Salı, Kasım 06, 2007 11:10:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

TİP 1 PERSONEL HAVUZA RESMİ KURULUŞA GİDEMEZ YORUMUNUZA DİKKAT EDİN İŞKEMBEİ KÜBRADAN SALLAMA TİP 1 TİP 2 YLE UGRAŞACAGINA KENDİ İŞİNLE UGRAŞ BELKİ BİR ARPA BOY YOL ALIRSIN
Perşembe, Kasım 01, 2007 11:19:00 PM YAZAN ARKADASIMA....

 
At Perşembe, Kasım 15, 2007 10:57:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Grev çadırı kurana 6 ay hapis
08.11.2007 / Haber Merkezi / Haber
Ceza kanundaki yeni değişiklerden en dikkat çekeni ise Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Kanunu’na dair olanlar. Bu alanda örneğin, grev uygulanan işyerinde, "Bu işyerinde grev vardır"; lokavt uygulanan işyerinde de "Bu işyerinde lokavt vardır" ibareleri dışında, bu işyerleri çevresinde afiş, pankart gibi ilan araçlarını asan veya yazı yazanlarla işyeri ve çevresinde grev nedeniyle kulübe, baraka, çadır gibi barınma yerleri yapanlar veya yaptıranlar, 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılacak.

 
At Salı, Kasım 27, 2007 11:07:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

1 ve 2 tiplerle uğraşacağınıza kendinize bakın sendikanıza bakın 2005 görüşmelerinde sizi nasıl sattığına (ikramiyeyi nasıl kaldırdı ozaman ogerde yoktu)telekom özelleştirilirken çalışanlar eylem yapalım derken işverenin yanında sizin sendikanız vardı şimdi ne oldu ne çabuk unuttunuz 1 VE 2. TİP PERSONELLE UĞRAŞMAYIN KÖTÜ EMELLE MURADA ERİLMEZ UNUTMAYIN

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfaya Donus