Cuma, Eylül 14, 20070

Türk Telekom 7.Dönem Toplu Sözleşme Konusunda Açıklama Yaptı                27 Yorum var... Yorum Yapmak icin Tiklayiniz

Türk Telekom 25,527 personeli ilgilendiren, 7.dönem toplu iş görüşmesinde, Türkiye Haber İş Sendikasının "grev" kararı almasıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Haberin devamı için burayı tıklayınız.

27 Comments:

At Cumartesi, Eylül 15, 2007 12:57:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Bu açıklamada ikramiyenin 112 günden 52 güne düşürülmesinden bahsedilmiyor.böylebir şey ücretlere zam değil indirim demek oluyor bu durum şirket yetkililerince iyi açıklasın lütfen

 
At Cumartesi, Eylül 15, 2007 10:13:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

öncelikle sendika ve telekom yönetimini beceriksizlikle sucluyorum. Cunku telekom yönetimi calısanına, sendika yönetimi ise üyesine doğru dürüst hangi maddelerde anlaşıp hangi maddelerde anlaşılamadığı hususunda "AÇIK BİLGİ" vermemektedirler. Sadece kaba olarak şu şu şu maddelerde anlaşılamadı denilmektedir.
Acilen doğru dürüst bilgi verilmelidir (açıkoturum, internet sitesi vb.) Saygılar.

 
At Pazar, Eylül 16, 2007 8:26:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Bu haberden sonra Telekom Yönetiminin kesinlikle grev istediği kanaatine vardım. Böyle bir açıklama ancak personeli grev gazına getirmek için yapılabilir.
Neden grev yapılsın isteniyor? Çünkü gündemde grev olmadan toplu işten çıkarma yapılamıyor.
Ama Telekom Yönetiminin kaçırdığı birçok nokta var. En önemli nokta ise Grev olduğu zaman işler çöker, bunun farkında değiller. Farkında da olmasınlar istiyorum esasında, şöyle bir rezil olup Sendika'nın isteğine tıpış tıpış gelsinler de millet endamlarını görsün.
Korkmayın arkadaşlar, önümüz açık. Ayağımızı kaydırmak isteyenlere karşı dik duralım bir olalım yeter. Allah hepimize kolaylık versin, gazanız mübarek olsun.

 
At Pazartesi, Eylül 17, 2007 6:48:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

Telekomun yeni açıklaması
TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ HAKKINDA TÜRK TELEKOM BASIN AÇIKLAMASI



Toplu sözleşmeye tabi çalışanlarımızın 1 Mart 2007 tarihinden itibaren 2 yıl süreyle yürürlüğe girecek yeni dönem Toplu İş Sözleşmesi ile ilgili olarak Haber-İş Sendikası tarafından grev kararı alınmış ve işyerlerimize asılmıştır. Sendika, 1 Mart 2007’den itibaren ilk yıl için yüzde 19; ikinci yıl için ilk altı ay yüzde 5 ücret artışı ile enflasyon farkı, ikinci altı ay için yüzde 5 artış ile enflasyon farkı oranında ücret artışı talep etmiştir. Şirketimizin önerisi ise ilk yıl için ücretlerde yüzde 4 artış ve buna ilave olarak sosyal yardımlarda da yüzde 4 artış; toplu sözleşmenin ikinci yılında ise birinci ve ikinci altı ayda yine yüzde 4’er ücret artışı olmuştur.



Belirtmek isteriz ki şu anda toplu sözleşmeye tabi çalışanlarımızın ortalama ücreti piyasa ortalamalarının yüzde 59 üzerindedir. Bu rakam dünyanın önde gelen bağımsız araştırma şirketlerinden biri tarafından, ülkemizde kamu ve özel sektör şirketlerinin benzer pozisyonlardaki elemanlarına ödenen ücretler baz alınarak gerçekleştirilmiştir. Örneğin, Türk Telekom’da 9. derece çalışan bir memur, piyasadaki Türk şirketlerinde çalışan muadillerinden yüzde 44, 8. derecedeki teknisyen yardımcısı yüzde 88, 7. derecedeki yardımcı hizmet elemanı ve işçi yüzde 124, 7. derecedeki şöfor ise yüzde 97 daha yüksek maaş almaktadır.



Grev kararının alınmasına rağmen karşılıklı sorumluluk anlayışı içerisinde öncelikle çalışanlarımızın refahının sürekliliği ve şirketimizdeki iş barışının devamlılığı gözetilerek makul bir noktada görüşmelerin sonuçlandırılacağına inancımız tamdır. Bu doğrultuda sendika ve şirketimiz arasındaki görüşmeler karşılıklı olarak devam edecektir. Bu şekilde ülkemizin ekonomik hedefleri ile uyum ve şirketimizin başarısının sürmesi sağlanabilecektir. Bugüne kadar olduğu gibi değerli çalışanlarımızın bu süreçte gerekli anlayışı göstereceklerine inanıyoruz.

 
At Pazartesi, Eylül 17, 2007 6:53:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

Telekom yeni açıklamasında demiş ki %124 fazla arıyorlar araştırma yaptırdık bu böyle diye af buyurunda telekom bu açıklamayı afrikada mı yaptırıyor? bir amelenin bile günlüğü 50-60 YTl ise Telekom personelini askeri ücretten daha mı düşük bir maaşta çalıştırmak istiyor? Ha onu geçelim geçtiğimiz yıllarda telekom işcisinin grev esnasında kestiği kabloyu 1 yılda yapamadıklarını bilmiyor mu telekom? Yada bir gün tüm devlet dairelerinin telefonları kesilince başına ne geleceğini? Bırak onlar konuşsunlar grev olursa o zaman anlarlar o dalga geçtiği emekçilerin değerini Amele kadar maaşı çok mu görüyor telekom şimdi? ortalama 1.200 desek maaşa 500 YTL mi verecek bunca yıllık kalifiye elemanına Müdürler 30-40 milyar alırken iş yapanın işciler olduğunu içerdeki ve dışardaki elemanlar olduğu anlaması inş. geç olmaz. Yoksa vay haline telekomun vay haline ogerin..

 
At Pazartesi, Eylül 17, 2007 10:12:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

Şirket yetkileri bizim ücret farkımızı neye göre değerlendiriyor bilemiyorum ama,Biz Telekomda çalışıp aynı işi yapan ve ayrı ayrı alınan ücret dengesizliğinin eşitlenmesinden yanayız .Ayrıca ikramiyelerden hiç bahsedilmiyor. Şirket herhalde yaptığı açıklamayı kendide tatminkar bulmadı. EŞİT İŞ EŞİT HAK

 
At Pazartesi, Eylül 17, 2007 1:54:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

sayın Türk Telekom yetkilileri, yapmış olduğunuz açıklamadan acaba kendiniz tatmin oldunuz mu?. Diğer kurumlarla ilgili yapmış olduğunzu çalışmayı kendi kurumunuzda yaptınız mı ? Aynı işi yapan ve dengesiz maaş alan kaç personel var acaba.? İkramiye konusu ve diğer konular dan hiç bahsedilmemiş.Buna uzlaşmaya çalışmak değil resmen greve teşvik etmek denir. Zaten kapsamiçi personel greve hazır. Hayırlı olsun.

 
At Pazartesi, Eylül 17, 2007 9:14:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

BU İŞ CİDDİ
1. GREV OYLAMASINA İŞVERİNİN MÜDAHİL OLAMAYACAĞI
2. KANUNİ BİR GREVE KATILAMAYACAK İŞÇİLERİN İŞVERENCE HANGİ İŞLERDE ÇALIŞTIRILABİLECEĞİ HUSUSU
3. GREV KIRICILARININ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNDEN YARARLANMA DURUMU
4. KANUN GEREĞİ GREV VE LOKAVT DIŞINDA KALAN İŞÇİLER TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNDEN YARARLANMA DURUMU
5. GREV VE LOKAVT SÜRESİNCE İŞ SÖZLEŞMESİNİN ASKIDA KALMASI, İŞVERENİN İŞÇİLERİ ÇALIŞMAYA ZORLAYAMAYACAĞI
6. İŞVERENİN GREV TARİHİNE KADAR İŞLEYEN İŞÇİ ÜCRETLERİNİ ÖDEME YÜKÜMLÜLÜĞÜ
7. GREVE KATILAN İŞÇİNİN GREV SÜRESİNCE SOSYAL SİGORTA HAKLARINDAN YARARLANACAĞI
8. GREVE KATILAN İŞÇİNİN GREV SÜRESİNCE İŞ SÖZLEŞMESİ İŞVERENCE FESHEDİLEMEZ.

9. İŞVEREN GREV SÜRESİNDE GREVDEKİ İŞÇİNİN YERİNE BAŞKA İŞÇİ ÇALIŞTIRAMAZ.
10. GREV GÖZCÜLERİNİN ZORUNLU İHTİYAÇLARI KARŞILANMASI HUSUSU

 
At Salı, Eylül 18, 2007 3:51:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

1.250 alan bir kapsamiçi memura yüzde 19 verilmesi istenecekmiş.Bu da 237,00 ytl olarak ücrete yansıyacak.1.500 ytl bile olmuyor.Buyoğunlukta çalışan başka bir daire-kuruluş göremiyorum.Eğer bana kaç ytl hak ediyorsun diye işveren sorsaydı en az 2.000-2.500 ytl hakettiğimi söylerdim.Çünkü o kadar bir ücreti gerçekten hak ediyoruz.Para basan bir kuruluşuz.Grev hayırlı olacaksa grev olsun,inşallah hak ettiğimiz ücretleri alırız.

 
At Çarşamba, Eylül 19, 2007 11:04:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

ne acıdırki benimde durumumda olan birçok arkadaşım var 2000 yılında kurumumuza güvenerek devlet memurluğunu bıraktık biz bu kurumu seviyoruz burda kalmak istiyoruz diye ne yazıkki bizlere ceza verildi tam tersine ben bu kurumda çalışmak istemiyorum burdan gidecem diyenlere 2.tip sözleşme adı altında daha fazla ücret ödenerek kurumda bıraqklıyorlar bu durum benim çok ağırıma gidiyor yoksa ücret az çok meselesi değil sadece adalet olsun istiyorum.ikramiyelerin indirilmesi hususunda telekom yönetiminin hiçbir açıklaması yok ne hikmetse sadece sendika söylüyor yahu bu nasıl bir yönetim anlayışıdırki aynı işyerinde aynı ünvanda aynı işi yapan personele farklı ücret ödeyeceksin hakkımızda hayırlısı inşallah. herkese hayırlı ramazanlar

 
At Perşembe, Eylül 20, 2007 10:50:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Ağlasın parmakları nur sularından kınalı kızlar
Ağlasın meraga göklerinden meragaya bakan yıldızlarım.
Yollara uzanmış kürşadlarım ölü
Ağlasın ak ülke ağlasın Lud gölü
Uyanın yiğitlerim gurbet illerde
Kimi semerkantta bekler beni kimi caberde
Caber yok Tiyenşan yok Aral yok
Ben niçin varım.?
Ey tanrı dağlarından indirilmiş tanrı
Şu yakın suların kolları niçin bükülmez?
Aras niçin Dicle niçin Fırat niçin benden doğarda bana dökülmez?
Benki ateşle konuşurdum senle
Konuşurdun İgonyumu Konya,
Sangaryusu Sakarya yapan dille.

 
At Pazartesi, Eylül 24, 2007 12:04:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

yukarıda arkadaşımızın yorumunu kısmen yazıyorum;yahu bu nasıl bir yönetim anlayışıdırki aynı işyerinde aynı ünvanda aynı işi yapan personele farklı ücret ödeyeceksin diyor sayın arkadaşımız;ona şunu diyorum;peki yıllarca siz bu arkadaşlardan fazla alınca ne dediniz,canım onlarda kapsam içi veya kapsam dışını imzalasınlarda bu parayı alsın demedinizmi şimdi bende diyorumki bu arkadaşlar zaten gidici yönetim bunlara geçici olarak bu parayı veriyor.bu yüzden bize de aynı parayı vereceğini sanmıyorum...vesselam.

 
At Salı, Eylül 25, 2007 11:06:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Yıllardır bu ülkede sendikal hakları elde etmek için ve bu hakların korunması icin müçadele eden ve bu uğurda binlerce bedel ödeyen insanların kim olduklarını bile bilmeyen sendikacı yöneticilerle yönedilen bir sendikal anlayıştan beklenen de bu olmalı. bir yandan emekten yana bir yandanda sermayeden yana olan sentikal anlayış bir acıklaması. Efendim grev kararını ramazanda yada bayramdan önce açıklamayız bayram da insanlarımız mağdur olmasın bir bayram bitsin ondan sonra grev kararını alırız.böybe bir olay olmaz olmaması lazım ne şiş yansın nede kebap derseniz daha çekeçeğimiz cok şey var hele hele böyle sendika yöneticilerden.

 
At Cumartesi, Eylül 29, 2007 4:03:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

doksan yedi ecevit hükümetinden beridir kemer sıkıyoruz,sıktırılıyoruz bu ne insaftırki bu ne düşüncedirki konuşmak, ta güçlük çekiyorum çünkü hayretler içerisinde seyrediyorum,vesizi esefle kınınıyorun ey yönetim çünkü siz burda yaşarken bizler dominik cumhuriyetindemi yaşıyordukta bizi buruya ışınladılar biz hayalmi görüyoruz yoksa kafadan arızayamı geçtik evlet uyuyormu yoksa siz yönetime kasıtlımı yaptırıyor çünkü bizi gözden çıkarttığınızı ben biliyorum çünkü bunun altında siyasi sebebler var bunu anlıyorum hükümetede bir sözüm var buralar belediye gibi yönetilemez bu zihniyette olduklarını biliyorum çünkü A şirketi B şirketi fark yapmaz çünkü buralarda kadrolaşmak için ancak böyle yapılırdı telekomda şu yedi senedir kim borcunu ödemiş bana bir söylesinler ama kapsam dışı diyerek malı kendinize iyi ayarladınız bunada sendika zamanında uyutuldu şimdide mağduru oynuyor onlarada güvenmiyorum siz yönetimede size söyleyecek söz bulamıyorum öbür tarfta sizden davacı olacağım hiç şüpeniz olmasın ve telekomdanda istifamı edeceğim sizin istediginiz ve buraya kadar bu işi,zorladınız çünkü böyle olacagını biliyordunuz akıl hocalarınız sizi böyle yönlendirdi. tazminatımı baylim verinde şu borçlarımı ödeyeyim iki tane yetim bakıyorum ve okutuyorum hiç deyilse muhanete muhtaç olmasınlar yeter artık çektiğim ekonomik kiriz benden buraya kadar işinizde sizin olsun hiç degilse isteyene tazminatını verinde herkes kendi yoluna gitsin kendi işini yapsın bir kaç kere yaptınız biliyorum ama bir ümittir dedik can bedenden çıkmayayınca ümit bitmez demiştim ama yanılmlşım bir ne olur bir sefere mahsus çıkarırsanız sevinirim çünkü benim gibi çok isteyende olacaktır eminim satırlarıma burda son veriyorum sizide allaha havale ediyorum hatta bu hükümetin de hepsini bu memleketin kaynaklarını peşkeş çekmek nedir bir görsünler benim allahım bana yeter.

 
At Cumartesi, Eylül 29, 2007 2:08:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Sendika kapsam dışı ve kapsam içi personeller arasında ayırım var diyor. Bu sendika değilmiydi 2000 yılında ek protokol ile kapsam dışı personelleri bu kadar geniş tutan. Şimdi de kalkmış kapsam dışı personelleri kapsam içi yapacağım diyor. zamanında aklın nerdeydi.kapsma içi ssk lılar fazla maaş alırken kapsam içi emekli sandığı olanlara sahip çıkmadın 7 yıldır iyileştirme yapmadın. Şimdi de tüm kapsam içiler de kapsam dışı gibi maaş alsın diyorsun. işverende kapsam dışını genişletmek istiyor, buna karşı çıkıyorsun. Sen çalışanları değil üye kaybedeceğim diye korkuyorsun.

 
At Pazar, Eylül 30, 2007 10:07:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

arkadaşlar buraya na yazarsanız yazın şu anda boş nedeni ise yukardakiler halinden memnun bunları hiçbir yetkili okumuyormu.hepside bal gibi okuyor zaten işleri güçleri akşama kadar ,nternet sayfalarını dolaşmak çünkü onların tuzu kuru o lan bizlere oluyor lütfen birbirirmizi kırmayalaım. saygılar

 
At Salı, Ekim 02, 2007 10:19:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

bu sendika bizi kesin sattıda sitelerine yazı yazıyorum yasak koydular ali akçan danda bu beklenirdi o şimdilik sitesinde yazan şakşakçıları dinlesin o neysede ona allah gibi inanan salak arkadaşlarıma yanıyorum,böyle düşündüğüm içinde arkadaşlarla tartışıyorum oger de oturduğu yerden gülsün dursun onada sıra gelecek canı yanan eşşek attan hızlı koşarmış

 
At Çarşamba, Ekim 03, 2007 10:41:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

ARKADAŞLAR 16 EKİMDE GREVE ÇIKACAĞIMIZ SÖYLRNİYOR.ASLI NEDİR BİLEN VARMI?

 
At Çarşamba, Ekim 03, 2007 4:46:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

memurluktan kapsam içine geçen arkadaşlar hatamı yaptı acaba ? bu şekilde geçen genç arkadaşların çoğu çalıştığı şirkete bağlı ve çalışmayı seven, teknolojiye uyum sağlayacak personel
bence şirket sözleşmeyi imzalamayı geçiktirmekle bu arkadaşların çalışma heveslerini ve şirkete bağlılıklarını kırıyor? Her sözleşme yenilenmesinde bunlar yaşanacak olursa personelden verim alınmaz diye düşünüyorum.Çalışan kişinin hakkını savunacak bir sendikasının olması gerekir.Bunu yokederseniz eşitlik ilkesini yoketmiş olursunuz.

 
At Çarşamba, Ekim 10, 2007 9:53:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

türk telekom 2.tip ve 1.tip çalışanlarını zorla minnetle elinde tutarken kendisiyle çalışmak isteyenleri atma çabasındadır.yıllardır aynı kurumda aynı işi yapan insanlar arsında ayrım yapmakta ve çalışanın ünvanına göre davranmaktadır.

 
At Cuma, Ekim 12, 2007 2:53:00 ÖS, Blogger Unknown Diyor...

TELEKOM BU TEKLİFİ İŞÇİLERLE ALAT ETMEKTİR YILLARCA BU ŞİRKETE EMEK VERMİŞ OLAN İŞÇİLERİN ALDIGI ÜCRETLER DÜŞÜK TUR VE TELEKOM BİLMELİDİRKİ İŞÇİLER BU DEFA ÇOK KARARLI DIR VE İSTEDİĞİ ZAMMI ALANA KADAR MÜCADELE EDECEKLER AVRUPANIN EN BÜYÜK CİYESEM OPERATÖRLÜĞÜYLE ÖVÜNEN TELEKOM İŞÇİLERE KOMİK TEKLİF SUNMAKTADIR BİLER SONUNA KADAR SENDİKAMIZI DESTEKLEMEKTEYİZ BÖYTLE BİLNMELİDİR ÜCRETLERLE İLGİLİ KAMU OYU YANILTILMAKTADIR

 
At Cuma, Ekim 12, 2007 2:58:00 ÖS, Blogger Unknown Diyor...

grev se grev hakkımızı söke söke alıcaazzzzzz NECATİ KARAGÖZ

 
At Pazartesi, Ekim 15, 2007 9:08:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

HAKLIYIZ HAKKIMIZI SÖKE SÖKE ALIRIZ GREVE SON 11 SAAT HAYDİ GREVE

 
At Cuma, Ekim 19, 2007 9:00:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

sendika işçi hakkını araması demokrasinin gereği.ama sedikalar gerçekten işleyişi olarak demokrasiyi uyguluyormu??
ve gelinen nokta ülke için iyi değil dünya bizi seyrediyor.kuzey ırağa teskere çıkıyor. vatanını çok seven sendika gırve gidiyor. ordunun haberleşme kablolarınıda birileri kesiyor nasıl bir durum dayız. ATATÜRK BUNLARI GÖRSEYDİ NE DERDİ ACABA????
İNŞALLAH HERKES AKLI SELİM DÜŞÜNÜR.

 
At Cuma, Ekim 19, 2007 11:11:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

aloooooooo yeşil sendikacılarne yapmaya çalışıyorsunuz o muhteşem hükümetinizle savaşda dahi yaşanmayan kizleri yaşattınız şimdide bizlerimi krize sokacaksınız senin greve götürdüğün personelin bir ay maaş almazsa en az yüzde 30 icraya gider yeşil sendikaci benim maaşim 1400 ytl 1760değil ha yoksamsen senkapsamdışımın ağa rapor albaşkaları imzalasın can sıkıyorsun burası MHPnın arka bahçesi değil ağa neden hiç bir basın sizi çiddiye alıp konuşturmuyor imzala can sıkıyorsun ağaaaaaaaaa yeşil sendikacı

 
At Cumartesi, Ekim 27, 2007 1:05:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

merhaba arkadaşlar nasılsınız.

 
At Salı, Ekim 30, 2007 4:09:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

20 yıldır Türk Telekomda çalıştığını belirten Celalettin Dinçer efendi ''...herkese erişim sağlayan networkün bu şekilde sabotaja uğratılması gerçekten en büyük ayıptır. Bunu şiddetle kınıyoruz. '' buyurmuşlar...

Tamam yasa ve ahlak dışı hareket edenleri biz de kınıyoruz. Tıpkı 30-35 yıl bu kurumda çalışarak Türk Telekomu bugünlere getiren personele, (Kurumun %45inin hala Türk Devletine ait olduğu unutularak) reva görülen muameleyi kınadığımız gibi!

Bu olayların faili olarak sendikalı personeli ima etmeye çalışıyorsunuz ama; hayatını Türk Telekoma adayan insanlara yaptığınız muameleden dolayı (en azından bizim nezdimizde) kazandığınız kötü sicil inandırıcı olmanızı engelliyor maalesef.

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfaya Donus