Salı, Ocak 24, 20060

1.Tip Sözlesme Yayınlandı                16 Yorum var... Yorum Yapmak icin Tiklayiniz

Türk Telekom'da nakil hakkı olan personel ile yapılacak olan 1.tip sözleşmeler bugün öğleden sonra Türk Telekom web sitesine yerleştirildi. O saatten beri de sitemize olumlu ve olumsuz düşüncelerini aktaran pek çok mail ulaşıyor.

Konuyla ilgili incelememiz sürüyor. Daha geç saatlerde ya da sabah detaylı bilgiyi aktaracağız.

Ama size sözleşmeyi kısaca bir gözden geçirdiğimizde neler yer alıyor onları özetleyelim;

    Genel Müdür Mehmet Ekinalan ve Genel Müdür Yardımcısı Celalettin Yılmaz imzası ve 23 ocak 2006 tarihi ile gönderilen 1.tip sözleşmelerin amacı, hemen ilk maddede 406 sayılı kanunun ek-29uncu maddesi uyarınca 4046 sayılı kanunun 22nci maddesi çerçevesinde, başka kamu kurumlarına nakil hakkı olan personelden iş mevzuatına göre kapsam dışı olarak Türk Telekom'da çalışmaya devam etmek isteyenlerin çalışma koşullarını düzenlemek olarak bildiriliyor ve toplam 8 sayfa.

    Sözleşmenin 5.maddesinde, çalışanın özlük haklarında kayıp olmaksızın, halihazır görev ünvanı ve iştanımında değişiklik yapılabileceği bilgisi veriliyor. Buna karşın, iş tanımının yeniden belirlenmesinde bugüne kadar edinilmiş mesleki bilgi ve tecrübenin gözönüne alınacağı da not ediliyor.

    Çalışanın çalıştığı yerleşim yerinin ise muvafakkati olmadan, çalışma güvencesisüresi içinde kalıcı olarak değiştirilmeyeceği bildiriliyor. Fakat aynı sürede, yurtiçi veya dışında geçici görevlendirme yapılabileceği de not ediliyor.

    6.maddede yer alan Sözleşme süresi daha önce gönderilen güvence süresi listesine göre belirleniyor. Türk Telekom yönetimi, bu süre içinde sözleşmeyi, ancak 9.maddede yer alan ve 4857 sayılı işkanununda yer alan işverenin haklı nedenle fesh hakkını düzenleyen 25.maddesinde belirtilen nedenlerle fesh edebiliyor.

    İşveren eğer güvence süresi içinde sözleşmeyi nedensiz fesh ederse 4857 nolu kanunun 13.maddesi çerçevesinde ödenecek kanuni tazminatlar dışında, geri kalan sürenin ücretlerini aylık olarak ödemeyi taahhüt ediyor.

    Ücretler, devlet memurlarına yapıldığı gibi peşin olarak ve her ayın 14ünde ödenmeye devam ediyor. Ücretlerde yapılacak artış oranının enflasyon + şirketin performansı dikkate alınarak İcra Kurulu tarafından her yılın ocak ayı başında belirleneceği de not ediliyor.

    Kapsamdışı çalışanlara ücret dışında, 112 günlük net ücret tutarında ikramiye ödenmesi de sözleşmenin diğer bir maddesi.

    Diğer yandan şirket sözleşmeyi imzalayan personele, bir defalık olmak üzere, bir de 1 aylık net ücreti kadar özel ikramiye ödüyor.

    Geçmiş hizmetler 4673 sayılı kanunun geçiçi 3ncü maddesi ve 406 sayılı kanunun ek 32nci maddesinin 4.fıkrası gereğince her türlü geçmiş mali ve özlük hakkı korunuyor.

    Çalışanın bakmakla yükümlü olduğu ana, baba, eş ve çocuklarının sağlık giderleri de tedavi yardımı çerçevesinde "Türk Telekom Personel Sağlık Yardımından Yararlanma Esasları" dahilinde karşılanıyor.

Buna karşılık sözleşmeyi imzalayan çalışanlardan beklenenlerin en önemli başlığı "Nakil hakkından feragat" olarak gözüküyor. Ancak buna da bir esneklik geldiği görülüyor. Bu esneklik sözleşme imzalanması durumunda bile, eğer kamu kurumlarına nakil ile ilgili yeni bir avantaj oluşmasıdurumunda, bu sözleşem izamalanması sırasında alınan 1 aylık ikarimyenin geri ödenmesi koşuluyla, 12 mayıs 2006 tarihine kadar başka bir sözleşme imzalanabiliyor.

Bir başka önemli madde de çalışanların sözleşme boyunca, şirket uğraş alanına giren konularda kendi ya da başkası adına çalışma yapmaması. Bu madde sözleşmenin sona ermesinden sonraki 1 yıl içinde de Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde, benzer bir işte çalışmama şeklinde de yer alıyor.

Konuyla ilgili yorumları size uzman yazarlarımız sunacak. Biz bu yazıda sözleşmede yer alan maddeleri gözden geçirdik.

Siz de düşüncelerinizi buraya yazabilirsiniz.

16 Comments:

At Çarşamba, Ocak 25, 2006 2:55:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

Evet nihayet dağ fare doğurdu..Sakin ve objektif bir düşünceyle okunduğunda ki 3 defa detaylı okudum bir sözleşmeden çok savunma içeren bir teklif!!!..Nasıl derseniz Ekini iyice okuyun sözleşmenin bakalım kaç kişinin dikkatini çekti..!?..

1..İş garantisi veriyorum ama Çalışma garantisi vermiyorum diyor sevgili yeni işverenimiz ( siyaset destekli ).Özetle hükümeti memnun ediyor sosyal bir sorun olmadan çalışanların tepkisini izole edebilmek için iş garantisi vererek önümüzdeki 2 yıl için erken yada normal seçimde olacağı dikkate alınırsa.!...ÖGER'i de memnun ediyor çünkü çalışma garantisi vermeden istediği an sözleşmeyi fesih edebileceğini açık açık beyan ederek..Yani ben size 5 yıl iş garantisi veriyorum ama çalışma garantisi vermiyorum istediğim an tek taraflı sözleşmeyi feshedebilirim çünkü para sorunum yok veririm gönderirim diyor ( haklı gerekçeler hariç)..Gerçi kim kime bedava para vermiş yeryüzünde bugüne kadar oda bir araştırma konusu.!.İş Kanununun fesihle ilgili maddelerini okursanız haklı gerekçeler neymiş okuyunca hepimizin 5 yıl değil 5 günde sevgili işverenimize haklı gerekçe imkanı vermemizin olası olduğunu (helede siyasi gelmiş aynı il müdürünüz yeni il müdürü olursa) vede buradaki eğer sizi iş garantisi dolmadan ayrılmanızı istersem geri kalan yılların parasını her ay size maaş alır gibi verecem demesi siyasetcilerin oyunuzu bana verin konyaya deniz getireceğim demesi kadar uçuk bir ifade olduğunu anlarsınız..

Burada amaç şudur bizleri bu süre içinde yeni işe aldıklarını tecrübemizle yanımızda yetişmesi için yada bu geçiş süresinde herhangi bir teknik eleman eksikliği ve sıkıntısı yaşamamak için çalıştıracak ve hepimizi değişik zamanlarda 1.yıl yada 2. yada 3.yılda sırayla sözleşmelerimizi yılbaşlarında yenilemiyerek sana ihtiyacım yok diyecek.Ve kademeli ve süreç içinde herhangi bir siyasi ve tepkisel yada olabilecek sendikal tepkilere ! karşı zamana yayarak sessiz darbe misali tüm personeli eritip yenilere teslim edecek içinizde elinizde büyüttüğünüz bu bağrınıza bastiğiniz ömrünüzü harcadığınız emeğinizi akıtarak beslediğiniz Türk Telekomu..Nede olsa bizlerin yaptığı işi onlara göre 1/3 ücrete yapacak karizmatik teknolojik gençler varya işsiz gezen karizma peşinde koşan 2-3 dilde kız tavlayabilen bilgisayarı maymuncuk gibi kullanabilen!..Bizlerde hababam sınıfındaki gibi kendimiz ağlayıp kendimiz gülecez darısı çocuklarımızın başına..!

2..Sevgili işverenimiz diyorki ben senin iş akdini feshettiğim zamanda yada iş garantisi için verilen süren dolduğunda zaten bu işsizlik ve ekonomik sıkıntılarda boğulan ve artan genç nüfusa rağmen ben senin girebileceğin tek yeni iş olsa olsa mesleğinle alakalı olabilir ben onuda istemiyorum 1 yıl boyunca kahvede okey oyna diyor !..Fazla yoruma bile gerek yok aklı olan pardon duygusal bakmayan anlar!..

3..Ve en önemlisi GEÇİCİ olarak yurt içinde görevlendirilebilecek ( batıdakiler nerdeyse dilekçe vererek boşaltılan kars ardahan kilis gibi illere GEÇİCİ görevle gidebilecek tabiki sözleşmesi gibi SÜRE belirsiz!.Aile düzeniniz geçim düzeniniz değişecek hazırlıklı olun diyor başka bir deyişle!..)..Ayrıca özellikle gerçekden çok tecrübeli,yabancı dili olan yada kaliteli mühendisler ve teknisyenler GEÇİCİ görevlendirme ile ÖGER'e ait şirketlerin olduğu ( internetten okuduğumuz bilgiler diyor bunu )Güney Afrika Cumhuriyeti,Ürdün,Lübnan,Tunus gibi ülkelere gönderilecek bilgilerinden oradaki personelleri yetiştirmesi eğitmesi için kullanılacak..Ama bizler hep Genel Müdürlüktekiler gittiği için bugüne kadar ödül çıkmış gibi zıplayacaz sevinçden sanki tatile gidiyoruz ya belkide doğrudur bilemem ama bildiğim şu ki SÜRE yine belirsiz anlayana tabi !..Olsun canım görüntülü chatleşiriz msn den dünya küçüldü sanal dünyaya alışmak lazım..Yani özetle itiraz eden ben doğuya gidemem çoluk çocuğumu aylarca bırakıp yurt dışına gitmem diyen personel zaten ÖGER'e haklı gerekçeyi çokdan verecek!..Yoruma gerek yok sanırım!..Diyelimki gittiler dönüş BELİRSİZ itiraz edip yada dönme isteği belirtenler memur zihniyetinde damgası yer haberiniz OLA!..Okey oynamak için acele etmemenizi öneririm!..Bu arada yurt dışına gidenler üzülmesin çoluk çocuğunuda götürür dil öğrenirler bak bu konuda faydası olur hakkını vermek lazım!..

3..Diyorki ayrıca alt ve üst görev anlamında görev ünvanınız ve tanımında değişiklikler yapabilirim yeni tanımlamalar ekleyebilirim...Bence Piramidlerin gizemi ile ilgili kitaplar okusun kurumda kalacak arkadaşlar her dönemece hazırlıklı olsunlar sonları Ramsesin sonuna benzemesin!...Yorumsuz ve açık bir madde bizleri ne süprizlerin beklediği açık ifade edilmiş süprizler adı üstünde belli değilsede..

4..Sözleşme hakkındaki acizane şahsi yorumlarıma devam edeceğim ama turk.internet.com'u takip edin sabırla desemde inanmayın duygusallaştım yazdıklarımı okuyunca çünkü ben ömrümü verdiğim bu kurumda kalmak çalışmak istiyorum ama ne sağımı ne solumu ne önümü ne arkamı göremiyorum ki kendimi nasıl göreyim..Babamdan kalan bişiy yok eşim çalışmaz evde hazır benden bekliyor çocuklar hakeza..Evim yok birikmiş kenarda param da yok..BEN PARİS DAKAR RALLİSİ pilotumuyum ki ucunu görmediğim çölde araba sürmeye çıkar gibi risk alıp ÖGER le yola çıkayım bu sözleşmeyle!?..Taş yerinde ağırdır o sebeble kendimle özdeşleşen bu kurumda çalışmak asil bir görevdi benim için ama ailem ve çocuklarım için sürgüne gider göçe zorlanır misali içim kan ağlıyor..Asla ne söylenen manadaki memur zihniyetindeyim nede korkak aksine kendime çok güveniyorum ve siyasallaşan bu kurumdan artık özgürce kendimi ifade edip hizmet üretebileceğim,siyasete angaje olmuş reklamcı bukalemun il yöneticilerinden kurtulup kendimide her anlamda mutlu edebileceğim atmosfere geçmek için can atıyordum yıllardır..Ama yeni işverenim ne sözleşmesi ne 12 kasımdan bu yana yansımasıyla açıklamalarıyla bana GÜVEN vermiyor sorun bu..Kağıt üzerinde verdiği ne garanti nede verdiği zamlar bende o güveni sağlamadı özetle..Hem kararlıyım hem kararsız velhasıl tırlatmaya az kaldı gitmek mi ZOR kalmak mı!...

 
At Çarşamba, Ocak 25, 2006 8:39:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

KARDEŞ BU KADAR AÇIKLAMA YAPIYORSUN..
AMA GÖRÜYORUMKİ SÖZLEŞMELİ OLUP ŞİRKETE GEÇMEYİ DÜŞÜNEN ARKADAŞLAR. BU GELEN SÖZLEŞMEDE BİZE BİŞEY YOK DİYOR VE NAKİL DİLEKÇESİNİ VERİYOR.
AÇIKLAMANIZI BEKLİYORUZ.

 
At Çarşamba, Ocak 25, 2006 3:30:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Günümüzün en meşhur ve en gözde sözü haline geldi.
Özellikle Telekom insanları artık MERHABA yada NASILSIN yerine bunu kullanıyorlar...
Değişik bir selamlaşma olsa gerek.Sonuçta insanlar birbirini anlıyor da kendini bir türlü anlamış değil.Yolda görünce, hatta telefonda bile ilk karşılaşmada ALO yerinede kullanılan nerdeyse ulusal bir açılış sözü oldu..
GEÇTİN Mİ?

 
At Perşembe, Ocak 26, 2006 2:20:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Ben Şanlıurfadan Katılıyorum.En kötü tarafı sicil notu kalkmış perfonmansa göre durumumuz belli olacak.Düşünebiliyomusun yöneticileri kendi yerlerini garanti etmek için kendi personellerini ispiyonlayıp bizi çalıştırarak kendilerini sağlama alacaklar.Dediğini yapmasan hemen işimizi bitirecekler.Bence en kötüsüde bu. Selamlar.

 
At Cuma, Ocak 27, 2006 3:47:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Oger ya da şirket icra kurulu, 24 bin personele şunu açıklamalıdır: Devletten 21 yıl iş garantisini almayı bilmiştir. Telekomun karına bakılırsa (azalacak personel giderlerini de eklersek), ön ödemeyi de banka kredileriyle yaptığını düşünürsek, sabit telekom gelirleri ile şirketin işsiz kalma olasılığı yüzde 0 (SIFIR) dır. Yeni bir personelin emekli olabileceği kadar garanti elde eden ve hazır kara konan şirket, personele sunduğu bu sözleşme ile niyetinin iyi olmadığını zaten göstermiştir. Biz de sizinle çalışmak istiyoruz ancak; şirketi devlete iade edene kadar. Bu haliyle bile zarar riskiniz sıfır. Tüm personel olarak biz bunları haketmedik.

 
At Cumartesi, Ocak 28, 2006 9:44:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

MÜJDE-MÜJDE-MÜJDE
KAPSAM İÇİ PERSONELE UMUT YOLU...
Telekom Teknik Elemanları Derneği
Kapsam içi personelin başka kuruma geçmesi konusunda dava açmaya hazırlanıyor

 
At Cumartesi, Ocak 28, 2006 10:08:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

Ben personel müdürlüğüne gittim.Dedimki kardeşim ben sözleşmeli memurum.1. tip sözleşmeyi beğendim. Ben bu sözleşmeye imza atmak istiyorum.Yani öger telekoma geçmek istiyorum.
Dedilerki 1. tip sözleşme sana göre değildir. Şaşırdım niye dedim. Dedilerki o sözleşme kapsam dışı için.Dedim ki ya biz kapsamın neresindeyiz, ne yapacağız.Dedilerki senin işin mecliste.Dedim şimdi meclisemi gideyim.Yok bekleyeceksin dediler.
Size soruyorum şimdi ben ne yapacayim

 
At Cumartesi, Ocak 28, 2006 10:30:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

Değerli arkadaşlar …
Bu gün bir haber aldım.Bizim teknisyenler derneği kapsam içi personelin başka kuruma gitmesi için mahkemeye dava açmış.
Çok üzüldüm ve son derece moralim bozuldu.Dernekte politik davranmaya çalışıyor.Uçan kuşların önüne yem atıyor. Geri dönerlerse KUŞ işte, ne olacak diyecekler.Her kez kendini düşünüyor.Dernek kan kaybetmeye çalışırken finansal açıdan başka yollar arıyor.Bir çoğumuzu başka şekilde yönlendirerek kayıplara sebep oldu.İlk başta genel başkan mevzuata geçerek bencilliğini ortaya koydu.Be kardeşim madem öyle deseydin ya arkadaşlar sizde geçin korkmayın diye.bizleri aç kabadayılar gibi öne sürdünüz.Aman telekom satılmasın ama ben bu arada ikramiyeyi götüreyim dediniz.sözleşmelinin hakkını nasıl ödeyeceksiniz.sözleşmeli memurun kapsam dışı gibi ikramiya alması için niye uğraşmadınız.Nasıl olsa sendika verdi bizim vermemize gerek yok mu diyorsunuz.bizim haklarımızı sadece sendikanın savunmasını isteseydik size üye olmazdık.Şimdi de tutmuş kapsam içinin başka kuruma gitmesi için dava açıyorsunuz.Benmi dedim onlara paranın yüzü sıcak alın nasıl olsa aflar ülkesinde yaşıyoruz.Yazıktır günahtır , çoluk çocuk diye bizim hislerimizle oynamayın artık. Demogoji zamanı geçti. Kapsam dışı yerde çalışanlar stratejik personel, Kapsam içiler olsada olur yerde çalışanlar mı? Niye şimdiye kadar bu kadroların ayarlanmasında müdahale etmediniz. Kapsam dışı yerde çalışan ama ünvanı kapsam içi olan farklı ilde farklı muamele gördü, niye müdahale etmediniz.verilen haklar bazı yerde geri alınmadı, bazı yerde zimmet çıktı. Niye uyudunuz. İnsan kaynakları, muhasebe , abone işleri gibi yerlerde kapsam içi olması gerekirken kapsam dışı olarak maaş alan personel var. İdare, idare ediyor.Akraba ilişkileri falan.

SAYIN ÖGER YETKİLİLERİ….size sesleniyorum…İşiniz çok kardeşim.
Sizin yerinizde olsam tüm yerleri aynı katagoriye sokar, çalışılan yerleri ve personeli tekrar düzenlerdim…
TÜM İNSANLARA SELAM OLSUN…

 
At Cumartesi, Ocak 28, 2006 1:33:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Sn. Oger
Bu kadar kısa sürede anlamadan, bilmeden yapılanmaya gittiğiniz,çalışanlara 3-5 lira fazla ve sözde iş güvencesi vererek göz boyamaya çalıştığınız Telekom gibi bir kurumda yıllarca hizmet vermiş, bölümünde uzmanlaşmış çalışanları komik sözleşme ile başka kurumlara iterek masa başı bekleme, edindiği bilgi ve tecrübeleri köreltme memuru yaptığınız için size teşekkürler.
Kurumda kalırsam bir kaç sene sonra beni istersen işten atacaksın, tazminatımı ister verecek, ister vermeyeceksin. Sözleşmeyi imzalarsam şimdiki ilimde çalışacağım, gerekirse 3-5 gün,hafta veya ay istediğin yerde çalıştıracaksın. Biz çalışanlar sandığınız gibi 3-5 kuruşa kanmayız. Bizim için önemli olan yarınımız ve bu şirkete verdiğimiz emeklerimizdir. Bize bu garantiyi veremediğiniz komik sözleşme sizin olsun. Bu şekilde hazırladığınız komik sözleşme ile gidenlerin arkasından bakar kalırsınız.
Saygılar.

Hey siz hükümettekiler.
Sizi tebrik ederim.Bu kadar kar getiren bir kurumu , daha çok kar getiren bir şirket haline getireceğinize, parti kadrolaşmasını önleyeceğinize, kurumla birlikte çalışanlarınıda sattığınız için ( birkaç sene sonra alan şirket zarar gösterip vergiden kaçıracak, çalışanların canına okuyacak göreceksin.)

Kamuya geçecek 15-20 bin çalışan var Bunların eşi, çocuğu anaları, babaları arkadaşları şu an için yaşadığı stresi görüyorlar. Sonuç: önümüzdeki seçimde en az 40 bin oy kaybı.
Telekom satışındanm gelen para zaten devlete kar getirmeyecektir. Özelleştirme İdaresi ve hazine işsiz kalan ve Kamuya aktarılan çalışanlara dağıtacak. Ama bunu halka açıklayamıyorsunuz. Ne olur Allahım bundan sonra bu meclisteki makamlara vatana ve millete hakkıyla hizmet edecek vizdanlı insanlar nasip et

 
At Cumartesi, Ocak 28, 2006 1:33:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Sn. Oger
Bu kadar kısa sürede anlamadan, bilmeden yapılanmaya gittiğiniz,çalışanlara 3-5 lira fazla ve sözde iş güvencesi vererek göz boyamaya çalıştığınız Telekom gibi bir kurumda yıllarca hizmet vermiş, bölümünde uzmanlaşmış çalışanları komik sözleşme ile başka kurumlara iterek masa başı bekleme, edindiği bilgi ve tecrübeleri köreltme memuru yaptığınız için size teşekkürler.
Kurumda kalırsam bir kaç sene sonra beni istersen işten atacaksın, tazminatımı ister verecek, ister vermeyeceksin. Sözleşmeyi imzalarsam şimdiki ilimde çalışacağım, gerekirse 3-5 gün,hafta veya ay istediğin yerde çalıştıracaksın. Biz çalışanlar sandığınız gibi 3-5 kuruşa kanmayız. Bizim için önemli olan yarınımız ve bu şirkete verdiğimiz emeklerimizdir. Bize bu garantiyi veremediğiniz komik sözleşme sizin olsun. Bu şekilde hazırladığınız komik sözleşme ile gidenlerin arkasından bakar kalırsınız.
Saygılar.

Hey siz hükümettekiler.
Sizi tebrik ederim.Bu kadar kar getiren bir kurumu , daha çok kar getiren bir şirket haline getireceğinize, parti kadrolaşmasını önleyeceğinize, kurumla birlikte çalışanlarınıda sattığınız için ( birkaç sene sonra alan şirket zarar gösterip vergiden kaçıracak, çalışanların canına okuyacak göreceksin.)

Kamuya geçecek 15-20 bin çalışan var Bunların eşi, çocuğu anaları, babaları arkadaşları şu an için yaşadığı stresi görüyorlar. Sonuç: önümüzdeki seçimde en az 40 bin oy kaybı.
Telekom satışındanm gelen para zaten devlete kar getirmeyecektir. Özelleştirme İdaresi ve hazine işsiz kalan ve Kamuya aktarılan çalışanlara dağıtacak. Ama bunu halka açıklayamıyorsunuz. Ne olur Allahım bundan sonra bu meclisteki makamlara vatana ve millete hakkıyla hizmet edecek vizdanlı insanlar nasip et

 
At Cumartesi, Ocak 28, 2006 10:22:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Bazı sendikaların yöneticilerinin tümü kendisini kapsam dışına aldırdı. Neden acaba? Yine olan, onlara bu saltanatı veren kapsam içindekilere oluyor. Yasa da çıktı mı 5 yıl daha devam eder batan gemiden kendilerine ayırdıkları özel sandala binerek kaçarlar artık.

 
At Perşembe, Şubat 02, 2006 8:15:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

Bir kişi bu kada yorum yapmamalı.

 
At Cumartesi, Ağustos 11, 2007 3:47:00 ÖÖ, Blogger Unknown Diyor...

kapsam içi ssklı olan arkadaşlar için neden bir yorum yapılmıyor anlamadım bir kurum da3 çeşit teknisyen olmaz herhalde

 
At Pazar, Aralık 23, 2007 8:17:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

sorun örgütlü olmamakta. özelleştirme polt. yeni değil bu aynene şu demek dün tekelç.seka..erdemir vs..bugün t.telekom. yarın neresi.. sustukça nerelere gidecek bu hayat..bugunun bebekleri yarın ne olacak. sözleşmenizi inceledim bir iki ucube zam dışında işçiden yana bir şey yok.4857 iş yasası yani esnek çalışma olduğu gibi geçmiş bazı yerler ise 4857 nl iş yasasının üzerine bile çıkmış. tabi olumsuz olarak. mesala hep işyerine işçi zarar vermesi ön plana çıkarılmış ve 25.md. olduğu gibi kabul edilmiş.İşverenin haksızlığında ise sadece kıdem, ihbar tazminatları öngörülmüş ama işverenin işçiyi işten atma yetkisi olduğu gibi duruyor.alınana tazminatları düşündüğünüzde gayet komik bir durum.Birde sözde geçici görev kavramlarıyla geçicilik işi sınırsız hale gelmiş.

 
At Salı, Şubat 05, 2008 11:19:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

yorumum teknisyenler derneğine.biz birinci tip sözleşmeyi imzalayalı tam 2 yıl oldu.sözleşme nin zammaddesinde yer alanenflasyon artı.şişrketin performansı gözönüne alınarak yapılacaktı.fakat bu iki yıl içinde sadece 5,6 lık bir zamla geçiştirildik.şu anda bağlı olduğumuz tek örgüt sizsiniz sayımız az diye sanırım sizde bizi kayla almıyorsunuz.peki bizim sözleşmeden doğan bu hakkımızı kim isteyecek.ayrıca biz şirketi tercih ettiğimiz için şirket bizi cepte keklikmi zannediyor.oysa bu sözleşmeyi imzalayanlar genelde bilgi ve becerisine güvenenler olduğunu düşünyorum.ama maalesef şirket özel ama yönetim devlet zihniyeti taşıyor.çünkü çalışana ve beceriye değil ağlayana yada bastırana veriyor.tek örgütlü kolumuz olan teknisyenler derneğinden bu konuyu ele almalarını sayımız az diye bizi gözardı etmeyeyip sözleşmeden doğan haklarımızı dile getirmeleri hususunda göreve davet ediyorum. adanadan saygılar .inşallah bunu okuyup bu konuda bir şeyler yaparsınız.

 
At Cumartesi, Ağustos 23, 2008 4:46:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

ben 2006 da 2 yıllık meslek yüksek okulunu bitirdim derecem kademem yükseldi maaşım yükselmediği gibi düştü ne enterasandırki teknisyenim desem hayır teknikerim desem hayır ya ne oldugumu mu anlayamadık yarın baş ka kuruma giderken acaba okulun hediyesi olan ücretlemi gidecegiz merak ediyorum bu konuda bir bilgisi olan arkadaş varda lütfen yazsın çünki benim gibi 1000 lerce insan var saygılarımla ha şunuda ekleyeyim lanet olsun teknikerler ve teknisyenler derneginin yöneticilerine pardon vampirlerine

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfaya Donus