Salı, Ocak 17, 20060

Bayram Sonrasi Ilk Gun Hakkinda Dusunceler                17 Yorum var... Yorum Yapmak icin Tiklayiniz

Bayram Sonrasi ilk gun gecti. Dilekceler verilmeye baslandi. Bu konudaki dusuncelerinizi aktarmak ister misiniz?

17 Comments:

At Salı, Ocak 17, 2006 12:49:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Sayın Yerlikaya,
Uzun bir suredir bir internet site yazarından daha çok Turk Telekom Yonetim Kademesinden bir kişi ifadeleriyle yazmakta devam ettiğiniz konuları ilgiyle okuyorum.
Oncelikle emekliligi dolan, dolmaya yakın olan personeli memnun eden ve özel şirket mantığıyla çelişen her personeli unvanına göre aynı kefede değerlendiren "paket teklif"in mantığımla son derece çeliştiğini söylemeden geçmeyeceğim.
Bundan ayrı olarak, ilk gün dilekçe verenleri "şirkete vereBILEcek birşeyi olmayanlar tanımlanızdan da büyük harfle yazılı kısmını çıkarmanın doğru olacağını ve birçok değerli personelin de yer aldığı bu grubu rencide edecek bu ifadenin düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Ayrıca yanlış olarak bilmenizden dolayı son derece hayrete düştüğüm Mart ayı maaş zammı hususunun da yanıltıcı bilgi olarak yer almasının sakıncasını bilgilerinize sunar, bu konudaki düzeltmenin tarafınızca bilginin doğru olarak elde edilerek yapılmasını da talep ederim.
Saygılarımla.

 
At Salı, Ocak 17, 2006 2:53:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Sorular ve iyice düsünülmesi gereken cevapları...
1-isyeri şartlarından KD olan personel şirkette kalmayı istediği takdirde alacagı ikramiyeler KD'mı yoksa yine eskisi gibi Kİ'mi verilecek?
2-5 yıllık sözleşmeyi imzalayanlar 1 yıl sonra herhangi bir sebeple işten çıkarıldığında alacağı tazminat hesaplanırken hizmet yılı olarak kurumda geçirdiği toplam süremi yoksa sözleşmeyi imzaladığı tarih mi geçerli olacak?
3* Emekliliğine 5 yıldan fazla süresi olanlar, şirket yeniden çalışmak istemediği takdirde yeniden kamu kurumlarına geçiş hakkı olabilirmi?Şöyle ki;
Daha önceki yıllarda kurumdan ayrılan bir çok personel yeniden devlet memeuru olarak göreve başlayabiliyordu.özellikle seçim zamanlarında cok yasanan bu olay bir örnek teskil etmezmi?
Bu nedenle şirketle sözleşme imzalamadan önce devlet memurluğundan istifa etmiş olacagımız için aynı haklara sahip olmayacakmıyız?
4-Şirketle sözleşme imzalayanlar, meclisteki 5 yıllık kanun cıktıgında ,kanunun muhatabı degilmidir?Öğer kanun yapıcının üzerinde bir kurum mudur?
5-Bu güne kadar aldıgı sorumlulukla ve bilgi becerisiyle Türk Telekom adına Türkiye çapında projeleri uygulamaya almıs personel ile siyasi atamalar sonucunda yakın dönemde bir müdürlük kapmıs aynı ünvandaki ve işteki personele uygulanan eşit ücret teklifi ne kadar inandırıcı olur?
6-kurumda kalmak isteyen arkadaşların bir çoğu öncelikle organizasyon yapısının acıklanmasını istemektedir.
7-Ünvan olarak üstte olup ücret olarak daha düşük ücret alan personel magdur duruma düüsürülmüştür.
8-Genc ve dinamik personel yerine hizmet yılını neredeyse doldurmus personeli adeta ödüllendirircesine yapılan bu teklif kısa süre içerisnde şirketin yeni bir personel politikası uygulayacagının isaretimidir?
9-kaba bir hesapla 25.oo bin personelin %30 kalmayı tercih etse 7500 kişi eder.Yaklasık 25000 bin kapsam içi personel var.Toplam 27500 kisi.Oysa bu tür şirketler için (merkezi sistemden ve otomasyon projeleri ile caışmayı benimseyen) bu rakam cok fazladır.kanaatimce önümüzdeki 3yıl içerisinde olması gereken çalışan sayısı 6.000-8.000 arasıdır.Buradan baktıgınızda Öger telekom 3 yıl sonrada bugün verdiği garanti ve sözlerin arkasında duracakmıdır?
Sonuç olarak bu güne kadar devlet mantıgı ve garantisi içerisinde yetişmiş (çalışan veya çalışmayan personel)öncelikli olarak iş hayatının devamı yada değişikliği açısından daha somut acıklamalar beklemektedir.İhale sürecinin bitiminden buyana personel politikası,organizasyon yapısı ve vizyonunu acıklamakta yetersiz kalan Öger yetkilileri daha akılcı politikalarla çalışanın karşısına çıkmak zorundadır.
Bu güne kadar devletin tüm imkanlarından faydalanarak bu günlere gelen çalışanların bir başka kuruma geçmekle kaybedecegi cok sey yoktur.Ancak ve ancak daha akılcı teklifler ile kurumdayı kalmayı düşünenlerin sayısı artabilir.
mesela özel şiket mantıgında da devlette oldugu gibi çok çeşitli personel olamamalıdır.Bu nedenle kalmayı tercih ettiği halde tüm personel (sözleşmeli ve Kİ)KD personel seviyesine getirilmelidir.
Kalmayı düşünen ama bu sebeple kalmak istemeyen arkadaşların sayısı da oldukça fazladır.
Sözleşmede belirtilen 5 yıllık süre 7-8 yıla çıkarılmalıdır.
İşten çıkarma durumunda ödenecek olan tazminat kurumda geçen tüm yılları kapsamalıdır.Bir an önce organizasyon yapısı acıklanmalıdır.Dileçe verenlerin sayısı artmadan Kim -Kiminle çalışabileceğini bilmelidir.Saygılar

 
At Salı, Ocak 17, 2006 5:22:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

6 yıllık sözleşmeyi imzalayıp şirkette kaldığımız takdirde emekliliğimizi hak ettiğimiz anda (örneğin 2 yıl sonra) istediğimiz zaman tüm haklarımızla emekli olabilecekmiyiz,yoksa sözleşme sonuna kadar çalışmak zorunda mıyız?Bununla ilgili bilgi rica ediyorum.

 
At Salı, Ocak 17, 2006 7:47:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Bir ilde Bilgi İşlem ünitesi düşünün:
1.Programcısı yok
2.Sistemcisi yok
3.Şefi yok
ne mi var:
1.Bilgisayar İşletmeni-tahakkuk sorumlusu (13 yıllık)
2.Bilgisayar İşletmeni-tahsilat sorumlusu (13 yıllık)
3.Bilgisayar İşletmeni-PC arıza bakım sorumlusu
halen aldıkları brüt maaş:1.581,00YTL,teklif edilen brüt maaş:1.819,00 YTL
Peki aynı işi İllerin %95'inde azami ŞEF,Programcı Mühendis gibi aşırı derecede farklı ücret alan vede sözleşme imzaladığında bileğinin hakkıyla alacak olan bu tip farklı statüde olup da ancak aynı işi yapan ve sorumluk altında olan personel konusunda açık yüreklilikle elini vicdanına koyup da yorum yapacak insaflı biri çıkarsa beri gele.........

 
At Çarşamba, Ocak 18, 2006 12:00:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

Sayın Yerlikaya Telekom la ilgili yazılarınızı uzun süredir takip ediyorum.Kurumu ve çalışanları bu kadar iyi tanımanız beni hem şaşırtıyor hem de değişik bir biçimde rahatsız ediyor.Neden mi sanki birileri hem de yönetimden birileri tarafından yönlendiriliyormuşsunuz gibi algılıyorum.Her neyse yine de sitenizden olayları daha iyi takip edebiliyoruz.İzlenimleriniz oldukça iyi ancak eksik.Muhakkak sizde eksik bilgilendiriliyorsunuzdur.Özellikle maaş hesabında olduğu gibi..Personelle ilgili fikirlerinize katılmıyorum.İnsanlar dilekçelerini,kuruma verecek birşeyleri olmadığı için değil,gelecek kaygısı ve güvensizlikten dolayı verdiler.Ben insanların o paketleri nasıl beklediklerini gördüm.Ama paketler açılınca emeklilere 'AFERİN ÇOK ÇALIŞTINIZ BU ZAMANA KADAR ,ALIN SİZE HEM ZAM HEMDE ÇİFT KAŞARLI İKRAMİYE'dendiğini görünce korktular.Kendilerine ihtiyaç olmadığını düşündüler.yoksa bir çoğumuz istiyoruz burada kalmayı,para kısmı daha arka planlarda çoğunluk bunu konuşmuyor bile.İllede organizasyon yapısı ve taze kan ...İlk gün için izlenimler bunlar.

 
At Çarşamba, Ocak 18, 2006 1:38:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

bu nasıl paket böyle inanılır gibi değil harika

 
At Çarşamba, Ocak 18, 2006 7:52:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

Sayın Yerlikaya Mart maaş zammının nakle tabi personeli etkilemeyeceğini bilmiyorsunuz, yani mart zammı nakil gitmeyi düşünenleri etkilemez, maaş tahakkuk da çalışıyorum. Ve kurumda 2. yılı olan bir Telekom Uzman Yardımcısı olarak (ki nitelikli personel olarak değerlendiriliriz ama henüz o değeri göremedik) evet paket sonrası ben de gitmek istiyorum.
Halbuki bayramdan önce 5 yıl iş garantisi ve aynı maaşa çalışmaya razıydım, kendime güveniyordum. Ama paket gösterdiki yeni patronumuz emekliliği gelmiş kişilerler çalışmak istiyor. Ben kuruma gireli 2 yıl olmuş diğer yandan emeklilik hesabı yapan kişiyle aynı değerlendiriliyorum. Eğer bu hafta bir değişiklik olmaz ise pazartesi günü dilekçemi vereceğim. Netice de ben inanıyorum ki başka kurumda faydalı eleman olacağım. Diğer yandan da emekliliği gelenlerin telekomu tercih etmesini destekliyorum, bari başka kuruma gidip de devletimize sülük olmasınlar.

 
At Çarşamba, Ocak 18, 2006 10:11:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

Gidenler bu şirketin batacağını sanıyorsa yanılıyor demişsiniz ;

Siz bu kurumu tanıyorsunuz ama çalışanı tanımamışsınız. Hiç bir çalışan TT nin batmasını istemez, isteselerdi şimdiye kadar batırırlar özelleştirme filan olmazdı. Bunu sizde çok iyi biliyorsunuz !!!

Çok sevdiğim kurumumu üzülerek ve zarar vermemek için geride bırakarak gidiyorum. Ki en çok maaş zammı önerilen ünvanlardan birine sahibim ....

Bu tekliften anladığım ;
şoför ve muhafız arkadaşlar siz gidin...

emekliliği gelen arkadaşlar siz durun yeni alacağım elemanları yetiştirin öyle gidin...

emekliliğine 7 yıldan fazla olup aktif çalışma döneminde olan akadaşlar sizde gidin , biz sizin yerinize daha ucuza yeni yetişecek elemanlar alacağız , kalan arkadaşlarınız onları yetiştirecek....

kıssadan hisse...

 
At Çarşamba, Ocak 18, 2006 10:37:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

Merhaba;

Şirketimizin yeni patronları tarafından yapılan teklifi malesef akılcı bulmuyorum.özellikle emekliliği yaklaşmış personeli şirkette tutmayı hedefleyen bu sözleşme teklifleri, hizmet yılını henüz doldurmamış, henüz 10-15-20 sene gibi önünde emekliliğe uzun yılları olan personeli uzaklaştırmayı amaçlamaktadır.telekomünikasyon sektörünün son derece ciddi teknoloji takibi ve yeniliklere yatkınlık gerektirdiği düşünülürse özellikle bilgisayar tabanlı sistemleri kullanmak konusunda daha fazla yetkinliği olan orta ve genç nüfüslu şirket çalışanlarımızın gözden çıkarılması bu şirket için oldukça ciddi bir kayıptır.
Aynı zamanda 399 sayılı sözleşmeli personelin yapılan tebliğde iş mevzuatına geçişi durumunda statüsünün ne olacağı personel tarafından genel anlamda KAPSAM İÇİ olarak yorumlanmaktadır.Bu konuda çalışanların ünvan ve çalıştığı birime göre hangi statüde yer alacağı tebliğ ile birlikte tablo halinde tekrarlanmalıydı.

 
At Çarşamba, Ocak 18, 2006 11:09:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

Sözleşmeli statüde çalışanların suçu ne kide bize, kapsamdışına yapılan teklif, bize yapılmamıştır.
Bu konuda kimseden çıt çıkmıyor
12bin sözleşmeli personel gözden
çıkardığını düşünüyorum.
Acaba yanlışmı düşünüyorum.yoksa
sözleşmeli personel kapsam dışı personelden kalitesiz mi kötümü,
bilgi birikimi yokmu telekom için gecesini gündüzüne katıp çalışmamışmı bu ayrımı yapan veya yaptıranlara yazıklar olsun !benbir
teknisyen olarak tüm teknisyen vede
teknikerler için yazılı-sözlü her türlü sınava varım sicilim ortada
bu konuda açıklama bekliyorum.
Orhan Sezai MERMER SİCİLİM 121106
ANK.LAB.MD.LÜĞÜ TEL:03125554198

 
At Çarşamba, Ocak 18, 2006 2:01:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Öncelikle organizasyon yapısının ve çalışılacak yöneticilerin belirlenmesinin gerektiğini düşünüyorum.
İş kanununa göre çalışılacağından iş kanununu yorumlayacak yöneticiye göre işyerinin cennet mi cehennem mi olacağı belli olacak. Çünkü personeli motive edip verimini yükseltecek olan da yöneticidir, işyerinde olur olmaz tacizlerle gereksiz savunmalar isteyerek çalışma verimini sıfıra düşürecek olan da yöneticidir. Bu nedenle sözleşme geldiğinde imzalarken bu hususun da göz önünde bulundurulması gerekir diye düşünüyorum.
Herkesin vereceği karar kendisi hakkında iyi olsun ..

 
At Çarşamba, Ocak 18, 2006 2:15:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Telekomda su anda herkes kararsız ve ne yapacagını bilmez bir durumdadır. sebebi de sirket yetkililerinin hazırladıknarı genelgenin çok muglak ve yoruma açık olması diger bir deyisle net olmamasıdır. çok ivedi olarak ya net ve anlasılır bir genelge yayınlanmalı yada kisye özel nihayi sözleşmeler acilen ortaya çıkarılmalıdır. aksi halde hem kalacaklar hemde gidecekler için yanlış kararalar verebilme olasılıgı çok yuksektir.

 
At Çarşamba, Ocak 18, 2006 5:49:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

KARARSIZIM
Bir iş sözleşmesi önerilirken, hepimizce malum olduğu üzere hangi görev hangi yetki için önerildiği belirtilir.
Şirketteki gelecek performansla orantılı olduğuna göre, sözleşme imzalayan hangi şartlarla hangi kadroyla kimlerle çalışacağını bilmeden atılan imza kumardır.
Önerilen ücret Türkiye şartlarında uygun ücrettir, daha fazla ücret doğrusu beni daha fazla kuşkuya düşürürdü. Ancak yinede belirlenen ücret karşılığında beklenen hizmetin, Türkiye şartlarında ve bulunduğumuz ilde kısa bir eğitimle şirkete maliyetinin çok daha düşük olabileceği de göz önünde bulundurulmalıdır.
Her ne kadar 5 – 6 yıla varan taahütlerde bulunulsada sözleşmenin heryıl yenilenmesi sözkonusu. şirketin taahüdünü yerine getirmemesi durumunda ne gibi yaptırımları üstlendiği açıkça belirtilmelidir, iş kanunu bu konuda muğlaktır.
Sözleşmelerin mevcut kadro ve organizasyona göre önerildiğini varsayarsak, mevcut organizasyon yapısının değişmesi gerektiğinin bu şirkette herkes bilincinde iken, icra kurulunun bunun farkında olmaması düşünülemez ancak şirketin samimiyetine kuşku düşürür. Kaldı ki bugün birçok kişi uzmanı olduğu konu dışında çalıştırılmakta, birçok kişi çalıştığı departmanı veya görev yaptığı ili değiştirmek istemektedir ancak bu konuda da belirsizlik değil netlik arzulanmaktadır.
Nakle tabi personelin önünde iki seçenek vardır.
1. bu günkü ücretten başlayan 65 yaşına kadar iş garantisi
2. %25 zam ve bir maaş transfer ücreti karşılığı 5 – 6 yıla varan iş taahüdü
Hiç kimse bir başka kamu kuruluşuna gittiğinde güllük gülüstanlık bir çalışma ortamı bulamayacak. Gidilecek yerde siyasetçiliğin ayak oyunlarının bir başka boyutta yaşandığı ve sıfırdan başlayacağı bir ortama girecek. Atalarımızın bir sözü geliyor aklıma “yerinden uğrayan yetmişiki belaya uğrar”
Atalarımız tecrübelerini veciz ifadelerle en güzel şekilde aktarmış bizlere “işleyen demir ışıldar” çalışmak üretmek insana dinçlik verir zihni gelişir ömrü uzatır.
Gönlüm şirkette kalmaktan yana, bildiğim işte çalışmaya devam edersem üretken olur, gelişmemi sürdürebilirim. Herkes gibi gönül bağıyla bağlandığım işyerimden ayrılmak kolay gelmiyor, birde en azından siyasetin biteceğini düşünmek kalmanın cazibesini bile artırıyor.
Karşı karşıya kaldığımız durum bizlerin tercihi değil. Yaşanan ekonomik sorunlar olmasaydı yine böyle bir durumla karşı karşıya kalır mıydık onu da bilmiyorum çünkü ekonomik sorunlarını aşmış ülkeler bizden önce özelleştirdi Telekom hizmetlerini. Bu nedenle kimseyide suçlayamamakla birlikte özelleştirmenin şeklindeki kuşkularıda kulak ardı edemiyorum.
Şu ana kadarki şirket politikası çözülmenin önüne geçerek kurumu ayakta tutmaya çalışıyor. Bu nedenle bu aşamada bir miktar tavizkar tutum sergiler görünüyor ancak verilen tavizlerin ileride bir ur olarak karşısına çıkacağının bilincindedir, bilerek taviz verenler. Yada atılan taş ürkütülen kurbağaya değer mi muhasebesi yapılmış olması gerektir. Yada var mı öyle bir şey…!

 
At Perşembe, Ocak 19, 2006 9:01:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

TÜRK TELEKOM İŞÇİLERİ SİZLERE SESLENİYORUM.
Neden bizim sesimiz çıkmıyor.Bizlere yapılan bu haksızlık karşısında neden sesiz kalıyoruz?Kim sordu bizlere Kapsam İçi olmayı kabul ediyormusunuz diye.Bu eşitlik ilkesine aykırı olan uygulamaya kimsenin sesi çıkmıyor.Türkiye genelinde 7 işçi Kapsam Dışı ve bunlar dilekçe verip başka kuruma gidecekler.Kapsam Dışı arkadaşlar bir güvencenin peşine düşmüşler peki bizim güvencemiz nedir belli değil.Bizim suçumuz işçi olmamız mı? Kapsam Dışı personel şimdiye kadar bizimle beraber işçi haklarından yararlandılar baktılar olmuyor dilekçe verip başka kuruma gidecekler ve yaş haddi dolana kadar orada kalacaklar.Soruyorum madem başka kuruma gideceklerdi neden Mevzuata geçtiler.Burada bir çok yorum var 1 tane İşçi arkadaşımın yorumu yok.

 
At Cumartesi, Ocak 21, 2006 1:28:00 ÖÖ, Anonymous Adsız Diyor...

Bu teklif Devlet,şirket ve Türk Telekom çalışanın menfaatine olacağı düşüncesi ile hazırlanmıştır;

Türk Telekom'dan personelin ayrılması ile yaşanacak problem ülkeyi ,şirketi ve personeli olumsuz etkileyeceği Için :

1-Yasa çıkarılıp personelin kendi isteği ile kamu kuruluşlarına geçiş hakkı yetkisinin elinden alınarak Türk Telekom yönetimine verilmesi Oger ve Devlet temsilcilerinden oluşan yönetimin kamuya gidecek personeli belirleme husunda tek yetkili olması gerekmektedir.

1.Madde Gerekçesi;

Şirkette oluşan yeni durum neticesinde geçiş hakkını kullanacak personel sayısının beklenin çok üzerinde ve şirkete faydası olacak yetişmiş personelin de geçiş hakkını kullanma eğiliminde olması büyük sıkıntılara neden olacaktır.Gideceği kurumda yetişme alanı ve birikimine uygun Iş olmayacağından atıl kalacaktır.Devlet, atıl elemana fuzuli maaş ödeyecektir.Sonuçta şirketin % 45'i devlete ait olup,şirketten alacağı kar payını kamu kuruluşlarında atıl durumdaki eski Türk Telekom personeline ödeyeceği Için Devlet zarar edecektir.Şirket kendi standartlarına göre tesbit ettiği personeli istediği zamanda mevcut özlük haklarıyla Personel Daire başkanlığına bildirecektir.Çalışmak istediği personeli de daha sağlıklı seçme imkanına kavuşacaktır..

2- 06.01.2006 Gün ve 198 sayı ile yayınlanan genelgede belirtilen ücretlerin Kapsamdışı ve Sözleşmeli personel ayırt etmeksizin bütün personele uygulanması,gelecek yıllarda bu ücret en az devlet memurlarına gelen zam kadar arttırılması ve Yeniden yapılandırma neticesinde oluşacak Bölge ve il Yönetimlerinin,''çağdaş yönetimlerde çalışana da söz hakkı verilir '' prensibi gereği ‘’çalışan personelin de görüşü alınarak belirlenecektir’’ kararının alınması ve personele açıklanması

2.Madde gerekçesi:

Yukarıda 1 .maddededen doğacak olumsuzluğu ve personel huzursuzluğunu gidererek hukuki yollara başvuruyu engelleyecektir.

Özetle;

Devlet açısından :Bu şekilde daha fazla personel şirkette kalacak ve bundan devlet kazançlı çıkacaktır.
Şirket açısından: Şirket çalışabileceği kalifiye elamanı seçmiş ve nakil sendromunu aşmış olacaktır.
Personel açısından ;Geçiş hakkı kaybolmadan özel sektörde çalışma deneyimi kazanacak.Firmayla çalışıp çalışmayacağına zaman içerisinde kendisi karar verecek

 
At Pazartesi, Ocak 23, 2006 3:54:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

yazıkk ... çok yazıkk..
devlet utansın oger utansınn..
bakın haberleri.. personelle ile ilgili bilgilendirmeyi nerelerden alıyoruz..
iyiki varsın be turk.internet.com
utanacak varmı acabaa..
ha sahiii sendikalar..
sendika diye bişiler mi vardııı
???????

 
At Salı, Ocak 24, 2006 1:47:00 ÖS, Anonymous Adsız Diyor...

Yazılanları okuyunca insan kendini siyaset arenasında gibi hissediyor..

Öneri sunanlar,kurumu savunanlar,kendini avutanlar,duygusallaşıp neredeyse ağlayacak olanlar,kararsızlar ve nihayetinde türk siyaseti ile global para babalarının arasında kalmış bilseki zerre kadar değeri olmayan ama hayat mücadelesi için kendince bir yol bulmaya çalışan duygulu,ani karar almak için psikolojik düşünce sınırlarını zorlayan bir davranış sergileyen 25 bine yakın özverili çalışan,gençliğini ömrünü bu kurum içinde harcamış bir insan topluluğu...

Bir devletin 21. yy da beyni sayılacak haberleşme ve iletişim sektörünün tüm yetki donanım ve sahipliğini henüz şeceresinin sırrı çözülememiş ! ÖGER denilen şirkete teslim etmiş,çalışanlarını da özelleştirmeye kurban adamış,en stratejik kurumunuda AB ye girme ve global emperyalizmin gizli trendine karşı duramadığı için elden çıkarmış bir siyaset...

Çırpınmayın sevgili arkadaşlar yol göründü gidenler en azından bişiyleri kurtarabilecek geleceği için azıcıkda olsa her ne kadar memur zihniyeti de deseler unutmayın ki BAŞBAKAN' da bir memur..Sizler bu devletin asil sahiplerindensiniz..Devlet memurunu küçümseyen zihniyeti buradan kınıyorum çünkü bu devlet memurlarının sırtında yol alıyor ve alacak..Vergisini kaçıran işverenlerinin,bankaların içini boşaltmış ve bedelini bize halka ödettiren zenginlerin değil..

Bizler bu kurumda büyüdük en güzel yıllarımızı bu kurumun bugünlere gelmesi için harcadık güvenlikcisinden il müdürüne kadar ( herkesin katkı bayı değişik olsa da )..Teknolojinin esiri olmuş ruhdan yoksun sadece kalite ve kariyer ve daha çok para için şartlı yetişen yeni nesil ve az ücrete bile senden daha iyi verim alacağını düşündüğü insanlar dururken senin ne tecrübene ne özverine ne geçmişine bakmaz bu global tröst işverenleri..Devlet nerede diyorsan unutma devlet sensin hükümet değil..Hükümet edenler hancıdır gelir gider..Devlet benim diyorsan kamuya geçer vatanına ne derlerse desinler doğru bildiğin yolda hizmetine devam edersin ne iş verilirse...

Allah hepimizin hakkında hayırlı eylesin kararlarımızı..Unutmayın rızık bittimi ömür bitiyor,ömür bittiği için rızık bitmiyor..Rızkı verende ALLAH dır ne ÖGER ne Hükümet...

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfaya Donus