Çarşamba, Aralık 12, 20070

Grevin Gösterdiği ; Telekomünikasyon, Eskiyen Sendikalar, Değişen Teknoloji                10 Yorum var... Yorum Yapmak icin Tiklayiniz

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu(Türk-İş) Genel Kurulu öncesi ve Türk Telekom Grevi sona ermeden yazdığım değerlendirmeyi* anımsayanlarınız olacaktır. Bu değerlendirmemde çizdiğim senaryo tümüyle sahneye kondu ve birlikte seyrettik.

Yazının devamını burayı tıklayarak okuyabilirsiniz.

10 Comments:

At Çarşamba, Aralık 12, 2007 6:49:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Adil beyin görüşlerine aynen katılıyorum.Türkiş kongresinde konuşulanlar (helikopterle açılışlara gitmeler!! basından)gerçekten içler acısı.Bu kongredeki olaylar sanki telekom grevinin bilinçli yapıldığı hissi uyandırıyor.Grevden dolayı bir maaştan fazla kaybımız var.Sendika başkanı ALİ AKCAN sözleşme imzalandıktan sonra ortalarda yok.Türkiş yönetiminede giremedi.Bakalım bundan sonra yaklaşık 10.000 emekli sandığına bağlı çalışan üyelerine ne cevap verecek.Yıllardır aidat ödeyen üyelerinin bu mağduriyetini nasıl açıklayacak.SENDİKA sadece kendini kurtardı.Şirketle çalışanların arasınıda bozdu.

 
At Perşembe, Aralık 13, 2007 5:57:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

kayıp aranıyor.....
haberiş sendika başkanı ve yetkilileri hayatta iseniz lütfen haber iş sitesinde yüzünüzü sesinizi yazınızı açıklamalarınızı bekliyoruz grev başladı bitti ne idik ne olduk saklanmak nereye kadar

 
At Perşembe, Aralık 13, 2007 9:19:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Eğer Sendikalaşmak bu ise hiçbir işçi kendisini Sendika denen sendika ağalarına sömürtmesin.Yaklaşık 26 bin Telekom işçisi ile Ali AKCAN nın başında bulunduğu sendika alay etmiştir.Bu yapılanlar tabiiki yanına kalmayacak ama atı alan Üsküdarı geçti.Mal varlığı katlandı.Ama işçinin çoluk çocuğunun ahı yanına kalmaz.Sendika bu demekse her çalışan kendine güvensin Sendikalara değil iki kuruş maaşla birde bunları besliyoruz bugünler içinmi.Yazıklar Olsun.

 
At Perşembe, Aralık 13, 2007 10:44:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Çarşamba, Aralık 12, 2007 6:49:00 PM

tarihinde yazan arkadaşa aynen katılıyorum ben greve gidileceğini ve bunun bir ali cengiz oyunu olduğunu grevden 1 hafta evvel yazdım ve grev süresincede Haber-iş sendikasının sarı sendika ve yöneticilerininde sendika ağası olduklarını defalarca yazdım ama bazı arkadaşlarımız her nedense bu naylon sendikaya çok güvendiler.dediğim gibi tasfiyeler 2 yıliçerisinde gerçekleşecektir bütün çalışan arkadaşlarım için hayırlısı diyorum.aslında yazacak çok şey var ama neyse...

 
At Cuma, Aralık 14, 2007 11:27:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

44 Günlük grev sonrasında İzmir İl Telekom Müdürlüğü'ne bağlı işyerlerinde DELEGE seçimleri yapılmış,Genel Merkezden gelen Genel Sekreter Ali Deniz'in de katkılarıyla seçim tam bir REZALET le sonuçlanmıştır.Koca Genel Sekreter hiç utanmadan oy kullananlara müdahale etmiş,sözlü tacizlerle insanların özgür iradelerini etkilemeye çalışmıştır.Oyların tek sandıkta toplanacağı söylenmesine rağmen,çevre ilçelere sandıklar götürülmüş ve bu sandıklara yapılan müdahalelerle şube yanlısı adaylara blok oylar çıkmıştır. İZMİR bu işin arkasını bırakmayacağına yemin etmiştir.Gerekirse TOPLU İSTİFALAR DÜŞÜNÜLMEKTEDİR!!! Delege seçimleri yapılacak başka illerdeki arkadaşları uyarıyoruz.Seçimlerde her türlü antidemokratik uygulamalar sergilenmektedir.Dikkatli olun ve de oyunlara gelmeyin.Oy pusulasındaki sıralamayı bizzat Genel Sekreter belirlemekte ve de muhalif hiçbir isime burada yer vermemektedir.Sendikanın web sitesi ise başlı başına bir komedidir.Ziyaretçi defterine yazılanları okudukça kendimi gülmekten alamıyorum.KÖRLER SAĞIRLAR BİRBİRİNİ AĞIRLAR misali.Bu kadar yanlı bir anlayış olamaz ya!Size hiç mi muhalif yok kardeşim,zafer naraları atan vatandaşların çoğu eminim 44 günlük grev sürecinde evlerinden çıkmamışlardır.Çok komik oluyorsunuz,milleti aptal zannetmeyin,HERKES SİZE SIRTIYLA GÜLÜYOR.(Sırtla da nasıl gülünürse).Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi SENDİKA KUZUYU KURDA TESLİM ETMİŞTİR.

 
At Salı, Aralık 18, 2007 12:13:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

Yaktın bizi Akcan...
5 aylık emeklilik farklarımıza kıydın öteki dünyada iki elim iki yakanda olacak...
sadece sen değil yönetimde bulunup sorumluluğu olan her kim olursa olsun hakkımı helal etmiyorum.Rüyanızdan kabusla uyanasınız inşallah...

 
At Salı, Aralık 18, 2007 11:18:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

Ali Akcanın bu yaptığı yanına kalırsa Bu Türk telekom işçisine yazıklar olsun.Kurban bayramı 26 bin kişiyi kurban etti.Bayram üzeri aldığımız maaş 450 YTL farklar ikiye bölündü,Çocuklarımızın rıskı boğazında kalsın. Sözleşmeyi imzaladığı gece çorbacıdaki görüntüsü herşeyi açıklıyordu.Arkadaşlar İstifa etmek için gereken ne ise yapalım.

 
At Pazar, Aralık 30, 2007 12:50:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Haberiş sendikası mağdurlarının örgütlü bir tepki verebilmeleri için oluşturulmuş www.turkiyehaberis.com hayata geçmek üzeredir.Gelin ortak bir çözüm bulalım.Sevgiler,saygılar.

 
At Pazar, Şubat 10, 2008 2:27:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

grev yapanlara degil yapmayanlara yaradı, kim ne derse desin

 
At Perşembe, Mayıs 15, 2008 9:38:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

türk telekom emekliliğe hak kazanmış özürlü işçileride emkli edekmi.???

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfaya Donus