Çarşamba, Şubat 01, 20060

Türk Telekom İşe Alımlarında Politikanın Rolü                12 Yorum var... Yorum Yapmak icin Tiklayiniz

Türk Telekom özelleşme süreci hızla ilerliyor. Ama personel konularında tartışma sürüyor. Bu konudaki önemli noktalardan birisi de geçmiş dönemde işe alınan personelin arasında yerini haketmeyenler olduğu şeklinde.

Özellikle eski personele daha uzun süreli anlaşma imkanı sağlanırken, 20 yıl altı elemanlara daha kısa süre sağlanmasının da körüklediği bu tartışma konusunda siz ne düşünüyorsunuz?

TT eleman alımlarındaki yöntemler, bugünün sorunlarına yol açmış olabilir mi? Poltikacılar TT'yi kendi istedikleri gibi kullandılar mı?

Düşüncelerinizi bekliyoruz..

12 Comments:

At Çarşamba, Şubat 01, 2006 9:02:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

site yöneticisi alımlar doğru olabilir ama sen başında iyice atıyorsun.....ve tt personeli gidiş fırtınası fırtına gibi esip geçiyor..
burda boşunan atıp tutma ...personel dilekçe veriyor..vermeye devam ediyor bırak yavaşlamayı daha hızlı bir şekilde devam ediyor..
bilmeden atıp tutmaaaaaaaaaaaa
niyetin neysee...
sen personel kaldımı onu yazzzzzzzzzz adam gibi doğruluarı yaz..........çıkacak yasa kimseyi ilgilendirmez..bağlamaz..farketmezz.o yasa ogere kendine gelene kadar köle gibi kiralık çalıştırmak içindir..

 
At Çarşamba, Şubat 01, 2006 9:03:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

site yöneticisi alımlar doğru olabilir ama sen başında iyice atıyorsun.....ve tt personeli gidiş fırtınası fırtına gibi esip geçiyor..
burda boşunan atıp tutma ...personel dilekçe veriyor..vermeye devam ediyor bırak yavaşlamayı daha hızlı bir şekilde devam ediyor..
bilmeden atıp tutmaaaaaaaaaaaa
niyetin neysee...
sen personel kaldımı onu yazzzzzzzzzz adam gibi doğruluarı yaz..........çıkacak yasa kimseyi ilgilendirmez..bağlamaz..farketmezz.o yasa ogere kendine gelene kadar köle gibi kiralık çalıştırmak içindir..

 
At Çarşamba, Şubat 01, 2006 9:41:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

bu yorumu buraya yapan arkadaş acaba hangi politik güçle orda oturup yorum yapma hakkını kazanıyor.Şuanda hangi siyasi güçle açıklamalar yapabiliyor. Şu anda politik güç olmadan (torpil)Türkiye'de tutulabilecek bir ekmek kapısı vardamı yeni nesilin bundan haberi yok.Yorum yersiz ve gereksizdir.1992 yılında politik güçle işe alındım ama eğitim ve almış olduğum kurslar neticesinde TT a son derece faydalı olduğumu ve de TT dan iş açısından çok şeyler kazandığımı düşünüyorum.Bizim gibi aktif yaşları henüz genç olan ve bu sistemle iş tutan insanların potansiyelinin değerlendirilmeyip haketmeyenler statüsünde sınıflandırılması ayrıca çok çirkin .Yıllanmış devlet memuru zihniyetinden mahrum ve daha sosyal daha eğitimli ve daha aydın görüşlü olduğumuzu kabul ederek ,hazımsızlığı bir kenara bırakıp emeğin onure edilmesi ve mükafat gerekliliği büyüklüğüne sahip olsanız bence daha iyi edersiniz.Biz zaten bunları hizmet verdiğimiz 13-15 yıl içinde yaşadık ve gördük etrafımızda yeterince İDEALİST VE DE HAZIMSIZ KİŞİLER VARDI ZATEN ki asla önümüzün açılmasına fırsat verilmedi.

 
At Çarşamba, Şubat 01, 2006 11:43:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

türk telekomda 1991 yılından sonra lınan lemanların çoğu kapasite olarka yeterzizdir. Mhp döneminde alınanların çoğu ise eski hükümlü kadrosondadır.AKp döneminde ise alınan kariyer sahibi olduğu söylenen kişilerin kapaistesi ve nitelikleri ile henüz kuruma bir şey vermiş değiiler verEckleride yok çünkü hepsinin burnu bir karış hAVADA DİĞER TARAFTAN TEK ÖZELLİKLERİ YABNCI DİL BİLMEK OLNA BU KİŞİLERİN TELEKOM UZMANLIKLARI SORGULANABİLİR UZMANLIKLARI SADECE YABANCI DİL KONUSUNDADIR BUNLARIN YERİNE İNGİLİZ FİLOLOJİSİ MEZUNLARIN ALSALAR MÜTERSİM OLARAK DAHA FAZLA FAYDALANILIRDI KISACASI TELEKOM UZMAN LMADI YABANCI DİL BİLEN MÜHENDİS ALDI UZMANLIK FARKLI BİR KONUDUR.dUYURULUR....

 
At Perşembe, Şubat 02, 2006 11:31:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

telekom uzman yardimcilari sinavla alindi. arti sinavi telekom yapmadi. bogazici universitesi yapti. sizler kimin yaptigi sinavla girdiniz telekoma. bakiyorum da calisan bazilarinin ya babasi ya yakin bir akrabasi da telekomda. tabi o zamanlar sinavi yapan da telekom . tabi eger sinav varsa... haaa bu arada. sizin uzmandan anladiginiz su anda telekomda olan 20-25 yillik teknik uzmanlar. telekom uzman yardimcilari onlar gibi degiller. bir kurumun uzman yardimciligi ile teknik uzmanlik farklidir. eger turktelekom telekom uzman yardimciligini oturtamamissa siz ve sizin gibi onyargililar yuzundendir. telekom uzman yardimcilarina gorev verildi de yapmadilar mi. burunlari bir karis havada diyorsunuz. yok oyle bisey.

 
At Perşembe, Şubat 02, 2006 11:59:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

Bu blogdaki muhtelif konulara yorum yazan ve muhtemelen çoğu da özelleştirme karşıtı olan arkadaşlar, farkında olmadan kendi görüşlerinin aksi bir amaca hizmet ediyorlar. Sayın arkadaşlar, lütfen, bir saniye hakkaniyetle düşününüz: Siz, bu konuyla ilgilenen ve kurum hakkındaki tek bilgisi bu blogda yazılan yorumlar olan dışarıdan bir kişi olsanız, yapılan yorumların ertesinde nasıl bir fikre sahip olurdunuz? Fırsatı bulduğunda çalışma arkadaşlarına veryansın edenden, hakkının yendiğini söyleyene, oradan basit mantıkla çürütülebilecek argümanları sanki muhteşem bir tespitmiş gibi sunana kadar pek çok insan... Bu kurum hakkında pozitif bir fikre mi sahip olurdunuz yoksa negatif bir fikre mi; özelleştirme karşıtı mı olurdunuz yoksa özelleştirme taraftarı mı? Bir saniye oturunuz ve düşününüz: Bu yazıların bize söylediği nedir? Haklı veya haksız sebeplerle, öfke, kin, nefret ve çekememezliğin bu yazılardan dökülmediğini kim iddia edebilir? Belki yılların birikimi bir anda ortaya çıkıyordur; öte yandan, benzeri durumların özel sektörde olabileceği de doğrudur; fakat çizilen tabloların hiç de iç açıcı olmadığı açık. İstisnalar, haksızlıklar mutlaka olur, oysa benim gördüğüm kadarıyla kurum, birbirlerine karşı saygıyı azami ölçüde muhafaza eden insanlardan oluşuyordu. En azından şunu kesinlikle söyleyebilirim ki, kurumun çalışma ortamı ortalamanın üzerinde kaliteye sahipti. Bu çerçevede, tipik bir örnek olduğu için özellikle yorum yazan son arkadaşa seslenmek istiyorum: Kurumu olduğundan daha problemli göstermeye, çalışma arkadaşlarınıza hakaret etmeye hakkınız yok. Biraz düşünme kapasitesi olan herkes sizin yazınızı ciddiye almayacaktır. Bu yorum ise, zannettiğiniz gibi şahsınızın ciddiye alındığından değil, hatta sizin temsil ettiğiniz tipolojinin totalinin dahi ciddiye alındığından değil, ki bu total, çok şükür kurumda küçük bir azınlıktır, kuruma vefa duygusuyla yazılmıştır.

 
At Perşembe, Şubat 02, 2006 3:45:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

2.Tip sözleşmeler yayınlandı.(diğerleri de )Şu anda görünen o ki TT deki bir teknik personelin yorumlarına dönük bir çalışma yapılmamış.Ayrıca henüz yasa çıkmadan hazırlanan böyle bir sözleşmenin de içi boş.Şunu da unutmamak gerekir ki sadece başka bir kuruma gitmekten rahatsızlık duyanları ve ileride şirkette kalıp kalmayacağına karar vermek isteyenleri ikna edici bir sözleşme olmuş.Çünkü eğer kalırsanız gelirinizin tümü vergiye tabi olacak ancak giderseniz sadece eşdeğerinizin maaşı oranındaki kısmı vergilendirilecek.Yani maaşınızın geri kalan kısmı size tazminat olarak ödendiğinden vergilendirilmeyecek.Bunu herkes hesap kitap yaparak bulabilir.Yani 2.Tip sözleşmenin maddi kayıpları telafi etmesi için % 15-20 ORANINDA ZAM İÇERMESİ GEREKMEKTEYDİ....saygılarımla

 
At Cuma, Şubat 10, 2006 10:54:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

siyasilerin arenası ve yöneticilerin ağalığıyla bu günlere geldik,çifliğinize kuş gribi bulaştı uğur dündara söyleyin reklam yapsın.yazıkar olsun bu hale getirenlere.

 
At Cumartesi, Temmuz 28, 2007 10:54:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

BRRRRRRRR

 
At Cumartesi, Temmuz 28, 2007 10:54:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

BIRRRRRRRRRRRRRRRR

 
At Pazar, Ağustos 12, 2007 10:24:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

kapsam içi personelin 2inci dereceye pasapot olayı ne zaman cözülecek saygılarımla

 
At Çarşamba, Eylül 12, 2007 11:39:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

pasaport olayında Türk Telekomun ön yargılı ve yönetici kesimin kaprisleri doğrultusunda alınmış ve kapsam içlerini bundan mahrum bırakan yanlış bir karardır olacak şey değil 657 sayılı yasa ve Emekli Sandığı Yasalarına göre çalıştırılıp emekli ediliyorsun fakat emsallerinden farklı işleme tabi oluyorsun...tamamen yanlış ve etik olmuyan bir karar...kınıyorum biri kalkıpta Anayasa Mahkemesine verse bu hakkı geri vermek zorunda kalırlar.....

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfaya Donus